شناسهٔ خبر: 70690868 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

روز پنجشنبه ۲۰ دی

برگزاری بزرگداشت عالم مجاهد آیت الله موسوی شیرازى در حرم سیدعلاالدین حسین (ع)

مراسم بزرگداشت آیت الله حاج سید محمدعلى موسوى شیرازى از علماى برجسته شیعه در خراسان روز پنجشنبه ۲۰ دی ماه از ساعت ۱۴:۳۰ در حرم مطهر سید علاالدین حسین (ع) برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،آیةالله حاج سید محمدعلى شیرازى در سال١٣٢٦ هـ. ش در نجف اشرف متولد شد و تحصیلات دینى خود را در حوزه علمیه آن شهر مقدس آغاز نمود و پس از تکمیل مراحل سطوح اولیه و عالیه حوزه در محضر اساتید بنامى همچون آیةالله حاج شیخ محمدهادى معرفت، آیةالله راستى کاشانى، آیةالله العظمى شیخ مسلم ملکوتى و آیةالله العظمى میرزا جواد تبریزى، در مقطع خارج فقه و اصول از محضر مرحوم آیةالله العظمى سید عبدالله شیرازى و آیةالله العظمى خوئى بهره برد.

ایشان از علماى برجسته شیعه در دهه هاى اخیر بود که علاوه بر فعالیت هاى علمى گوناگون و تدریس خارج فقه و خدمات دینى و اجتماعى وسیع در مشهد مقدس و دیگر نقاط کشور، در کشورهاى مختلف على الخصوص عراق، هند، پاکستان، افغانستان و لبنان فعالیت‌ها و خدمات گسترده اى داشت.

ایشان علاوه بر این، در مسائل سیاسى عراق و ایران در برهه هاى مختلف بویژه در مبارزات مراجع تقلید و حوزه علمیه نجف اشرف با حکومت هاى جائر عراق على الخصوص رژیم بعثى، در خدمت والد بزرگوارش مرحوم آیةالله العظمى شیرازى، نقش پررنگ و کم نظیرى داشت و در پى آن مکرّر مورد تعقیب و بازداشت و در فرصتى به حبس افتاد و در سال١٣٥٥ ش در جریان سفر به عراق بمنظور سرکشى از مدارس علمیه آیةالله العظمى شیرازى در نجف و رسیدگى به وضع طلاب حوزه علمیه، از طرف رژیم بعث عراق محکوم به اعدام شد و مورد تعقیب قرار گرفت، اما توانست بطور مخفیانه از آن کشور خارج و پس از اقامت مخفیانه در بعضى از کشورهاى اسلامى به ایران برگردد.

همچنانکه در جریان نهضت و مبارزات انقلاب اسلامى ایران به رهبرى امام خمینى (ره) نیز از ساعات اولیه هجرت والد عظیم الشأنش به مشهد مقدس در سال١٣٥٤ ش و استقرار در این شهر مقدس، بار سنگین مدیریت همه جانبه بیت آیةالله العظمى شیرازى که پایگاه مهمّ حوزه علمیه خراسان و کانون اصلى حرکت انقلاب در این استان و ملجأ مردم آن به حساب مى آمد را به دوش کشید و بهترین وسیله ارتباط روحانیت مبارز آن روز کشور بویژه سردمداران نهضت در خراسان همچون مقام معظم رهبرى حضرت آیةالله خامنه اى (مدّ ظله) با مرحوم آیةالله العظمى شیرازى (ره) بود و در این راستا نقش بى بدیلى را تا پیروزى انقلاب اسلامى و بعد از آن ایفا نمود و خود نیز جزء مبارزان برجسته انقلاب اسلامى به حساب مى آمد و برنامه ریزى آن را در کنار دیگر طراحان و مجریان برنامه هاى انقلاب در مشهد به عهده داشت و شخصاً نیز در صف اول تظاهرات مردم این شهر مقدس حضور داشت.

سعه صدر، حُسن خلق، هوش و استعداد مثال زدنى و ارتباط گسترده و دوستانه و صمیمى با اقشار مختلف مردم و همّت بالا در پیشبرد اهداف، زبانزد همه دوستان و آشنایان و مرتبطان با این عالم جلیل القدر است.

ایشان در عرض ارادت به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و مرزبانى از حریم مقدس خاندان رسالت و غیرت دینى نسبت به شیعیان و پیروان اهل بیت (ع) زبانزد بود و در این راستا هیچگونه ملاحظه اى نداشت و با تمام وجود ورود مى کرد و تمام قد مى ایستاد.

این عالم فقید داراى آثار علمى متعددى در علوم اسلامى است کتاب هاى (التشیّع وأثره فی تطویر المجتمع)، (دروس اسلامیة)، (المکاسب فی الفقه الاسلامی)، (دروس فی اصول الفقه)، (الوقایة الإسلامیة عن المفاسد الخُلُقیة)، (شهداء العقیدة) و (بحوث فی کتاب الحج/ تقریرات درس خارج فقه آیت الله العظمى شیرازى) از مهمترین آنها است.

اشراف مستقیم بر مؤسسات علمى و خدماتى مرحوم آیةالله العظمى شیرازى و تأسیس و بنیانگذارى مراکز دینى و فرهنگى متعدد در کشورهاى مختلف از دیگر آثار آیةالله شیرازى بود.

آیت الله آقاى حاج سید محمدعلى موسوى شیرازى فرزند فرزانه مرجع مجاهد شیعه مرحوم آیةالله العظمى سید عبدالله موسوى شیرازى (ره) از علماى برجسته مشهد مقدس پس از گذراندن دوره طولانى بیمارى ظهر روز پنج شنبه ٢٩ آذرماه١٤٠٣ مقارن با اذان ظهر در مشهد مقدس درگذشت.

پیکر آیةالله شیرازى پس از تشییع در مشهد بنا به وصیت ایشان به عراق منتقل شد و در مدرسه علمیه والد معظمشان مرجع عالیقدر مرحوم آیةالله العظمى حاج سید عبدالله شیرازى (ره) و در مقبره شخصى ایشان به خاک سپرده شد.