شناسهٔ خبر: 70689053 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

اخبار و تحولات سوریه؛

کشف گورهای دسته‌جمعی در ادلب/گذرگاه سوریه با اردن بسته شد/ترور مسئول مصالحه ملی سوریه

منابع سوری از کشف گورهای دسته جمعی در حومه ادلب مقر اصلی تشکیلات تروریستی هیئت تحریر الشام خبر دادند.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش المعلومه، منابع سوری اعلام کردند که عناصر جولانی گورهای دسته جمعی در حومه‌های شرقی و غربی ادلب را پنهان کرده بودند اما ساکنان این مناطق حین عملیات پاکسازی، موفق شدند سه گور دسته جمعی را کشف کنند.

بر اساس این گزارش، گورهای مذکور حاوی اجساد ده‌ها نظامی و غیرنظامی سوری است.

این منابع اضافه کردند که قربانیان دفن در گورهای دسته جمعی همگی توسط باند جولانی کشته شده‌اند چرا که این افراد طی سال‌های گذشته کنترل مناطق مذکور را در دست داشتند.

آنها بیان کردند که تشکیلات هیئت تحریر الشام یک بازداشتگاه را اداره می‌کرد که ده‌ها نظامی و غیرنظامی در آن حضور داشتند. جولانی  تلاش می‌کرد این گورهای دسته جمعی را پنهان نگه دارد.

بعد از سرنگونی نظام بشار اسد عناصر حاکم بر سوریه دست به جنایات زیادی علیه ساکنان این کشور زده‌اند.

مسئول مصالحه ملی سوریه ترور شد

رئیس ابتکارملی مصالحه در سوریه در حمله افراد مسلح ناشناس ترور شد. 

منابع سوری اعلام کردند که شیخ جابر عیسی، رئیس ابتکار ملی مصالحه در سوریه و دو تن از همراهانش در حمله افراد مسلح ناشناس به قتل رسیدند. 

به نقل از اسپوتنیک، افراد مسلح ناشناس به صورت مستقیم در مسیر طرطوس- دمشق به آنها تیراندازی کردند. 

انگیزه‌های این ترور تا به این لحظه نامعلوم است. 

طبق اعلام دیده‌بان حقوق بشر سوریه، از زمان سقوط نظام این کشور، ۱۰۸ جنایت در این کشور رخ داده که به کشته شدن ۱۸۷ تن از جمله ۱۷۴ مرد، ۸ زن و ۵ کودک انجامیده است.

واکنش حماس به نقشه صهیونیست‌ها برای الحاق اراضی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان

حماس اعلام کرد که کشورهای عربی و اتحادیه عرب باید مواضع شدیدی را علیه انتشار نقشه‌هایی توسط صهیونیست‌ها و طمع آنها برای الحاق اراضی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان اتخاذ کنند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: دعوت صفحه‌های رسمی صهیونیستی و سخنان مقامات رژیم اشغالگر مبنی بر الحاق اراضی فلسطینی و عربی از جمله اردن، سوریه و لبنان تاکیدی بر ماهیت تجاوزگر و طمع‌های توسعه طلبانه این رژیم است.

به نقل از خبرگزاری فلسطینی شهاب، حماس افزود: سخنان خصمانه مقامات اشغالگر می‌طلبد که دولت‌های عربی و اسلامی مواضع شدیدی را اتخاذ کرده تا با طمع‌ورزی این رژیم مقابله کرده و جنایت‌هاش را متوقف سازند.

جنبش حماس تصریح کرد: آنچه که صفحه‌های رسمی صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی در روز گذشته از نقشه‌هایی از اراضی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان به همراه عبارت‌هایی مبنی بر الحاق این اراضی منتشر کردند که همزمان با سخنان مقامات رژیم اشغالگر مبنی بر تصمیمشان برای کوچ اجباری مردم ما و الحاق اراضی عربی و فلسطینی بوده است، تاکیدی بر ماهیت این رژیم متجاوز و طمع‌های توسعه طلبانه آن و نیتش برای گسترش تجاوزات با هدف تسلیم کردن ملت‌های منطقه و سلب منابعشان است.

