به گزارش جماران، این تحقیق که اولین در نوع خودش محسوب میشود، به رهبری دانشگاه اسکس و مرکز درمانی Check4Cancer است که منجر به توسعه یک سیستم هوش مصنوعی جدید شده که میتواند سرطان پوست را از طریق ضایعات پوستی، توصیفات و ویژگی های شخصی بیمار شناسایی کند. ضایعات سرطان پوست تغییراتی در پوست هستند که در اثر رشد غیرطبیعی سلولهای پوست ایجاد شده که میتوانند در طول زمان سرطانی شوند.
ایسنا نوشت؛ انتظار میرود این روش برای تریاژ سریعتر بیماران و همچنین کاهش لیست انتظار با شناسایی ضایعات غیر مشکوک در اولین فرصت مورد استفاده قرار گیرد. این روش در واقع اولین راهکاری است که تنها بر اساس دادههای بیمار است و میتواند ابزاری حیاتی برای کاهش فشار بر سیستم سلامت باشد.
این تحقیق مهم توسط دکتر حیدر رضا رهبری میشود. دکتر حیدر رضا که استاد دانشکده علوم کامپیوتر و مهندسی الکترونیک اسکس است، در این باره میگوید: ما یک چارچوب هوش مصنوعی را صرفا بر اساس فراداده توسعه دادهایم و مشاهده کردیم که میتواند ضایعات پوستی مشکوک را از ضایعات غیر مشکوک با حساسیت بالا جدا کند.
روش جدید این پتانسیل را دارد که تعداد مراجعات به کلینیکهای درمانی ویژه برای بیوپسی احتمالی را کاهش داده و زمان انتظار برای تشخیص سرطان پوست را کمتر کند.
با استفاده از یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی قادر است با استفاده از توصیف ضایعات پوستی و همچنین ویژگیهای فرد مانند سن، جنسیت و مو، پیشبینی کند که آیا یک فرد ممکن است به سرطان پوست است مبتلا شود یا خیر؟