به گزارش خبرنگار ایرنا، با وجود اختصاص بودجه و تاکید شورای شهر تهران بر بهرهگیری از روشهای مدرن اما شهرداری تهران هنوز استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته در حوزه نظافت شهری همانند کشورهای اروپایی را در پایتخت اجرایی نکرده، این در حالی است که شهر تهران به دلیل مشکلات جدی در مدیریت زباله و نظافت معابر، نیازمند وجود چنین تکنولوژیهایی است.
مهدی پیرهادی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال اول دوره ششم شورا، بودجهای برای مکانیزه کردن نظافت شهری اختصاص داده شد و حتی به شهرداری تهران پیشنهاد شد که با مشارکت بانک شهر، تجهیزات مکانیزه و مدرن وارد کشور شود، اما تاکنون این اقدامات به نتیجه نرسیده است.
نظافت شهری در تهران به شیوه سنتی است
رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران با مقایسه پایتخت ایران با پایتخت سایر کشورها افزود: در بسیاری از کشورهای اروپایی، از مکندههای مکانیزه و برای نظافت پیادهروها و معابر درجه دو از نوع مکندههای کوچک استفاده میشود در حالی که هنوز در پایتخت، نظافت به روش سنتی در حال انجام است.
وی در ادامه گفت: این دستگاهها حتی گرد و غبار و خاکهای کوچک در معابر را جمعآوری کرده و میتوانند تاثیر زیادی بر کاهش آلودگی هوا د کلانشهری همچون تهران داشته باشد اما شاهدیم هنوز چنین تجهیزاتی وارد پایتخت نشده است.
پیرهادی به مشکلات ناشی از روشهای سنتی نظافت شهری اشاره کرد و گفت: گرد وغبار ناشی از رفت و روب دستی، به دلیل کمآبی و عدم شستشوی مناسب معابر، میتواند تا ۴۸ تا ۷۲ ساعت در هوا معلق بماند. این گرد وغبارها، بهویژه در ساعات اولیه، آلودگی زیستمحیطی شدیدی ایجاد میکند این در حالی است که در کشورهای دیگر، از تجهیزات مکانیزه برای کنترل و کاهش این نوع آلودگی استفاده میشود.
عدم توانمندی مجموعه خدمات شهری در استفاده از فناوریهای روز
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به عملکرد نظافت مناطق مختلف این کلانشهر پرداخت و اضافه کرد: برخی مناطق تهران از نظافت شهری بهتری برخوردار هستند به عنوان نمونه منطقه ۲۰ نمونهای موفق در این حوزه است این نشان میدهد که اگر مدیریت بهتری در سایر مناطق اعمال شود، میتوان شرایط را بهبود بخشید.
وی همچنین افزود: یکی از مشکلات اصلی، عدم توانمندی مجموعه خدمات شهری در استفاده از فناوریهای روز است. از ابتدا بودجه لازم در نظر گرفته و حتی پیشنهاد همکاری با بانک شهر مطرح شد اما این پروژهها به دلایل مختلف اجرایی نشد، در حالی که تجهیزات مدرن میتواند کیفیت خدمات شهری را بهطور چشمگیری ارتقا دهد.
رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران تاکید کرد: باید به موضوع نظافت شهری، علمی نگاه کرد و از تجربیات کشورهای موفق در این زمینه استفاده شود. ورود تکنولوژیهای پیشرفته به خدمات شهری، علاوه بر کاهش آلودگی هوا، کیفیت زندگی شهروندان را نیز بهبود میبخشد.
این عضو شورای شهر تهران ابراز امیدواری کرد با تلاش همهجانبه، این چالشها برطرف شود و شاهد تحولی در مدیریت شهری باشیم.
به گزارش ایرنا، نظافت و جارو زدن معابر یکی از اصول اساسی در حفظ سلامت و زیبایی هر شهری است، اما در تهران با توجه به وسعت و تراکم جمعیت، این موضوع به چالشی بزرگ بدل شده است. اکنون بیشتر عملیات جارو زدن معابر تهران بهصورت دستی و با استفاده از بیلچهها و جاروهای سنتی انجام میشود.
این روش نه تنها زمانبر و انرژیبر است، بلکه توانایی جمعآوری کامل گردوغبار و زبالههای ریز را ندارد، با توجه به شرایط آب و هوایی تهران که در فصلهای مختلف با گرد وغبار، ریزگردها و آلودگیهای محیطی مواجه است، این روشها نمیتوانند بهطور موثر محیط را پاکسازی کنند.
به نظر میرسد جارو زدن شهری بهویژه در شرایطی که آلودگیهای زیستمحیطی و گرد وغبار ناشی از کمآبی و شرایط جوی در حال افزایش است، نیازمند توجه ویژه به روشها و تجهیزات مدرن باشد.