حماس تاکید کرد: این سیاست‌های متجاوزانه و اظهارات علنی مکرر و همزمان با جنگ کشتار و پاکسازی نژادی وحشیانه در نوار غزه و کرانه باختری می‌طلبد که اتحادیه عرب و دولت‌های عربی و اسلامی مواضع و اقدامات شدیدی را برای مقابله با این طمع‌ها و توقف جنایت‌های صهیونیستی و ارائه کمک و پشتیبانی از مردم فلسطین در مقابله با طرح‌های فاشیستی اتخاذ کنند که تمام منطقه را هدف قرار داده است.

اردوغان: جایی برای گروه‌های تروریستی در سوریه وجود ندارد

رییس جمهور ترکیه در دیدار امروز با نخست وزیر اقلیم کردستان عراق گفت: جایی برای گروه‌های تروریستی در سوریه وجود ندارد.

به نقل از خبرگزاری ریانوستی، دفتر ریاست جمهوری ترکیه امروز سه شنبه با صدور بیانیه ای از دیدار رییس جمهور این کشور با نخست وزیر اقلیم کردستان عراق خبر داد.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه در این خصوص آمده است: (رجب طیب) اردوغان به نخست وزیر اقلیم کردستان عراق اطمینان داد که ثبات و امنیت عراق در پی تحولات جاری در سوریه حفظ می شود.

بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه در این خصوص اضافه می کند: اردوغان در این دیدار گفت که جایی برای گروه های تروریستی در آینده سوریه جدید وجود ندارد.

دفتر ریاست جمهوری ترکیه پیرامون سخنان اردوغان در این دیدار مدعی شد: ما به دنبال جلوگیری از بی ثباتی در منطقه پس از تحولات اخیر هستیم!

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری آناتولی، طبق اعلام مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، طرفین در دیدارهای دوجانبه و بین هیات‌ها در مجتمع بش‌تپه روابط با اقلیم کرد و مسائل منطقه‌ای را بررسی کردند.

اردوغان در دیدار با بارزانی مدعی شد که ترکیه با توجه به تحولات سوریه، برای حفظ ثبات و امنیت عراق اهمیت قائل بوده و برای جلوگیری از ایجاد موارد جدید بی‌ثباتی در منطقه تلاش می‌کند!

ینی‌شفق: اسرائیل ممکن است دمشق را اشغال کند

رسانه ترکیه‌ای نوشته ممکن است رژیم صهیونیستی برای حفظ وضعیت کنونی و حفاظت از مواضع کردها در شمال سوریه، دمشق را اشغال کند.

رسانه ترکیه‌ای مدعی شده که تحولات سوریه و مداخلات فعالانه آنکارا در شکل‌گیری دولت جدید در این کشور تا امروز مانع از تحقق این هدف رژیم صهیونیستی شده است. بر اساس این گزارش، تلاش‌های ترکیه برای تضعیف نیروهای کرد در شمال سوریه در شرق رود فرات باعث شده تا منافع رژیم صهیونیستی به خطر بیفتد.

ینی‌شفق با اشاره به «حزب کارگران کردستان» (پ‌ک‌ک) و «یگان‌های مدافع خلق» (ی‌پ‌گ) گزارش داد: «اسرائیل ممکن است دمشق را اشغال کند تا با منحرف کردن توجه ترکیه از پ‌ک‌ک و ی‌پ‌گ، به آن‌ها فضای فعالیت بدهد.»

به ادعای رسانه ترکیه‌ای، «برخی کشورها» سعی دارند یک «دالان تروریسم» در مرزهای جنوبی ترکیه ایجاد کنند که یک پایگاه قدرت برای ایالات متحده و کشورهای اروپایی خواهد بود.

ینی شفق همچنین گزارش داد که در صورت تشکیل یک دولت جامع در سوریه و حل بحران‌های این کشور، توجهات جهانی دوباره به درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینیان معطوف خواهد شد، پس صهیونیست‌ها تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا این امر محقق نشود.

در عین حال، روزنامه «حریت» ترکیه با استناد به اظهارات منابع ناشناس مدعی شد که ایالات متحده سعی دارد حاکمان جدید سوریه را تحت کنترل خود قرار دهد. این روزنامه همچنین گزارش داد که یک درگیری گسترده بر سر نفت و کنترل بر سوریه در منطقه شکل گرفته است.

عناصر مسلح با سنگ و آتش زدن لاستیک گذرگاه سوریه با اردن را بستند

منابع خبری از سر به شورش برداشتن گروههای مسلح در درعا در جنوب سوری علیه حاکمان جدید سوریه خبر دادند.

