شناسهٔ خبر: 70683518 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رئیس رسانه ملی در جلسه‌ای چند ساعته با وعاظ و مبلغان تاکید کرد

برنامه‌های معارفی جلوه‌های بارز تحول

دکتر جبلی که درسالن خورشید مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما میزبان جمعی ازچهره‌های شناخته‌شده فضلا و وعاظ دینی بود، با بیان این‌که ما در بیش از چهار‌دهه‌ای که از انقلاب اسلامی می‌گذرد،حدود هفت دوره مدیریتی رسانه‌ملی، تجارب اجتماعی، سیاسی، تاریخی و فرازوفرودهای مختلفی را پشت‌سر گذاشته‌ایم، گفت: امروز با مسائل متنوع و متعددی در منطقه و جهان مواجهیم و تلویزیون در این بیش از چهار دهه، جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم ایران شده و در سنوات آتی هم همین‌طور خواهد بود. در سنوات گذشته سلائق مختلفی نیز در حوزه‌های برنامه‌سازی حاکم بوده است.

صاحب‌خبر -
 
وی افزود: گسترش تدریجی کمّی شبکه‌ها نیز عاملی بوده که در تمام این سال‌ها، بخشی انکارناپذیر از زیست فرهنگی مردم را ناشی از عملکرد رسانه‌ملی ساخته که خودش نیز جزئی از منظومه فرهنگی کشور به‌شمار می‌رود و شرایط و وضعیت سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشوردردوره‌های مختلف نیز برعملکرد آن اثر متقابل گذاشته است.رئیس رسانه‌ملی با بیان این‌که نباید بار مسئولیت را از روی دوش خودمان برداریم، زیرا در شکل‌گیری فضای فرهنگی حاکم برجامعه، تأثیر قطعی داریم، تصریح کرد: با آسیب‌شناسی دوره‌های گذشته و با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب، برنامه تحولی رسانه‌ملی تدوین و مسیری برگشت‌ناپذیر برای تعالی سازمان پیش‌ روی‌مان گشوده شد.جبلی ادامه داد: سند تحول در سه ساحت تحول در رویکرد، محتوا وسازوکار نگاشته شد وموردرضایت و تأیید رهبری قرار گرفت که اگرچه مختصر اما حاوی مضامین سنگینی است و ازپسِ ابلاغ،سه سال از اجرای آن می‌گذرد. وی سند تحول را میثاقی بین رسانه‌ملی با رهبر انقلاب و مردم دانست و گفت: رویکرد خط‌سبزی به‌جای محدود‌شدن در خطوط قرمز را به‌جد، ذیل اهداف تحولی دنبال می‌کنیم که ایجاد ۲۰۸ کانال تلویزیونی در ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی ازجمله مصادیق آن است. رئیس رسانه‌ملی ادامه داد: تحولِ رویکردی در۱۲ساحتِ موردتأکید رهبرانقلاب، با تشکیل کارگروه‌هایی ذیل ستاد تحول درحال پیگیری جدی است. ازجمله این‌که برای رسیدن به سازوکار مناسب در حوزه تولیدات داستانی، اقدام جسورانه‌ای توسط معاونت سیما انجام شد که تمرکز تولیدات نمایشی در سیمافیلم بود. تحول سازوکاری همچنان ادامه دارد و جهش خوبی در زمینه تولید مجموعه‌های نمایشی را شاهدیم. به‌گفته جبلی، در کنار تولیدات نمایشی، یکی از جلوه‌های بارز تحول رادرعرصه تولیدات معارفی شاهد بوده‌ایم‌؛ کمااین‌که دو برنامه معارفی «حسینیه معلی» و «محفل» پرمخاطب‌ترین برنامه‌های تلویزیون و برای رسانه‌ملی افتخارآفرین شده‌اند. وی در جمع‌بندی این نشست نیز به دغدغه‌های مطرح‌شده پاسخ داد و گفت: مأموریت مشترک ما با وعاظ، دعوت و تبلیغ است و این تعامل باید بیش از پیش افزایش یابد. رئیس سازمان صداوسیما با بیان این‌که به‌رغم برخی اظهارات، کاربلدهای رسانه‌ملی را از فعالیت در آن منتزع نکرده‌ایم، اظهار کرد: منعی برای بازگشت هنرمندان به صداوسیما نداریم و تولید برنامه‌هایی چون «حسینیه معلی» و «محفل» و پخش مجموعه‌های نمایشی چون «آقای قاضی» و «طوبی» و تولید پروژه‌های الف‌ویژه «سلمان فارسی» و «موسی کلیم‌ا...» توسط چهره‌های نامی، ازجمله مصادیق این همکاری است. مجموعه‌های نمایشی الف‌ویژه «حضرت معصومه(س)»، «پوریای ولی» و «چمران» نیز درحال طی مراحل ساخت‌اند. 
 
طرفین توقعاتشان را گفتند
محسن برمهانی، معاونت سیما درباره نشست هم‌اندیشی رئیس رسانه‌ملی با وعاظ و مبلغان گفت: الحمدلله نشست خوبی برگزار شد. برای اولین‌بار با این ابعاد به همت معاونت سیما و با حضور رئیس محترم سازمان با عزیزان وعاظ و مبلغان نشستی برقرار کردیم. برای صحبت از دستاوردهای این هم‌اندیشی هنوز زود است. به‌این‌علت که حداقل چیزی که ایجاد شد رفع شبهات، ایجاد همدلی و گفتن نکته و نظرات طرفین بود؛ هم رئیس سازمان توقعاتشان را مطرح کردند و هم مهمانان محترم توقعاتشان را نسبت به رسانه‌ملی گفتند. این‌ها کمترین شکل ممکن از دستاورد‌های این هم‌اندیشی بوده. 
 
هم‌پیمانی رسانه‌ملی با وعاظ و مبلغان
محمدحسین کشکولی، مدیر شبکه قرآن و دبیر شورای معارف صداوسیما با اشاره به علت برگزاری این هم‌اندیشی بیان کرد: رسانه‌ملی به دستور حضرت آقا در خط مقدم پیکاری جهانی است. در این خط مقدم مهم‌ترین مسأله‌ای که باید در رسانه‌ملی انجام شود، این است که بتوانیم از ایمان مردم، عمل صالح تولید کنیم. طبق فرموده رهبری، عمل صالح قدرت‌آفرین است. این جمعی که شکل گرفت می‌تواند در تولید عمل صالح یار و همراه رسانه‌ملی باشد. در این شرایط استدلال‌مان این بود که جمعی از تمام کسانی که امکان همکاری دارند، تشکیل دهیم. نکته بعدی این است که یکی از مأموریت‌های رسانه‌ملی، مأموریت آوردگاهی در مقابل تحریف است. در فضای اعتقادی جامعه، رسانه‌ملی باید دو هدف را پیگیری کند. یکی فعالیت‌های آفندی است که یعنی رویارویی با مبانی غرب؛ دیگری فعالیت‌های پدافندی است، که شامل پاسخگویی به شبهاتی است که از سمت غرب و رسانه‌های غربی در مورد مواضع و مبانی ما مطرح می‌شود. در این دو عرصه روحانیان و مبلغان نقش محوری دارند. نکته بعدی این‌که این بزرگواران در حال حاضر از طریق رسانه‌ملی و حتی فضای جامعه به‌خودی‌خود رسانه هستند. طبیعتا هم‌پیمانی رسانه‌ملی با وعاظ و مبلغان این ظرفیت گسترده‌تر و مؤثرتر عمل خواهد کرد. فلذا جمع‌بندی این بود که نشستی در جهت هم‌اندیشی با این عزیزان برگزار شود. 
 
بخشی از ابهامات طبیعتا برطرف شد
حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در خصوص برگزاری این نشست عنوان کرد: برگزاری این جلسات در راستای همفکری و هم‌اندیشی مفیدند. گفت‌وگوهای مطرح شده می‌تواند افق تازه‌ای را برای اهالی رسانه ترسیم کرده و البته دید شفاف‌تر برای واعظان و مبلغان نیز فراهم کند. بخشی از ابهامات طبیعتا برطرف شده است. از این حیث که صحبت‌ها مطرح شد، این هم‌اندیشی موجب آرامش و طمانینه هر دو طرف خواهد بود. 
 
آمدیم بنشینیم و همفکری کنیم
حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری که اجرای هم‌اندیشی را بر‌عهده داشت، گفت: جلسه با نگاهی همکارانه تشکیل شد. چرا که وعاظ و مبلغان دین، خود را همکار رسانه‌ملی می‌دانند. تک‌تک این وعاظ، خود برای تبلیغ دین و معارف اسلامی رسانه هستند. رسانه دانشگاه است. همگی آمدیم بنشینیم و همفکری کنیم تا ببینیم چگونه می‌شود از ظرفیت رسانه برای تبلیغ دین و فرهنگ‌سازی استفاده کرد و همچنین رسانه چگونه می‌تواند از ظرفیت مبلغان استفاده کند. ما به این نشست‌ها امیدواریم.
 
شنیدن منصفانه صحبت‌ها 
حجت الاسلام سید محمد‌حسن حاج‌حسینی نبوی در تشکر از رسانه ملی عنوان کرد: جلسه را مثبت و کارساز دیدم. آقای جبلی و دوستانشان منصفانه صحبت‌های مطرح شده را شنیدند. امیدواریم این جلسات ادامه داشته باشد، چرا‌که معتقدم در خصوص مباحث دینی صداوسیما نیاز است به‌صورت شورایی، برنامه‌ریزی‌های کلان انجام بگیرد. هر‌چند عملکرد مسئولان رسانه‌ملی را خوب می‌دانم اما طبیعتا باید به ارتقای این عملکرد فکر کرد. 
 
نگاه تازه به اتفاقات
حجت‌الاسلام غلام‌رضا قاسمیان با اشاره به پیشنیاز جلسات توضیح داد: جلسه چهار‌ساعته صریحی بود. همه توانستند حرف‌هایشان را در کمال احترام و انس با صراحت بزنند.این دست نشست‌ها کمک می‌کنند ما از عملکردها و دلایل اتفاقات مطلع شویم. در این جلسات ما تازه با توضیحاتی که داده شد متوجه اصل اتفاق شدیم. نیاز است پیش از این جلسات اطلاعات و آماری داده شود تا حاضران با دید واقع‌بینانه‌تری در جلسه حاضر شوند. در این جلسه با ارائه آمار برای خود من نگاه تازه‌ای ایجاد شد. پیش از جلسه در برخی موارد برداشت ما از اتفاقات و اخباری که در حواشی رسانه بود، چیز دیگری بود. امیدوارم با جلسات مستمر و مفیدی که در ادامه برگزار می‌شود، این نگاه‌ها اصلاح شود. 
 
دیدگاه نو، حاصل هم‌اندیشی است
حجت‌الاسلام محمد برمایی گفت: این‌دست جلسات را لازم می‌دانم و امیدوارم ادامه پیدا کند. صحبت‌های خوبی مطرح شد. یک زمان‌هایی ما نقد رسانه‌ای داریم اما از محتوا، اتفاقات و تحولات رسانه اطلاع نداریم. این باعث خواهد شد که جاهایی نقدمان درست نباشد یا ناقص باشد. این جلسات کمک می‌کند اطلاعات و نگاه‌ها تصحیح و تکمیل شود. نکته بعدی دیدگاه است. گاهی این جلسات دید تازه‌ای به اعضا و حاضران می‌دهد؛ در گفت‌وگوهای ما با مردم و جوانان براساس اطلاعات و داده‌هایی که در این جلسات به دست می‌آوریم، می‌توانیم مبلغ رسانه هم باشیم. این ممکن است یکی از بزرگترین مزیت‌های این هم‌اندیشی‌ها باشد.