شناسهٔ خبر: 70684122 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

به احترام ۱۷ سال همکاری مداوم با «خبرگزاری خبرآنلاین»

پاسداشت رسول جعفریان؛ از انس ۴۷ ساله با کتاب تا اقامت در جهان هوش مصنوعی

استاد رسول جعفریان، چهره ای ماندگار که چهل و هفت سال است، بی وقفه بسان تلاشگری خستگی ناپذیر، فرهنگمداری و فرهنگ‌بانی و فرهنگ‌شناسی کرده است.

صاحب‌خبر -

گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محفل پاسداشت چهره ماندگار فرهنگ در خبرآنلاین، به احترام استادی برگزار شد که نامش، پیام آور علم است و همه عمرش، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده بوده است.

استاد رسول جعفریان، چهره ای ماندگار که چهل و هفت سال است، بی وقفه بسان تلاشگری خستگی ناپذیر، فرهنگمداری و فرهنگ‌بانی و فرهنگ‌شناسی کرده است...

او از سال های دهه ۶۰ تا امروز در حوزه و دانشگاه فعال بوده. هم پدیدآورنده و نویسنده است و هم ناشر. هم مصحح است و هم گردآورنده. هم کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران تاسیس کرده و هم بر کرسی مدیریت دو کتابخانه مهم کشور نشسته است؛ ولی از جنس مدیری نشسته نبوده و نیست. بلکه دائم در تکاپوی تغییر و تحول است.

گروه‌های تاریخ در موسسات پژوهشی و پژوهشگاه‌ها تاسیس کرده، کتابخانه‌ها را به هم پیوند داده، کتابخانه‌های تخصصی در درون کتابخانه مجلس ایجاد کرده...
از سوی دیگر، او مطبوعات مختلفی را سردبیری کرده و با مجلات مختلف و رسانه های آنلاین همکاری داشته است؛ تا امروز که هوش مصنوعی را می شناسد و به خوبی از آن بهره می برد....

در کنار تحقیق و تدریس دانشگاه، کتابشناسی و مجموعه سازی کرده، نسخه شناس و متن پژوه بوده، تصحیح و احیاگری کرده، تاریخ نگاری و تالیف کرده ، به ایرانگردی و جهانگردی پرداخته و...
خلاصه این ها همه برگ‌هایی زرین از کارنامه دکتر رسول جعفریان بوده است.

پاسداشت علم و فرهنگ، کتاب و رسانه

پاسداشت او، نکوداشتن علم و فرهنگ و کتاب و رسانه، قدردانی از کتابداری و ارزش شناسی کتابخانه است. ۱۷ سال همکاری مداوم او با مجموعه خبرگزاری خبرآنلاین، ما را بر آن داشته تا مراسم پاسداشت این چهره گرانقدر را در این مجموعه برگزار کنیم.
یک شنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳، محفل انسی در سالن خبرآنلاین برپا بود؛ به نام و به احترام استادی که نامش، پیام آور علم و دانش است: دکتر رسول جعفریان...

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

 مراسم پاسداشت چهره و آثار دکتر رسول جعفریان با عنوان «جستجوگر گذشته، دغدغه‌مند آینده» در خبرآنلاین

برخی از میهمانان مراسم پاسداشت

در این مراسم که با حضور چهرهای علمی از حوزه و دانشگاه برگزار شد، دکتر «علی لاریجانی» مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ حجت الاسلام والمسلمین «عبدالحسین معزی»، نماینده رهبری در هلال احمر، حجت الاسلام والمسلمین «علی اکبر ناطق نوری»، حجت‌الاسلام دکتر «احمد واعظی» رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه، حجت‌الاسلام دکتر «محمدعلی مهدوی راد»، حجت‌الاسلام والمسلمین «محمد مهدی معراجی»، حجت الاسلام دکتر «مهدی مهریزی»، دکتر «محمد نهاوندیان»، دکتر «محمود گلزاری»، دکتر «محسن اسماعیلی»، دکتر «محمود اسعدی»، دکتر «منصور صفت گل»، استاد «سید فرید قاسمی»، و معاونان وزیر فرهنگ و ارشاد و معاونان وزیر علوم، جمعی از روئسای دانشگاه ها و جمعی از نویسندگان و اهل قلم حضور داشتند.
گزارش تصویری خبرآنلاین. گزارش تصویری ایرنا . گزارش تصویری مهر. گزارش تصویری ایبنا. گزارش تصویری شفقنا . گزارش تصویری ایکنا و تصاویر | از هدیه کتابخانه‌های آیت الله سیستانی تا هدیه مدیران کتابخانه‌های ملی و مجلس
 

پیام آیت الله جعفر سبحانی| جعفریان، شخصیتی خدمتگزار

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

محفل پاسداشت، نخست با پیام گرانقدر مرجع اندیشمند شیعه، حضرت آیت الله جعفر سبحانی آغاز شد. این مرجع عالیقدر نوشت: « با سپاس فراوان از برگزارکنندگان تکریم از شخصیتی که سالهای متمادی در خدمت نشر آثار دینی و تحریر تاریخ صریح بوده است.... ما این نکوداشت را از راه دور گرامی می داریم..»

متن پیام حضرت آیت الله جعفر سبحانی  توسط «حجت الاسلام محمد مهدی معراجی»، رئیس کتابخانه علم حدیث قم قرائت شد.
متن کامل پیام آیت الله سبحانی به مراسم تکریم و تجلیل از استاد رسول جعفریان در «خبرآنلاین»

پیام مسعود پزشکیان| چهره ای توانمند با نگاهی روشمند به تاریخ

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

ساعات آغازین مراسم پاسداشت بود که حجت الاسلام محمد مهدی معراجی، این روحانی کتابشناس و خدمتگزار به فرهنگ، خبر داد که دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، پیامی ارسال کرده و نوشته است:
« جناب آقای جعفریان از چهره های توانمند و موثر علمی، فرهنگی و مذهبی و در عین حال وارسته‌ کشور است. که با نگاه روشمند سهم عمده‌ای در تدوین تاریخ تشیع و همچنین تاریخ سیاسی صدر اسلام و تاریخ معاصر دارد و کوشش بلیغی برای معرفی دقیق و حقیقی تشیع به جامعه داشته است...»

متن پیام رئیس جمهور توسط «غلامرضا امیرخانی»، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرائت شد.
متن کامل پیام پزشکیان به مراسم بزرگداشت استاد رسول جعفریان

محمد مهدی معراجی| پاسداشت کتاب و کتابشناسی

حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی معراجی در پاسداشت رسول جعفریان، ضمن قرائت پیام آیت الله سبحانی، هدیه نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی را تقدیم رسول جعفریان کرد.
وی در سخنانی، پاسداشت رسول جعفریان را ادای احترام به کتاب و کتابشناسی دانست و او را چهره ای اثرگذار و ماندگار در عرصه تولید آثار ماندگار برای حوزه و دانشگاه دانست.
مهدی معراجی: پاسداشت جعفریان، احترام به کتابشناسی است/ اهداء هدیه نماینده آیت الله سیستانی

علیرضا معزی| ادای احترام به ۱۷ سال همکاری مداوم با خبرآنلاین

علیرضا معزی، مدیرعامل خبرآنلاین، طی سخنانی گفت: « علت برگزاری این مراسم در خبرآنلاین، انتشار ۱۷ سال یادداشت ها ومقالات دکتر رسول جعفریان در گروه وبلاگ خبرآنلاین است.
وی ضمن تاکید بر این مساله که امروز برای خبرگزاری خبرآنلاین روز بزرگی محسوب می شود، افزود: اساسا رونمایی از کتاب یکی از رویکردها و سنت‌های خبرآنلاین است، ما با این رویکرد در واقع به دنبال این هستیم تا قدمی در پاسداشت دانش برداریم. امروز نیز در تداوم آن سنت رونمایی از کتاب حجت‌الاسلام والمسلمین رسول جعفریان را در دستور کار قرار دادیم، بنایراین بهانه نخست در برگزاری این محفل رویکردی بود که اشاره داشتم.
بهانه دوم برای برگزاری این مراسم گرد هم آمدن اهالی فرهنگ به بهانه فرهنگ، علم و دانش است؛ نکته دیگر اینکه در روزگاری که خبرآنلاین تاسیس شد، دکتر رسول جعفریان جزو نخستین بلاگرهای این خبرگزاری بود....»
امروز برای خبرگزاری خبرآنلاین روز بزرگی محسوب می شود