به گزارش اسپوتنیک، برخی منابع سوری اعلام کردند که یکی از گروههای مسلح در درعا مسیر به سمت گذرگاه مرزی با اراضی اردن را با سنگ و آتش زدن لاستیک بسته است.

این منابع بیان کردند که این تحرکات به دنبال اختلافات و مشکلات رخ داده میان رهبران این گروه و مقامات اداره کننده گذرگاه نصیب از سمت سوریه است که در دست رژیم جولانی است.

چند روز قبل نیز گروه‌های مسلح در استان سویدا واقع در جنوب سوریه مانع از ورود کاروان نظامی وابسته به نیروهای اداره عملیات نظامی(هیئت تحریر شام) به این شهر شدند.

عناصر مسلح در شهر سویداء از نیروهای اداره عملیات نظامی (دولت موقت سوریه) خواستند که به دمشق بازگردند

تشدید تنش در شمال سوریه/ پایبندی کُردها به شروط خود

منابع رسانه‌ای از تشدید تنش میان گروه‌های مسلح مورد حمایت ترکیه و نیروهای موسوم به «قسد» مورد حمایت آمریکا در مناطق شمالی سوریه و پایبندی کُردها به عدم تحویل سلاح تا تشکیل دولت مرکزی در سوریه خبر دادند.

روزنامه الاخبار گزارش داد: نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) به مقابله با حملات گروه‌ موسوم به «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه در جبهه‌های سد «تشرین» و پل «قرقوزاق» در حومه شمال شرقی حلب ادامه می‌دهند و نیروهای تحت حمایت آنکارا قادر به پیشروی نبوده‌اند و این درحالی است که هواپیماها و پهپادهای ارتش ترکیه، در تلاش برای ایجاد شکاف برای گروه‌های تحت حمایت خود برای عبور از پل قرقوزاق یا رسیدن به «سد تشرین» هستند.

در همین راستا، شبه‌نظامیان قسد در بیانیه‌ای تأیید کردند که حمله‌های گروه‌های تحت حمایت ارتش ترکیه بدون دستیابی به هیچ پیشرفتی ادامه دارد و هواپیمای ارتش ترکیه نزدیکی سد تشرین و شهر «دیر حافر» را هدف قرار دادند.

از سوی دیگر، منابع رسانه‌ای وابسته به گروه‌های مورد حمایت ترکیه گزارش دادند که دلایل عدم پیشرفت وجود آتش‌بس اعلام‌نشده میان ترکیه و طرف آمریکایی است. تصمیم این است که نیروهای قسد سلاح‌های خود را زمین بگذارند یا حملات گروه‌های تحت حمایت آنکارا تا تسلط بر تمامی مناطق تحت کنترل قسد را به دست بگیرند.

در مقابل«شورای سوریه دموکراتیک» (مسد) شاخه سیاسی نیروهای قسد در بیانیه‌ای درباره پرونده تحویل سلاح کردها تاکید کرد: تا زمانی که حملات گروه‌های وابسته به ترکیه علیه آنها در شمال سوریه ادامه داشته باشد، نیروهای سوریه دموکراتیک سلاح‌های خود را تحویل نخواهند داد.

این شورا تاکید کرد که استفاده از سلاح‌ با پایان دادن به حملات و تعهد به عدم تکرار آنها در آینده مرتبط است.

در ادامه این بیانیه آمده است: کسانی که دمشق را کنترل می‌کنند، شبه‌نظامیانی هستند که هنوز با مفهوم دولت آشنا نیستند و می‌خواهند سلاح‌ها را برای کنترل تصمیم‌گیری‌ها به دست بگیرند، اما این اتفاق تا پس از برگزاری یک کنفرانس ملی فراگیر که از آن یک هیئت حاکمه انتقالی ظهور خواهد کرد، رخ نخواهد داد.

شورای سوریه دموکراتیک در ادامه آورده است: تمام سوریه از یک دیدگاه پیروی می‌کند که نامشخص و ناسازگار با دیدگاه بسیاری از ملت سوریه است و این باید تغییر کند.

در همین راستا، منابع آگاه به الاخبار گفتند که نمایندگان نیروهای سوریه دموکراتیک در دیدار با «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه «هیئت تحریر الشام» از دولت جدید دمشق خواستند تا سیستم تمرکززدایی (توزیع کردن اداره تصمیم‌گیری) را انتخاب کند و نیروهای سوریه دموکراتیک را به عنوان یک لشکر واحد با ارتش سوریه ادغام کند و حوزه کاری آن منحصراً در حوزه‌های مدیریت خودمختار کُردها باشد و در عین حال برای دفاع از کشور در برابر هرگونه خطر خارجی آماده باشند و همچنین پیشنهاد شده است که منابع شرق فرات عادلانه میان ملت سوریه توزیع شود.

این منابع گفتند: الشرع نیز در پاسخ به این خواسته، محدود کردن ۸۰ درصد واردات نفت و گاز به نفع دمشق، انحلال نیروهای سوریه دموکراتیک و توزیع اعضای آن در سرزمین‌های مختلف سوریه، منحل کردن گروه مسلح موسوم به نیروهای آسایش و اعطای وظیفه حفاظت از شهرها به پلیس مرکزی سوریه را مطرح کرد.

تشدید تنش در شمال سوریه/ پایبندی کُردها به شروط خود

منابع رسانه‌ای از تشدید تنش میان گروه‌های مسلح مورد حمایت ترکیه و نیروهای موسوم به «قسد» مورد حمایت آمریکا در مناطق شمالی سوریه و پایبندی کُردها به عدم تحویل سلاح تا تشکیل دولت مرکزی در سوریه خبر دادند.

 روزنامه الاخبار گزارش داد: نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) به مقابله با حملات گروه‌ موسوم به «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه در جبهه‌های سد «تشرین» و پل «قرقوزاق» در حومه شمال شرقی حلب ادامه می‌دهند و نیروهای تحت حمایت آنکارا قادر به پیشروی نبوده‌اند و این درحالی است که هواپیماها و پهپادهای ارتش ترکیه، در تلاش برای ایجاد شکاف برای گروه‌های تحت حمایت خود برای عبور از پل قرقوزاق یا رسیدن به «سد تشرین» هستند.

در همین راستا، شبه‌نظامیان قسد در بیانیه‌ای تأیید کردند که حمله‌های گروه‌های تحت حمایت ارتش ترکیه بدون دستیابی به هیچ پیشرفتی ادامه دارد و هواپیمای ارتش ترکیه نزدیکی سد تشرین و شهر «دیر حافر» را هدف قرار دادند.

از سوی دیگر، منابع رسانه‌ای وابسته به گروه‌های مورد حمایت ترکیه گزارش دادند که دلایل عدم پیشرفت وجود آتش‌بس اعلام‌نشده میان ترکیه و طرف آمریکایی است. تصمیم این است که نیروهای قسد سلاح‌های خود را زمین بگذارند یا حملات گروه‌های تحت حمایت آنکارا تا تسلط بر تمامی مناطق تحت کنترل قسد را به دست بگیرند.

در مقابل«شورای سوریه دموکراتیک» (مسد) شاخه سیاسی نیروهای قسد در بیانیه‌ای درباره پرونده تحویل سلاح کردها تاکید کرد: تا زمانی که حملات گروه‌های وابسته به ترکیه علیه آنها در شمال سوریه ادامه داشته باشد، نیروهای سوریه دموکراتیک سلاح‌های خود را تحویل نخواهند داد.

این شورا تاکید کرد که استفاده از سلاح‌ با پایان دادن به حملات و تعهد به عدم تکرار آنها در آینده مرتبط است.

در ادامه این بیانیه آمده است: کسانی که دمشق را کنترل می‌کنند، شبه‌نظامیانی هستند که هنوز با مفهوم دولت آشنا نیستند و می‌خواهند سلاح‌ها را برای کنترل تصمیم‌گیری‌ها به دست بگیرند، اما این اتفاق تا پس از برگزاری یک کنفرانس ملی فراگیر که از آن یک هیئت حاکمه انتقالی ظهور خواهد کرد، رخ نخواهد داد.

شورای سوریه دموکراتیک در ادامه آورده است: تمام سوریه از یک دیدگاه پیروی می‌کند که نامشخص و ناسازگار با دیدگاه بسیاری از ملت سوریه است و این باید تغییر کند.

در همین راستا، منابع آگاه به الاخبار گفتند که نمایندگان نیروهای سوریه دموکراتیک در دیدار با «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه «هیئت تحریر الشام» از دولت جدید دمشق خواستند تا سیستم تمرکززدایی (توزیع کردن اداره تصمیم‌گیری) را انتخاب کند و نیروهای سوریه دموکراتیک را به عنوان یک لشکر واحد با ارتش سوریه ادغام کند و حوزه کاری آن منحصراً در حوزه‌های مدیریت خودمختار کُردها باشد و در عین حال برای دفاع از کشور در برابر هرگونه خطر خارجی آماده باشند و همچنین پیشنهاد شده است که منابع شرق فرات عادلانه میان ملت سوریه توزیع شود.

این منابع گفتند: الشرع نیز در پاسخ به این خواسته، محدود کردن ۸۰ درصد واردات نفت و گاز به نفع دمشق، انحلال نیروهای سوریه دموکراتیک و توزیع اعضای آن در سرزمین‌های مختلف سوریه، منحل کردن گروه مسلح موسوم به نیروهای آسایش و اعطای وظیفه حفاظت از شهرها به پلیس مرکزی سوریه را مطرح کرد.

موسسه روسی: ترکیه به حمایت از مخالفان مسلح سوریه ادامه می‌دهد

موسسه روسی موسوم به «اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل» در گزارشی از تداوم حمایت ترکیه از مخالفان مسلح سوریه و جنگ با کُردها طی سال 2025 خبر داد.

موسسه روسی موسوم به «اقتصاد جهانی و روابط بین‌الملل» در گزارش خود اعلام کرد، آنکارا آماده مقابله با کُردهای سوریه از طریق عملیات نظامی یک‌جانبه است و آنکارا به حمایت از مخالفان مسلح در سوریه نیز ادامه خواهد داد.

بر اساس گزارش روسیا الیوم، در این گزارش همچنین آمده است، ترکیه تمایل دارد نقش رهبری خود در سوریه را از طریق برقراری سیستم حکمرانی که در مناطق شمالی سوریه از آن استفاده می‌کرد و همچنین مشارکت در بازسازی این کشور حفظ کند.

طبق گزارش این موسسه روسی، مأموریت بازگرداندن آوارگان سوری از ترکیه به کشورشان به آنکارا فرصت بیشتری برای مشارکت در اوضاع سوریه می‌دهد.

در این گزارش آمده است، در سایه شرایط کنونی، گفت‌وگو با ترکیه مهم‌ترین مسأله روسیه برای رایزنی درباره مشکلات و مسائل سوریه و دیگر مسائل و مشکلات منطقه‌ای است.

به طور کلی، تهیه‌کنندگان این گزارش پیش‌بینی کرده‌اند که ترکیه به فعالیت منطقه‌ای و تلاش‌های خود برای گسترش نفوذش از طریق ابزارهای دیپلماتیک و فرهنگی ادامه دهد و بر عامل قدرت تکیه کند.

مقام صهیونیست: جامعه جهانی آنکارا را برای توقف حملاتش به کُردهای سوریه تحت فشار بگذارد

یکی از مسؤولان رژیم صهیونیستی فشار جامعه جهانی بر ترکیه را درباره عملیات‌هایش در سوریه خواستار شد.

 خبرگزاری رویترز عربی امروز -سه شنبه- به نقل از یکی از مسؤولان ارشد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد: جامعه جهانی باید ترکیه را برای متوقف کردن حمله به کُردها در سوریه تحت فشار بگذارد.

این مسؤول رژیم صهیونیستی در ادامه نیز مدعی شد: اسرائیل به امضای قراردادی برای آزادسازی گروگان‌ها (اسیران صهیونیست) پایبند است و تنها مانع پیش روی تحقق این امر حماس است.

همچنین شبکه خبری الجزیره به نقل از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد: تل‌آویو به دستیابی به توافقی برای آزادسازی «گروگان‌ها» در نوار غزه پایبند است و کلید آن در دست کشورهایی است که در جنبش حماس نفوذ دارند.

همچنین این وزارتخانه ادعا کرد: تنها راه امضای توافق اعمال فشار بر حماس است.

وزیر خارجه اردن: حامی سوریه باقی می‌مانیم

وزیر خارجه اردن گفت: اردن حامی سوریه باقی خواهد ماند و بازسازی سوریه به نفع اردن است.

 «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه سوریه در امان گفت: ثبات سوریه عاملی برای ثبات اردن است. گفت‌وگوهای ما نشان‌دهنده علاقه‌ای مشترک در ایجاد روابط همکاری است. این مسئله خود نشان‌دهنده روابط تاریخی بین دو کشور است. نشست‌های العقبه منعکس کننده موضع واحد اعراب در حمایت از مردم سوریه بود.

طبق گزارش الجزیره، وزیر خارجه اردن گفت: اردن حامی سوریه باقی خواهد ماند و ما تمام حمایت‌ها را از مردم سوریه به عمل می‌آوریم. ما تمام تلاش خود را انجام دادیم تا زندگی مناسبی برای آواره‌های سوری در خاک اردن فراهم کنیم. ثبات و امنیت سوریه ثبات برای اردن و امنیت آن است و بازسازی سوریه به نفع اردن است. دولت جدید سوریه با چالش‌های بزرگی روبروست و باید به آن زمان داد. ما خواهان روابط مشترک با سوریه هستیم و با هماهنگی در زمینه‌های مختلف توافق کردیم. ما آماده فراهم کردن برق فوری برای سوریه هستیم. ملت سوریه مستحق وطنی آزاد بعد از سال‌ها درد و رنج هستند.

الشیبانی نیز گفت: ما در تلاش هستیم تا تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه را که مانع هر گونه مشارکتی می‌شود، برداریم. ما یک فرصت واقعی برای دستیابی به همکاری پایدار با اردن به روشی داریم که برای هر دو کشور مثبت باشد. ما خوشحالیم که میزبان اردنی‌ها به عنوان مهمان و گردشگر در کشور دوم آنها، سوریه باشیم.

وی گفت: ما درباره امنیت مرزها، خطر قاچاق مواد مخدر و اسلحه و تهدید داعش صحبت کردیم. وضعیت جدید در سوریه به تهدیدهای پیش روی اردن، به ویژه قاچاق مواد مخدر پایان داد. تصمیم گرفتیم کمیته مقدماتی گسترده‌ای را برای مذاکرات ملی با مشارکت گسترده ملت سوریه تشکیل دهیم. ما می‌خواهیم اراده ملت سوریه نماینده مذاکرات ملی باشد. سوریه کشور متنوعی است و ما از همه برای بازسازی سوریه همکاری خواهیم کرد. کنفرانس مذاکرات ملی سنگ بنای آینده سوریه است.

الشیبانی گفت: نظام بشار اسد تأثیر بدی را به جای گذاشت که ما برای تغییر آن تلاش می‌کنیم. ما به همه می‌گوییم که سوریه منبع امنیت خواهد بود.

فعالیت فرودگاه بین‌المللی دمشق از سر گرفته شد

رسانه‌های سوری از فعالیت مجدد فرودگاه بین المللی دمشق طی امروز سه شنبه خبر دادند.

به گزارش اسپوتنیک، رسانه‌های سوری گزارش دادند که فعالیت‌های فرودگاه بین المللی دمشق امروز سه شنبه از سر گرفته شده است.

فعالیت‌های این فرودگاه بعد از سرنگونی نظام بشار اسد در هشت دسامبر گذشته متوقف شده بود. مسئولان فرودگاه مذکور اعلام کردند که اقدامات لازم برای راه اندازی مجدد آن اتخاذ شده است.

اقدام بحث‌برانگیز حین نشست وزیر خارجه رژیم جولانی در امارات

نشست روز گذشته وزیر خارجه رژیم تروریستی جولانی با همتای اماراتی خود بحث برانگیز شده است.

به گزارش رأی الیوم، فعالان سوری به نشست روز گذشته اسعد الشیبانی وزیر خارجه رژیم تروریستی جولانی با عبدالله بن زائد آل نهیان وزیر خارجه امارات در ابوظبی پرداختند.

آنها به تصویر منتشر شده از این نشست اشاره و تاکید کردند که نصب پرچم امارات حین نشست مذکور پشت سر مهمانان بحث برانگیز شده است.

کشف گورهای دسته‌جمعی در مقر اصلی رژیم جولانی
روزنامه رأی الیوم نشست‌های سابق وزیر امارات با همتایان خود را بررسی کرد و متوجه شد که در هیچ کجا پرچم امارات به این گونه روی دیوار نصب نشده است.

صدور مجوز انجام معاملات با مؤسسات رژیم جولانی از سوی امریکا

آمریکا برخی محدودیت های وضع شده در دولت پیشین سوریه را لغو کرد.

