شناسهٔ خبر: 70681578 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

یک فعال سیاسی : وفاق ملی نیازمند عدالت اجتماعی و رفع تبعیض است

یک فعال سیاسی با بیان اینکه برقراری عدالت اجتماعی شرط اساسی تحقق وفاق است،گفت: وفاق ملی بدون رفع تبعیض‌های اقتصادی، سیاسی، جنسیتی، قومی و نژادی به نتیجه نخواهد رسید و به شعار توخالی تبدیل می‌شود. یک فعال سیاسی با بیان اینکه برقراری عدالت اجتماعی شرط اساسی تحقق وفاق است،گفت: وفاق ملی بدون رفع تبعیض‌های اقتصادی، سیاسی، جنسیتی، قومی و نژادی به نتیجه نخواهد رسید و به شعار توخالی تبدیل می‌شود.

صاحب‌خبر -

غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، در مورد راهکارهای موجود جهت ایجاد وفاق در جامعه، گفت: اصل موضوع وفاق، مسئله‌ای بدیع و حیاتی است. اما از طرفی به نظر می‌رسد که این مفهوم همچنان مبهم است و نیازمند بررسی دقیق‌تری دارد. لازم است که ابعاد مختلف وفاق، هم از نظر، نظری و هم در عمل، مورد مطالعه قرار گیرند و باید روشن شود که وفاق با چه کسانی با جامعه یا جریانات سیاسی، وفاق با حاکمیت، یا حتی وفاق با نظام بین‌الملل اهمیت دارد.

وی افزود: به نظر من، مسئله وفاق تنها در حد یک ایده مطرح شده و نیازمند واکاوی جدی در ابعاد مختلف است. در نهایت، باید به این نکته نیز توجه کرد که آیا وفاق به عنوان یک روش مطرح می‌شود یا به عنوان یک اعتقاد و ایدئولوژی. این نیز موضوعی است که نیازمند بحث و بررسی عمیق‌تری می‌باشد.

این فعال سیاسی عنوان کرد: آیا وفاق ملی می‌تواند زمینه‌ساز عدالت اجتماعی باشد؟ اگر وفاق همراه با رفع تبعیض‌ها در عرصه‌های مختلف مانند اقتصادی، سیاسی، جنسیتی، قومی و نژادی نباشد، اساسا این وفاق به نتیجه نخواهد رسید و بیشتر به یک شعار توخالی تبدیل خواهد شد. به همین دلیل، یکی از مسائل اساسی در وفاق ملی، برقراری برابری و عدالت در تمامی سطوح است.

ظریفیان در مورد سیاست‌گذاری‌های مورد نیاز برای اجرایی کردن وفاق ملی گفت: اولین نکته تبیین دقیق سطوح و ابعاد مختلف این مفهوم  است. در واقع باید مفاهیم کلیدی و سطوح مختلف وفاق روشن شود و سپس براساس اولویت‌بندی دقیق، شاخص‌هایی تعیین گردد. در غیر این صورت، مباحث در سطح کلان مبهم باقی خواهد ماند و بیشتر شعاری خواهد بود. قبل از هر گونه سیاست‌گذاری، مشخص کردن مفاهیم و اولویت‌ها امری حیاتی است و پس از آن می‌توان برای هر بخش خاص سیاست‌های دقیقی تدوین کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بستر تاریخ ایران، چه قبل و چه بعد از انقلاب، ما با یک حلقه مفقوده مواجه هستیم و آن تمرکز بر منافع ملی است. زمانی که مسئله منافع ملی و عدالت اجتماعی به صورت روشن مطرح شود. جریان‌های مختلف می‌توانند بر این مبنا عمل کنند. احزاب، سندیکاها، انجمن‌های مختلف، شخصیت‌های برجسته، و حتی سلبریتی‌ها می‌توانند در این زمینه تأثیر مثبتی بگذارند اگر که بتوانند در جهت منافع ملی و عدالت اجتماعی گام بردارند. این جریان‌ها با ایجاد حمایت وسیع مردمی می‌توانند وفاق ملی را تقویت کرده و به تحقق عدالت اجتماعی کمک کنند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: