شناسهٔ خبر: 70684553 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

آیا باید نگران شیوع متاپنوموویروس در چین باشیم؟

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد: دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره شیوع متاپنوموویروس در کشور چین و وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور، توضیحاتی ارائه داد.

صاحب‌خبر -

«آمیتیس رمضانی» مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباه ویروس متاپنوموویروس که در کشور چین شیوع پیدا کرده است، توضیح داد: آنچه که در کشور چین پیش آمده، موجب به وجود آمدن یک پیک از عفونت‌ها با علائم تنفسی شدید شده است که به‌خصوص کودکان و افراد سالمند درگیر آن شدند، اما لازم به ذکر است که هیچ جای نگرانی نیست. علت افزایش موارد ابتلا که در چین شناسایی شده مربوط به چند عامل از جمله مایکوپلاسما پنومونی، متاپنوموویروس، آنفلوآنزا و سویه‌های جدید کرونا است. 

وی ادامه داد: اما از میان عواملی که نام بردم به نظر می‌رسد آنچه که در حال حاضر در کشور چین بیشتر غالب است، متاپنوموویروس علت اصلی افزایش موارد ابتلا باشد. 

رمضانی درباره علائم متاپنوموویروس گفت: این ویروس جزو ویروس سرما خوردگی است. علائمش عفونت‌های تنفسی فوقانی است، یعنی زیاد درگیری ریه ایجاد نمی‌کند و شامل آبریزش بینی، تب خفیف و سرفه است. به طور کلی علائم این ویروس بیشتر به سرماخوردگی شبیه است تا آنفلوآنزا، چرا که آنفلوآنزا  علائم آن شدید‌تر از این موارد است. در موارد نادر این ویروس می‌تواند برونشیت ایجاد کند، یعنی مجاری هوایی را درگیر کند. ذات‌الریه نیز بیشتر در بچه‌ها و افراد سالمند اتفاق می‌افتد، ولی در افراد بالغ و جوان چندان مشکلی ایجاد نمی‌کند. 

او تصریح کرد: شکل‌های شدید عفونت‌های ناشی از متاپنوموویروس را می‌توانیم در کودکان مشاهده کنیم. اکنون در کشورچین نیز وضعیت به این شکل است، چرا که کودکان قبلا در تماس با این ویروس نبودند و همچنین از زمان همه گیری کرونا ایمنی جمعی نسبت به عفونت‌های تنفسی کاهش یافته است، به خصوص که در آن زمان کشور چین قرنطینه‌های شدید داشت و طبیعتاً ایمنی جمعی پایین‌تر است. 

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره راه انتقال متاپنوموویروس گفت: راه انتقال آن از طریق تماس مستقیم با بیمار و تماس با سطوح آلوده است. در کل این ویروس جزو ویروس‌هایی است که همیشه وجود داشته و در فصل زمستان افزایش می‌یابد. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا متاپنوموویروس درکشور شناسایی شده است؟ افزود: در کشور ما اکنون چنین موردی وجود ندارد، آنچه که اکنون در کشور ما با آن مواجه هستیم افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا است. این موضوعی است که هرساله در این بازه زمانی پیش می‌آید، یعنی از آخر آذرماه تا اوایل دی‌ماه پیک آنفلوآنزا وجود دارد که سال‌هاست ادامه دارد. درواقع رتبه اول موارد ابتلا مربوط به آنفلوآنزا نوع A است، رتبه دوم مربوط به سرماخوردگی‌ها و رینو ویروس‌هاست و بعد از آن به کرونا می‌رسیم. 

رمضانی خاطر نشان کرد: از زمان کرونا، الگوی عفونت‌های تنفسی کمی تغییر کرده بود. اما از زمانی که قرنطینه‌ها، ایزوله‌ها و استفاده از ماسک و ضدعفونی کننده‌ها کنار گذاشته شد، عملا به همان الگویی که قبل از کرونا داشتیم بازگشتیم. به‌طوری که اکنون در پیک آنفلوآنزا هستیم و ممکن است امسال این پیک کمی بیشتر طول بکشد. اما انتظار می‌رود که طی ده روز تا دو هفته دیگر این پیک را پشت سر بگذرانیم و به تدریج موارد آنفلوآنزا کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: