شناسهٔ خبر: 70690429 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون استاندار کردستان:

اربعین فرصت مناسبی برای معرفی همه جانبه کردستان است

سنندج- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: کردستان ظرفیت و توانمندی‌های بسیاری دارد و اربعین یکی از بهترین فرصت ها برای معرفی همه‌جانبه این استان است.

صاحب‌خبر -

علی‌اکبر ورمقانی روز سه‌شنبه در جلسه ستاد اربعین استان کردستان در سنندج، اظهار کرد: تعیین مرز باشماق به عنوان گذرگاه اربعین، شروع این حرکت بزرگ بود که قدردان مسوولان و مدیران اجرایی وقت استان هستیم.

وی افزود: اربعین رویدادی فرهنگی است که در استان فرهنگی کردستان رقم خورده است و شرایط خاص اجتماعی کردستان به ویژه مریوان در سه سالی که از میزبانی اربعین می‌گذرد به وضوح این مهم را برای همه مردم ایران مشخص کرد.

ورمقانی با بیان اینکه برنامه‌های ستاد اربعین باید بصورت منظم ادامه داشته باشد، افزود: کارگروههای ستاد نیز باید فعالیت داشته باشد.

وی ادامه داد: این رویداد فرهنگیف اجتماعی و مذهبی که روح معنوی دارد، برداشتهای اقتصادی، عمرانی و توسعه خدمات نیز در پی دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان افزود: زیرساخت های مختص اربعین محدود به این فرصت زمانی نباشد و با مطالعات دقیق، برای تقویت در کمترین زمان بتوان معضل زیرساخت را با تکیه بر تقویت برنامه‌های فرهنگی حل کرد.

ورمقانی اضافه کرد: در این زمینه توسط رسانه‌ها و فضای مجازی اطلاع‌رسانی ادامه داشته باشید تا از فرصت اربعین برای توسعه کردستان بهره بیشتری برد.

وی یادآور شد: ارادات اهل سنت کردستان به ائمه اطهار(ع) باید زبانزد باشد که تاکنون در این زمینه موفق بوده‌ایم و مهمان‌نوازی در این رویداد فرهنگی، مذهبی نیز بی نظیر بوده است.

استقرار دستگاه ایکس ری در مرز باشماق

مدیرکل گمرکات کردستان هم با اشاره به برپایی موکب گمرک در مرز باشماق برای ارائه خدمت به زائران، گفت: امسال یک دستگاه ایکس ری دیگری در مرز استقرار یافته و آماده به کار در نقطه صفر مرزی است تا تردد زائران آسان‌تر شود.

فرامرز امیدی با بیان اینکه در زمان تردد زائران اربعین، تشریفات گمرکی کالاهای تجاری همانند روزهای عادی انجام می شود، اضافه کرد: تعامل دستگاه های مرتبط در بحث اربعین زبانزد خاص و عام بود.

وی مقارن بودن مراسم اربعین با فصل گرما را فرصتی برای استان دانست و بر لزوم استفاده از آن برای افزایش تردد زائران در مرز باشماق با توجه به مناسب بودن آب و هوای استان تاکید کرد.

مدیرکل گمرکات کردستان، مشکل اساسی تردد زائران را آن سوی مرز و مربوط به کشور عراق عنوان کرد و گفت: اگر آن سوی مرز، خدمات مناسب نباشد، به نتیجه مورد نظر نخواهیم رسید.

لزوم رفع مشکلات تردد زائران در بحث تامین خودرو و سهمیه سوخت در آن سوی مرز، مورد دیگری بود که امیدی به آن اشاره کرد.

فرماندار مریوان هم گفت: رویداد بزرگ اربعین بستر مهمی برای یک استان بی تجربه مانند کردستان در زمینه اعزام زوار در سه سال گذشته شد.

اسماعیل احمدی اضافه کرد: همت، علاقه و انگیزه مردم و مسوولان با روحیه مشارکت جویی و وحدت باعث شده است تا در سه سال اخیر با کمترین مشکلات پذیرای زوار اربعین باشیم.