علی لاریجانی| دغدغه مند علم و تلاشگر احیای نگاه علمی

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

دکتر «علی لاریجانی»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، که از دوستداران دکتر جعفریان است، میهمان ویژه مراسم بود. او نیز تاکید کرد که باید قدر جناب جعفریان را دانست، او انسان خوش‌فکر، شجاع و موثری است....
لاریجانی از ویژگی های فکری، قلمی و توانمندی های کاری رسول جعفریان گفت: از ویژگی‌های دیگر حجت‌الاسلام جعفریان این است که او نگاه علمی دارد و تلاش می‌کند تا این نگاه علمی را تا حد زیادی رعایت کند؛
وی گفت: مساله دیگری که جناب جعفریان به آن اهمیت داده است موضوع توجه به انقلاب علمی است؛ من تصور می‌کنم که ایشان درست فهمیده‌ است...»
متن کامل سخنان دکتر علی لاریجانی در مراسم پاسداشت رسول جعفریان

سید مصطفی محقق داماد | همواره ایستاده در میان گذشته، حال و آینده

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد نیز در پیامی برای مراسم پاسداشت از دغدغه های جعفریان برای تاریخ اسلام گفت:
« ... صدیق مفضال، جناب استاد دکتر رسول جعفریان شخصیتی است که عمر گرانبهای خود را اختصاص به شناخت تاریخ اسلام داده است. .... آثار مستطاب ایشان نشان می‌دهد که وی همواره در میان گذشته، حال و آینده ایستاده است. از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند....»
متن کامل پیام پیام آیت‌الله محقق داماد به مراسم تکریم استاد رسول جعفریان

عبدالحسین معزی| مایه افتخار حوزه‌های علمیه و ساحت علم و دانش

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالحسین معزی»، نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر، نیز از جمله سخنرانان اصلی مراسم بود و با قدردانی از تدوین کتاب « آفاق دانایی در سپهر تمدن اسلامی» گفت: زندگی‌نامه‌ رسول جعفریان شگفتی برانگیز است.
وی اشاره کرد: « دیدار با جعفر مرتضی بود که زندگی جعفریان را دستخوش تغییر کرد و باعث شد او به سمت تاریخ برود؛ امروز اگر کسی بخواهد ابعاد مختلف تاریخ را بداند و سراغ اثری برود قطعا مراجعه به آثار او خواهد داشت، دکتر جعفریان مایه افتخار حوزه‌های علمیه و ساحت علم و دانش است....»
عبدالحسین معزی: زندگی‌نامه‌ رسول جعفریان شگفت‌انگیز است

رضا منصوری | تنها کسی که درباره مفهوم علم در دوره اسلامی نوشته

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

دکتر «رضا منصوری» فیزیک‌دان و استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف، در مراسم پاسداشت دکتر رسول جعفریان به صورت (برخط) حضور یافت و طی سخنانی گفت: « رسول جعفریان تنها کسی است که درباره مفهوم علم در دوره اسلامی یا در دوران طلایی اسلام مطلب نوشته که در آن دوران مسلمانان در مورد علم چگونه فکر می‌کردند و واژه علم چه معنایی داشت. البته او در آثار اخیر خود از کلمه خرافه کمتر استفاده کرده و بیشتر واژه «شبه علم» را به کار می‌برد؛ در طول ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته مخالفت‌هایی را در نقد نوشته‌های او دیدم. چراکه برخی وقتی ترکیب و تمدن اسلامی ایرانی استفاده می‌شود خوششان نمی‌آید؛ مساله دیگر اینکه ارزش کار جعفریان در استقلال‌اش است؛ یعنی این آثار مستقل از این هستند که وارد ارزش‌سنجی شوند بلکه او تلاش می‌کند تا در آثار خود این مساله را مشخص کند که مسلمانان در مورد موضوعات مختلف از جمله علم چگونه تصوری داشتند....»
نقد و توصیه رضا منصوری به جعفریان درباره تعریف علم و خرافات

محمدعلی مهدوی راد | فرهنگ‌بان، فرهنگ‌گستر و فرهنگ دوست

حجت‌الاسلام دکتر «محمدعلی مهدوی راد» ضمن قدردانی از آیت‌الله‌العظمی سبحانی و پیامی که ایشان برای این مراسم پاسداشت صادر کرده بودند، گفت: رسول جعفریان، فرهنگ بان، فرهنگ‌گستر و فرهنگ دوست است.
محمدعلی مهدوی راد گفت: « بدون هیچ گونه اغراق، در طول این بیش از چهل سال دوستی که با او داشتم هر وقت یکدیگر را دیدیم فقط درباره کتاب حرف زدیم...»
دو دوستی که بیش از ۴۰ سال فقط درباره یک موضوع حرف زدند

