شناسهٔ خبر: 70680584 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک برگزار شد

آغاز جنبش پارالمپیک با هدف درخشش در لس‌آنجلس

بیست و چهارمین مجمع عمومی این کمیته روز گذشته با حضور وزیر ورزش و جوانان و به ریاست غفور کارگری برگزار شد و گزارش فعالیت‌های یک ساله، برنامه‌های سال ۱۴۰۴ و گزارش‌های حسابرسی و بازرسی مورد بررسی اعضای مجمع قرار گرفتند. 

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: بررسی اهداف و راهبرد‌های سه رویداد بازی‌های پاراآسیایی جوانان، پاراآسیایی ناگویای ژاپن و پارالمپیک لس‌آنجلس، مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک بودند. 
بیست و چهارمین مجمع عمومی این کمیته روز گذشته با حضور وزیر ورزش و جوانان و به ریاست غفور کارگری برگزار شد و گزارش فعالیت‌های یک ساله، برنامه‌های سال ۱۴۰۴ و گزارش‌های حسابرسی و بازرسی مورد بررسی اعضای مجمع قرار گرفتند. 
 تحولات بنیادی 
رئیس کمیته ملی پارالمپیک آغاز مجدد جنبش پارالمپیک را یک ابرپروژه خواند. غفور کارگری با اشاره به حضور دنیامالی در مجمع عمومی اظهار داشت: «سه رخداد مهم بازی‌های پاراآسیایی جوانان، پاراآسیایی ناگویای ژاپن و پارالمپیک پاریس را پیش‌رو داریم که اهداف و راهبرد‌های هر سه بازی را در مجمع بیان کردیم. در این مجمع اتفاق مهمی که رخ داد، آغاز مجدد جنبش پارالمپیک به عنوان یک ابرپروژه بود و در مجمع دنیامالی، وزیر ورزش پذیرفت که ستاد مالی جنبش را برعهده بگیرند. حتماً در قالب این حرکت شاهد رویش‌ها و اتفاقات زیادی خواهیم بود. ۱۲ تا ۱۳ رشته تحولات بنیادی در بخش‌های فرهنگی، فنی، علمی، آکادمی و سایر حوزه‌های پارا انجام خواهند داد.»
 
 یکسان‌سازی پاداش‌ها
کارگری از پرداخت مابه‌التفاوت پاداش‌های پای سکو خبر داد: «طبق توافقات انجام شده بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت ورزش ظرف یکی، دو هفته آینده مابه‌التفاوت پاداش پای سکو مدال‌آوران پارالمپیک پاریس واریز خواهد شد. اعتبار یکسان‌سازی پاداش پای سکوی مدال‌آوران تخصیص پیدا کرده و تشریفات اداری آن نیز انجام شده است.»
 
 اهداف بزرگ آینده
رئیس کمیته ملی پارالمپیک حفظ جایگاه دومی در بازی‌های پاراآسیایی و تک‌رقمی شدن در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۸ را اهداف بزرگ این نهاد عنوان کرد: «هدف اصلی ما در بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۶ قرار گرفتن در میان سه کشور برتر است. حفظ مقام دومی در ژاپن که خودش میزبان است و با قدرت بیشتری شرکت می‌کند، بسیار سخت است. بنابراین هدفمان قرار گرفتن در بین سه کشور برتر است. همچنین از این بازی‌ها برای موفقیت در پارالمپیک لس‌آنجلس استفاده می‌کنیم. یکی از اهدافمان برای بازی‌های پارالمپیک لس‌آنجلس، تک‌رقمی شدن جایگاه کاروان ایران در جدول است. بر همین اساس راهبردمان روی توسعه کیفی، تمرکز بر مدال طلا و ارتقای سطح فرهنگی است. نگاه آحاد مردم به ورزشکاران پارالمپیکی، سختی‌های آنها در رسیدن به سکو‌های قهرمانی، تعداد مقام‌ها و مدال‌های آن و وجود افراد بی‌نظیری همچون ساره جوانمردی، زهرا نعمتی و سیامند رحمان از دلایل دیگر برتری ورزشکاران پارالمپیکی است. تعداد مدال‌های ورزشکاران بیشتر از نفرات عادی است، اما توجه به آنها یک‌سوم است.»
 
 به سراغ معلولیت‌های بالا بروید
رئیس جنبش پارالمپیک، حوزه ورزش را حوزه عاشقی نامید. وزیر ورزش مسئولیت مهم این جنبش را نیز برعهده گرفته است. دنیامالی در حاشیه مجمع عمومی کمیته ملی پارالمپیک بر استفاده از ظرفیت معلولیت‌های بالا تأکید کرد: «باید این موضوع را جدی گرفت، مشکل این است که فکر می‌کنیم وقتی موضوعی را خودمان می‌دانیم، بقیه هم می‌دانند در حالی که اینطور نیست. افتخارآفرینی‌های سال‌های اخیر ورزشکاران جانباز را خیلی‌ها نشنیده و ندیده‌اند. باید این افتخارآفرینی‌ها را صدادار کرد. در این زمینه دچار نوعی غربت هستیم که نباید شرایط اینگونه بماند. در حوزه پارالمپیک باید به سراغ معلولیت‌های بالا برویم. آن بچه‌ای را که معلولیت ۹۰ درصدی دارد هم باید به ورزش بکشانیم. نباید اینگونه باشد که به‌خاطر معلولیت بالا گوشه خانه بماند، شاید مدال نگیرد، اما ثواب دارد. باید در حوزه معلولیت بالا پیشتاز باشیم. در جنبش پارالمپیک باید به این مقوله توجه زیادی شود. وزارت ورزش هم باید به این موضوع به‌عنوان تکلیف نگاه کند. اگر نتایج پارالمپیک را نسبت به المپیک بررسی کنیم، قطعاً درخشان خواهد بود، اما اگر به نسبت خودش بررسی کنیم قابل نقد است. باید منابع درست هزینه شود. مشکل ما پول نیست، مشکل وحدت داخلی و منابع انسانی است. حوزه ورزش، حوزه کاسبی نیست؛ حوزه عاشقی است، به‌خصوص در پارالمپیک.»