شناسهٔ خبر: 70689086 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران:

حجم سفره‌های آب زیرزمینی مازندران ۱۰۷ میلیون متر مکعب کاهش یافت 

ساری- ایرنا- مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: تراز آب‌ منابع زیرزمینی مازندران در پایان آذر امسال نسبت به دوره درازمدت (سه دهه پیش) ۶۵ سانتیمتر افت کرده و میزان آب موجود در مخازن زیرزمینی هم ۱۰۷ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.  

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، فرهاد خلردی روز سه‌شنبه با اشاره به پیامدهای منفی برداشت غیرمجاز آب از سفره‌های زیرزمینی اظهار کرد: بر اساس آمارهای ثبت شده از منابع آبی زیرزمینی مازندران، پایان آذر امسال حجم آب موجود در مخازن زیرزمینی مازندران ۱۰۶ میلیون و ۸۳ هزار متر مکعب نسبت به مدت مشابه دوره درازمدت کمتر شده است.

وی افزود: با وجود بارش‌های مناسبی که امسال در مازندران ثبت شده، حجم آب سفرههای زیرزمینی مازندران در ۳۰ آذر ۱۴۰۳ نسبت به پایان آذر پارسال نیز افزایش یافته است و با افزایش ۱۹ سانتیمتری، افزایش ۳۲ میلیون و ۵۷ هزار را نشان می‌دهد.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در پایان سال آبی گذشته -۳۱ شهریور ۱۴۰۳- مجموع ذخایر آب‌های زیرزمینی مازندران ۱۳۱ میلیون مترمکعب کمتر از آمار دوره درازمدت (سه دهه پیش) بود و تراز آب‌های زیرزمینی هم ۸۰ سانتیمتر افت داشت.

خلردی با تاکید بر ضرورت اصلاح الگوی کشت در مازندران و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی استان، گفت: سالانه حدود ۱.۳ میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی مازندران برداشت می‌شود که ۹۰ درصد از این مقدار برای بخش کشاورزی استفاده می‌شود و هشت درصد برای تأمین آب آشامیدنی و ۲ درصد هم برای فعالیت‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به وجود ۱۱۰ هزار حلقه چاه پروانه‌دار در مازندران اظهار کرد: برای کنترل میزان برداشت آب از چاه‌ها نصب کنتورهای حجمی در دستور کار قرار گرفته است که تا کنون یک‌هزار و ۱۷۴ دستگاه کنتور حجمی روی چاه‌های کشاورزی مازندران نصب شده است.

به گزارش ایرنا، مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمین‌های زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید می‌کند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.