به گزارش شبکه الجزیره قطر، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که مجوزهایی صادر شده که انجام معاملات با نهادهای دولتی سوریه و برخی معاملات مرتبط با انرژی را مجاز می‌داند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین افزود که این مجوز شامل انتقال شخصی پول به سوریه از جمله از طریق بانک مرکزی این کشور می‌شود.

پیشتر روزنامه «وال‌استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه امروز دوشنبه اعلام کرد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد امروز دوشنبه اعلام کند که محدودیت‌های مربوط به «کمک‌های بشردوستانه» آمریکا به سوریه را کاهش می‌دهد تا تحویل تجهیزات و اقلام اولیه را بدون لغو تحریم‌ها که دیگر کمک‌ها به حکومت جدید در دمشق (رژیم جولانی) را محدود می‌کند، سرعت می‌بخشد.

به گفته این منابع آگاه که وال‌استریت‌ژورنال به نام آنها اشاره نکرده «این گام که آخر هفته توسط دولت بایدن تصویب شد، به وزارت خزانه‌داری اجازه می‌دهد تا برای گروه‌ها و شرکت‌های کمک‌رسانی که نیازهای ضروری مانند آب، برق و دیگر لوازم بشردوستانه را ارائه می‌کنند، معافیت صادر کند.»

این مقامات افزودند که «کاهش محدودیت‌ها، کمک‌کنندگان را از دریافت مجوز به صورت موردی رها می‌کند. به گفته این مقامات «چنین اقدامی شامل شرایطی می‌شود تا اطمینان حاصل شود که حکومت سوریه از این محموله برای اهداف دیگر استفاده نمی‌کند.»

دولت موقت سوریه به دنبال مشارکت اقتصادی گسترده با عراق

وزیر اقتصاد دولت موقت سوریه از وجود طرح‌های دولتی برای توسعه روابط اقتصادی با عراق خبر داد و اعلام کرد دولت به دنبال برقراری روابط با سازمان‌های بین‌المللی جهت کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه کشورش است.

 «باسل عبدالحنان» وزیر اقتصاد دولت موقت سوریه گفت گسترش روابط اقتصادی با عراق شامل ادغام صنعتی محصولات، تقویت تبادلات تجاری، ارائه تسهیلات متنوع برای تبادل محصولات میان دو کشور، ترغیب برای ایجاد پروژه‌های سرمایه‌گذاری و ساده‌سازی تشریفات گمرکی برای تسهیل جابجایی کالاها و خدمات است.

عبدالحنان در گفتگوی ویژه با خبرگزاری شفق‌نیوز گفت بسیاری از طرح‌های آتی برای بهبود اقتصاد سوریه شامل تجدید ساختار مؤسسات، تمرکز بر توسعه بخش‌های تولیدی مانند کشاورزی، صنعت و گردشگری و وضع قوانین جدید است که علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی به فرآیند سرمایه‌گذاری کمک می‌کند.

درباره لغو تحریم‌ها و تقویت همکاری با کشورها،‌ عبدالحنان گفت طرح‌های دولت سوریه علاوه بر گسترش روابط دیپلماتیک با کشورهای دوست و مذاکره با جامعه جهانی، شامل برقراری ارتباط با سازمان‌های بین‌المللی جهت کاهش تحریم‌های اقتصادی و تمرکز روی تشریح این موضوع است که دلیل این تحریم‌ها با برکناری نظام «بشار اسد» رئیس جمهور پیشین سوریه از بین رفته است و نیازی به ادامه این تحریم‌ها نیست.

وی ادامه داد: بسته‌های جدیدی برای تشویق سرمایه‌گذاری و بازگشت سرمایه‌گذاران به سوریه صادر می‌شود که از آن جمله می‌توان به صدور قوانین جدید که تضمین‌های قانونی برای سرمایه‌گذاری‌ها را ارائه می‌کند، تصویب قوانین تشویق سرمایه‌گذاری و ارائه تسهیلات لازم براساس اولویت سوریه‌های اشاره کرد.

عبدالحنان در پایان سخنان خود گفت: «دولت کنونی برنامه‌های زیادی دارد که مهم‌ترین آن افزایش سرمایه‌گذاری در بخش انرژی، توسعه شبکه‌های برق، بخش‌های نفتی، پالایشگاه‌های نفت و تمرکز بر صنایع اصلی مانند سیمان، برق، کود و توسعه بخش گردشگری است».

 


نورنیوز