شناسهٔ خبر: 70691318 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رئیس قوه قضاییه:

فعالان بخش خصوصی باید از تصمیمات و مصوبات حکومتی اثرگذار بر فرآیندهای کاری‌شان مطلع شوند

رئیس قوه قضاییه: رئیس قوه قضاییه گفت: ما معتقدیم اعضا و فعالان بخش خصوصی باید از تصمیمات و مصوبات حکومتی که مستقیم یا غیرمستقیم بر فرآیندهای کاری و تخصصی آنها اثر می‌گذارد، به‌صورت نظام‌مند مطلع شوند و حتی طرف مشورت تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران قرار گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام‌ محسنی اژه‌ای طی سخنانی در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان منتخب بانک‌های غیردولتی، ضمن اشاره به نقش مهم و اثرگذار نظام بانکی در تسهیل رشد اقتصادی، اظهار کرد: امروز مسائل اقتصادی در زمره اولویت‌های اصلی کشور است و همه بخش‌ها و دستگاه‌ها از جمله نظام بانکی باید در این زمینه، به هماهنگی و هم‌افزایی دست یابند.

رئیس قوه قضاییه: برای فائق آمدن بر مسائل و مشکلات اقتصادی، باید به بخش خصوصی، میدان دهیم

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: اعتقاد و عزم ما آن است که برای فائق آمدن بر مسائل و مشکلات اقتصادی، باید به بخش خصوصی، میدان دهیم؛ در این زمینه نیاز است نگاه و بینش آحاد جامعه اعم از مردم و حکمرانان، نسبت به قابلیت‌ها و توانایی‌های بخش خصوصی، متحول شود؛ برای تحقق این فقره، خودِ عاملان و مباشران در بخش خصوصی باید پیشگام و طلایه‌دار باشند و ظرفیت‌های خود را نمایان سازند.

بخش خصوصی باید از تصمیمات حکومتی که بر فرآیندهای کاری آنها اثر می‌گذارد، به‌صورت نظام‌مند مطلع شوند و طرف مشورت تصمیم‌سازان قرار گیرند

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما معتقدیم اعضا و فعالان بخش خصوصی باید از تصمیمات و مصوبات حکومتی که مستقیم یا غیرمستقیم بر فرآیند‌های کاری و تخصصی آنها اثر می‌گذارد، به‌صورت نظام‌مند مطلع شوند و حتی طرف مشورت تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران قرار گیرند؛ در همین رابطه، ما به سهم خود در قوه قضاییه اعلام می‌کنیم که آماده‌ایم سازوکاری را طراحی کنیم تا در موعد تصویب مصوبات یا تدوین بخشنامه‌هایی که به نحوی از انحاء به بخش خصوصی مربوط می‌شود، فعالان و کنشگران این بخش، بصورت نظام‌مند، مورد مشورت قرار گیرند.

رئیس عدلیه افزود: من‌باب مثال، وقتی قرار است در هیأت عمومی دیوان عالی کشور، رأی وحدت رویه‌ای مرتبط با موضوعات نظام بانکی صادر شود، ما اعلام آمادگی می‌کنیم که با طراحی سازوکاری مدوّن، شما نمایندگان بانک‌های غیردولتی (و به طور کلی، نمایندگان نظام بانکی) بتوانید برای ارائه نقطه‌نظرات تخصصی خود در باب موضوع مطروحه، در جلسه مزبور حاضر شوید.

نباید بگذاریم اعتماد مردم در مسائل مختلف مخدوش شود

قاضی‌القضات بیان داشت: شما نمایندگان بانک‌های غیردولتی و به طورکلی، مدیران و دست‌اندرکاران نظام بانکی کشور و البته همه مدیران نظام باید در جهت افزایش اعتماد عمومی تلاش کنند و وجه همت خود را متمرکز بر این فقره گردانند؛ بدون‌تردید مخدوش شدن اعتبار دستگاه‌ها و خدشه بر اعتماد مردم، تبعاتی را برای نظام به همراه خواهد داشت. یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای جلوگیری از مخدوش شدن اعتماد مردم به نظام بانکی، آن است که مدیران بانکی نظارت‌های مستمری را بر زیرمجموعه خود اِعمال کنند و با انجام بازرسی‌های دقیق، مانع وقوع فساد و تخلف در زیرمجموعه خود شوند.

رئیس قوه قضاییه گفت: تبیین‌گری نیز باید در دستور کار مدیران و و دست‌اندرکاران نظام بانکی کشور باشد؛ گاهی فقره یا پرونده‌ای ناظر بر یک مسئله بانکی در اذهان مردم شکل می‌گیرد که با واقعیت نیز تطابق ندارد و معاندان نیز آن را دستاویزی برای سیاه‌نمایی قرار می‌دهند؛ در اینجا مدیران و و دست‌اندرکاران نظام بانکی کشور ورود داشته باشند و مسائل و موضوعات را بصورت شفاف تبیین کنند.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به تعهدات نظام بانکی در مقولات مختلف گفت: در تصمیمات و مصوباتی که در سطوح کلان اتخاذ می‌شود باید همه جنبه‌های موجود و اطراف و اکناف قضیه مورد بررسی و لحاظ قرار گیرند و صرفاً با تمرکز بر یک جنبه و یک بُعد، تصمیمی را اتخاذ نکنیم تا بدین‌واسطه از ناحیه سایر ابعاد و جنبه‌ها با مشکل مواجه شویم.

گفتنی است در جریان این نشست، نمایندگان منتخب بانک‌های غیردولتی به طرح مطالب، دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در رابطه با برخی مشکلات سیستم بانکی و اقتصادی کشور پرداختند و از نادیده گرفته شدن نظرات مجموعه بانکی به هنگام تصویب قوانین مربوط به امور مالی و اقتصادی گلایه کردند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: