شناسهٔ خبر: 70688132 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

حجاب فرهنگ اصیل ایرانی

حجاب و عفاف، نماد هویت و فرهنگ اصیل ایرانی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ با بررسی تاریخ و تمدن ایرانی درمی یابیم که همواره حجاب و عفاف، جزیی از تاریخ ایرانیان بوده است، اما رضا خان که در توهم توسعه به اصطلاح غربی قرار داشت، پیش شرط این پیشرفت را به غلط در تغییر پوشش بانوان دانست و با کشف حجاب، چادر از سر زنان ایرانی کشید؛ موضوعی که با مخالفت شدید اقشار مردم و دغدغه‌مندان روبه رو شد.

هر پدیده‌ای، آثار و پیامد‌هایی را به دنبال خواهد داشت. حجاب نیز، به عنوان یک راهکار عملی، آثار فردی و اجتماعی مختلفی را به دنبال خواهد داشت.

آثار و پیامد‌های رعایت حجاب

الف ـ آثار فردی

در خصوص آثار فردی رعایت حجاب، می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱. احترام به شخصیت زن، به واسطه‌ی رعایت حجاب، ۲. مصونیت ارتباطات زن با مردان غریبه، ۳. حفظ اعتقادات مذهبی افراد، ۴. حفظ عفت زن و جلوگیری از فساد و ناهنجاری.

ب ـ آثار اجتماعی

آثار اجتماعی رعایت حجاب فراوانند که برخی از آنها عبارتند از:

۱. سلامت نسل جدید جامعه، ۲. پیشگیری از فساد اخلاقی، ۳. مبارزه با مظاهر بی‌دینی، ۴. حفظ کیان خانواده.

در این نوشتار، آیه‌ی ۵۹ سوره‌ی احزاب و نکات پیرامون آن را بررسی کردیم، اما در مورد انواع حجاب، با مطالعه‌ی کتب تفسیری و آیات قرآنی دیگر، مشخص می‌شود که انواع حجاب در قرآن، به سه بخش تقسیم شده است.

انواع حجاب قرآنی

۱. حجاب چشم

«قل للمؤمنین یغضّوا من ابصارهم؛‌ای رسول، به مردان مؤمن بگو تا چشم‌ها را از نگاه ناروا بپوشند». (سوره‌ی نور، آیه‌ی ۳۰)

«قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ؛‌ای رسول، به زنان بگو تا چشم‌ها را از نگاه ناروا بپوشند». (سوره‌ی نور، آیه‌ی ۳۱)

۲. حجاب در گفتار

نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است.

«فلاتخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض؛ زن‌ها که نازک و نرم با مردان سخن نگویید، مبادا آن که دلش بیمار (هوا وهوس) است، به طمع افتد». (سوره‌ی احزاب، آیه‌ی ۳۲)

۳. حجاب رفتاری

نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونه‌ای راه نروند که با نشان دادن زینت‌های خود باعث جلب توجه نامحرم شوند.

«و لایضربن بارجلهنّ لیعلم ما یخفین من زینتهنّ؛ و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود».۵ (سوره‌ی نور، آیه‌ی ۳۱)

از مجموع این مباحث، به روشنی استفاده می‌شود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم، در خلال رتار‌های مختلف آنها، مثل نحوه‌ی پوشش، نگاه، حرف زدن و راه رفتن است.

بنابراین، حجاب و پوشش زن، به منزله‌ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرمی است که قصد نفوذ و تصرّف در حریم ناموس دیگران را دارند.

<div id="video-display-embed-code_11901487"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4425196/11901487?width=600&height=350"></script></div>