سید فرید قاسمی| از انس ۴۷ ساله با کتاب تا اقامت گزینی در جهان هوش مصنوعی

استاد سید فرید قاسمی در مراسم پاسداشت دکتر جعفریان گفت: دکتر رسول جعفریان، در این ۶۰ سال و شش ماه و هشت روزی که عمر داشتند تا امروز، ۴۷ سال است که با کتاب مانوس است.
این استاد تاریخ مطبوعات و کتاب ایران افزود: « تحقیق و تدریس، کتابشناسی و مجموعه سازی، نسخه شناسی و متن پژوهی، تصحیح و احیاگری، تاریخ نگاری و تالیف، ایرانگردی و جهانگردی، همراه با نگارش سفرنامه. تاسیس گروه‌های تاریخ در موسسات پژوهشی و پژوهشگاه‌ها، پیونددهی کتابخانه‌ها، همکاری با پایگاه‌های خبری از بازتاب تا خبرآنلاین. تاسیس کتابخانه‌های تخصصی در در درون کتابخانه مجلس... همه و همه برگ‌هایی از کارنامه دکتر رسول جعفریان است. ایشان با دلبستگی به نوآوری های زمانه و دلسپردگی به فن آوری های عصر، ۳۵ سال است که با رایانه مانوس است و روزگار می گذراند. از وبلاگ نویسی تا کانال تلگرامی، از کتاب کاغذی تا کتاب برخط، از لوح تا ذخیره جانبی و این روزها اقامت گزینی در جهان هوش مصنوعی، همه را در خدمت دانش گستری می خواهد. او عمر و سلامتی خود را در این راه صرف کرده است.
من یاد دارم که مرحوم ایرج افشار می‌گفت، پژوهش های تاریخی در قم را باید به دو دوره تقسیم کرد، یکی تا آقای جعفریان، و دوره دوم از روزی که آقای جعفریان کارش را شروع کرد تا به امروز.»
روایت فرید قاسمی از ۴۷ سال تلاشگری جعفریان/ مرحوم ایرج افشار چه گفت؟

منصور صفت‌گل| غواص گوهرهای منابع و متون تاریخی

دکتر منصور صفت‌گل، استاد تمام تاریخ دانشگاه تهران گفت: ما با غواص گوهرهای منابع و متون تاریخی سر و کار دا ریم؛ مورخی که تاثیرگذاری عمیقی در فضای علمی ایران دارد.
صفت‌گل با اشاره به اینکه دکتر رسول جعفریان پژوهشگری است که تالیفات متعددی دارد، افزود: « علایق تاریخی او محدود به دوره خاصی نمی شود، اما در اینجا توجه شما به دوره صفویه معطوف می‌کنم؛ او در این عرصه نیز کار کرده است؛ تحولات این دوره اثرگذار بوده و دامنه این تغییراتا روزگار ما تداوم داشته است؛ مطالعات رسول جعفریان در این مورد اعم از تحقیقات مستقل او و چه دسته‌ای از تحقیقات که مرتبط با متابع دوره صفویه می‌شود شامل رساله‌ها، نسخه‌های خطی مربوط به تشکیلات اداری، نظام حکومتی در ایران بوده است که اکنون همه این موارد گنجینه‌های اطلاعاتی هستند که تجربه زیسته ایران در دوره صفویه را نشان می‌دهند.»
غواص گوهرهای منابع و متون تاریخی از نگاه استاد صفویه پژوهی ایران

سمیه توحیدلو | مطالبه‌گری از نهادها در عرصه فناوری‌های نو و دیجیتال

دکتر «سمیه توحیدلو»، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در سخنانی گفت: دکتر جعفریان احساس نمی‌کند با ارایه منبع به دیگران، چیزی از او کم می‌شود.
وی افزود: « دکتر جعفریان نَه تنها در عرصه فناوری‌های نو و دیجیتال اهتمام داشته و دارد بلکه از نهادها مطالبه‌گری نیز می‌کند؛ در مقام گردآوری داده بخش بسیاری از منابع و دیتاها در کتابخانه‌های ما وجود ندارد؛ کتابخانه‌های بزرگ ما بسیاری از منابع را ندارند؛ نکته‌ای که وجود دارد این است که ما سدی برای ارایه منابع دیجیتال دارد که امکان ارایه به افراد را ندارد و در عین حال تجمیع نمی‌شود...»
جعفریان احساس نمی‌کند با ارایه منبع به دیگران، چیزی از او کم می‌شود