وی یادآور شد: از آنجا که ماهیت این مرز تجاری است، کوچکترین مشکلی در مبادلات تجاری و اعزام زوار به وجود نیامد.

فرماندار مریوان با بیان اینکه در سلیمانیه عراق؛ اتحادیه میهنی و تکیه کسنزانی، برای پذیرایی از زائران سنگ تمام گذاشتند، افزود: در مریوان ظرفیت مناسب برای اسکان زائران داریم و برای پارکینگ هم محدودیتی نیست.

جدی گرفتن موضوع اقتصاد اربعین دیگر مطلبی بود که احمدی بر آن تاکید و اضافه کرد: سال گذشته هیچ رخداد سو انتطامی هم گزارش نشد و با توجه به ارتباط عاطفی بسیار بی نظیر مردم، برای اعزام زائران در سه سالی که باشماق گذرگاه اربعین شده است هیچ مشکلی وجود نداشت.

اختصاص ۲۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت های اربعین

مدیرکل دفتر امور شهری و شهرداری های استانداری کردستان هم گفت: راه اندازی پنج نمازخانه در روستاهای مریوان با هشت میلیارد تومان اجرایی شد.

جمشید اسدی اضافه کرد: در حوزه شهرداری ها ۲۲ طرح در ۱۹ شهر استان تعریف شد که در بیشتر شهرها به ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

وی ادامه داد: از این رقم، ۴۰ درصد معادل ۱۹۲ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و با پیگیری از وزارت کشور مقرر شده تا ۲۰ درصد دیگر تخصیص داده شود تقاطع غیرهمسطح میدان محمدی سنندج و کمربندی شرقی مریوان از جمله طرحهای بزرگی است که از این محل اجرا شد

قادری کارشناس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم اظهار کرد: امسال در حوزه زیرساخت های مربوط به اربعین، در ردیف قانون بودجه وزارت کشور در حوزه عمرانی ۱۰۰ میلیارد تومان و در حوزه هزینه ای هم ۵۰۳ میلیارد تومان اختصاص یافت که از این رقم، ۲۸ میلیارد تومان سهم کردستان بود.

وی ادامه داد: امسال برای تکمیل زیرساخت ها نیز وزارت کشور ۳۸۰ میلیارد تومان اختصاص داد که سهم استان ۲۲ میلیارد تومان است و باید این عدد افزایش یابد.

آمادگی ۸۵ مرکز جامع سلامت

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین برعهده دانشگاه علوم پزشکی است که هر ساله برنامه‌ریزی و فعالیت دارد.

حسین جعفری افزود: این کمیته در بخش‌های بهداشت، فوریت‌های پزشکی، دارو، تجهیزات و اطلاع رسانی فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: ۸۵ مرکز جامع سلامت استان که اغلب در مسیر تردد زوار هستند آماده فعالیت بوده و هر ساله به زائران اربعین حسینی خدمات می‌رسانند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: ۱۶ بیمارستان دولتی سطح استان بدون قید و شرط در طول شبانه روز زوار را پذیرش می‌کنند.

وی یادآور شد: در مرز باشماق نیز بیمارستان سیار مستقر می‌شود که در ایام اربعین فعالیت دارد.

۲۰۰ نفر روز از نیروهای عملیاتی هلال احمر در ایام اربعین فعال بودند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: نیروهای عملیاتی هلال احمر استان ۲۰۰ نفر روز در ایام اربعین فعال بودند و یک پایگاه ۲۴ ساعته در سلیمانیه عراق باحضور پزشک، پرستار و داروخانه برپا شد.

پیام جلالی خواستار استقرار پایگاه‌های هلال احمر در خاک عراق شد و گفت: ایجاد پایگاه امداد و نجات در سلیمانیه به زائران کمک می‌کند.

وی اضافه کرد: آمادگی داریم این پایگاه‌ها را در سلیمانیه ایجاد کنیم.