قاضی عسکر | بیانی شیوا، قلمی زیبا با صداقت و امانتداری

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی با ارسال پیامی، دکتر جعفریان را دارای بیان شیوا، قلم زیبا، صداقت و امانتداری خواند. تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی نیز با ارسال پیامی برای مجلس پاسداشت، از دکتر جعفریان قدردانی کرد.
ویژگی‌های رسول جعفریان از نگاه سیدعلی قاضی عسکر

سیدعباس صالحی| روحی تازه در نگارش تاریخ

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

سیدعباس صالحی در لوحی که به پاسداشت خدمات رسول جعفریان اهدا شد، نوشته است:
« ... شما که کوشیدید با قلم‌تان در تاریخ روحی تازه بیآفرینید و زمینه تأملاتی جدید را فراهم آورید.... تألیفات گسترده و گرانسنگ شما، که هر یک فصلی از روایت تاریخ معاصر و افق‌های متفاوت تشیع و اسلام را به روان این سرزمین افزوده است، نشان از ژرفای ظرافت و دقت نظر شما دارد.
ترجمه‌های انتشاریافته از آثار جنابعالی، از دانش مشترک میان فرهنگ‌های مختلف حکایت دارد، هم چنین تصحیحات و احیای متون کهن تاریخی‌تان، فرصت‌های تازه‌ای برای خوانش میراث فرهنگی ایران و اسلام فراهم ساخته است و حضور پیوسته تان در مجامع علمی، فرهنگی و رسانه‌ای، نمونه‌ای درخشان از روحانیت حاضر در زمان را نشان داده است.»
متن کامل پیام و لوح قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

حسین سیمایی| عمری مجاهدت علمی و عملی

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز پیامی برای پاسداشت جعفریان صادر کرد که طی لوحی از سوی نماینده وزیر به دکتر جعفریان تقدیم شد. سیمایی در این پیام نوشته است:
« اینک به بهانه مراسم رونمایی از کتاب آفاق دانایی و نکوداشت مقام علمی و فرهنگی آن فرهیخته ارجمند، لازم می‌داند ضمن عرض تبریک به محضر جناب‌عالی، فروتنانه از عمری مجاهدت علمی و عملی آن دانشی‌مرد بزرگ که حاصل آن تربیت نسلی اندیشمند و اثرگذار در کشور بوده است سپاسگزاری نماید....»
متن کامل پیام و لوح قدردانی علوم، تحقیقات و فناوری

سخنان رسول جعفریان در مراسم پاسداشت

رسول جعفریان در نشست «جست و جو گر گذشته، دغدغه مند آینده» اظهار داشت:« آینده ایران وابسته به حریت در حوزه تفکر است و اگر تفکر در کشور قرار است شکل بگیرد، نیازمند حریت است.»
جعفریان تصریح کرد: « برای اینکه تفکری در این کشور شکل بگیرد به حریّت نیاز داریم. بدون مفهوم حریّت، اندیشه و تفکری در کشور شکل نمی‌گیرد و این حریّت چیزی نیست که فقط مربوط به حریّت سیاسی باشد و به این هم مربوط نیست که حق حریّت را بدهند که آن هم یک بخش است. اینکه آدم از گذشته، سنت‌ها، عقاید و هرچیری آزاد باشد و حکومت هم طبعاً به عنوان جزئی از قضایا اگر تمایل دارد که در جامعه تفکر شکل بگیرد باید حریت را به مردم خود هدیه کند و زمینه‌اش را باید فراهم کند. ...»
جعفریان: بدون مفهوم حریّت، اندیشه و تفکری در کشور شکل نمی‌گیرد

حامد زارع| تکریم تکاپوها و گرامیداشت کتاب

«حامد زارع»، نویسنده و روزنامه نگار که کتاب آفاق دانایی به کوشش او گردآوری شده است، با اشاره به اینکه تکریم تکاپوهای چند ۱۰ ساله حجت‌الاسلام رسول جعفریان، گرامیداشت کتاب است، گفت: « جعفریان کتاب شناس است، می داند چه کتابی را بخواند؛ کتاب‌خوان است، میداند چه بخشی از کتاب را بخواند؛ کتابدان است یعنی می داند چه کتابی را در دسترس بقیه قرار دهد، همچنین کتاب‌باز است و می داند در چه دکان و حجره ای دنبال چه کتابی بگردد....» تکریم تکاپوهای رسول جعفریان

رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» در گفت وگو با رسول جعفریان

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

رونمایی از کتاب «آفاق دانایی»، با پیامی از «محمدمنصور هاشمی» پژوهشگر حوزه فلسفه درباره مجموعه کتاب گفت وگوها با چهره های علمی به کوشش حامد زارع، در آغاز مراسم انجام شد.
در بخشی از این متن قدردانی دکتر محمدمنصور هاشمی برای رونمایی از کتاب آفاق دانایی آمده است:

« مجموعه ‌کتاب هایی که به همت ستایش‌برانگیز دوست فرهیخته‌ی اهل اندیشه و دغدغه‌ام، حامد زارع منتشر شده است. از نوع کوشش‌های سنجشگرانه‌ی نسل پسا انقلاب است. او با این کتاب‌ها مجالی فراهم آورده است تا خود را در گفت وگوی صمیمی با بخشی از نامداران عرصه‌ی اندیشه و دانش در ایران معاصر ببینیم، از آنها بشنویم و به شنیده‌های‌مان بیاندیشیم. خوشحال و قدردانم که انتشار این مجموعه ادامه پیدا کرده و اکنون عملا به نسل دوم آن‌ سلسله از روشنفکران و محققان و مدیران فرهنگی رسیده است. هر چه زمان بیشتر بگذرد ارزش ثبت و ضبط خاطرات و تأملات این مجموعه از اهل فرهنگ و اندیشه و قلم‌مان آشکارتر خواهد شد.»

رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» در گفت وگو با رسول جعفریان

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

رونمایی از کتاب «آفاق دانایی»، با پیامی از «محمدمنصور هاشمی» پژوهشگر حوزه فلسفه درباره مجموعه کتاب گفت وگوها با چهره های علمی به کوشش حامد زارع، در آغاز مراسم انجام شد.
در بخشی از این متن قدردانی دکتر محمدمنصور هاشمی برای رونمایی از کتاب آفاق دانایی آمده است:

« مجموعه ‌کتاب هایی که به همت ستایش‌برانگیز دوست فرهیخته‌ی اهل اندیشه و دغدغه‌ام، حامد زارع منتشر شده است. از نوع کوشش‌های سنجشگرانه‌ی نسل پسا انقلاب است. او با این کتاب‌ها مجالی فراهم آورده است تا خود را در گفت وگوی صمیمی با بخشی از نامداران عرصه‌ی اندیشه و دانش در ایران معاصر ببینیم، از آنها بشنویم و به شنیده‌های‌مان بیاندیشیم. خوشحال و قدردانم که انتشار این مجموعه ادامه پیدا کرده و اکنون عملا به نسل دوم آن‌ سلسله از روشنفکران و محققان و مدیران فرهنگی رسیده است. هر چه زمان بیشتر بگذرد ارزش ثبت و ضبط خاطرات و تأملات این مجموعه از اهل فرهنگ و اندیشه و قلم‌مان آشکارتر خواهد شد.»

 یادگارنوشت های چهره ها و میهمانان ویژه روی قاب رونمایی از کتاب «آفاق دانایی»

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

حضور مجلس انس است و دوستان جمع اند

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

هدایایی از سوی چهره ها و نهادهای گوناگون تقدیم دکتر رسول جعفریان شد

هدیه نماینده تام الاختیار آیت الله سیستانی برای رسول جعفریان + عکس

تصاویر | هدیه اعجاب‌انگیز دکتر علی لاریجانی به رسول جعفریان

هدایای دو وزیر برای پاسداشت رسول جعفریان در خبرآنلاین + عکس

تقدیم هدیه خبرآنلاین به استاد رسول جعفریان + عکس

چراغی فروزان در دنیای تاریخ‌نگاری/ قدردانی رئیس کتابخانه ملی از رسول جعفریان

تاریخنگار سخاوتمند و تسهیل‌گر نسخه‌های خطی و اسناد آرشیوی/ قدردانی رئیس کتابخانه مجلس از رسول جعفریان

اهداء نشان عالی 90 سالگی دانشگاه تهران به استاد تاریخ + عکس

اهداء نشان هنری «سیمرغ» شهر کتاب به رسول جعفریان + عکس

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده

پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده پاسداشت رسول جعفریان؛ پیام‌آور علم، جستجوگر گذشته و دغدغه‌مند آینده