شناسهٔ خبر: 70676503 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عضو کمیسیون عمران مجلس:

تلاش‌های وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس، کاهش هزینه مسکن اقشار کم درآمد باشد

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تعیین قیمت تمام شده هر متر مربع مسکن تاکید کرد و گفت: مجموعه تلاش‌های وزارت راه و شهرسازی و کمیسیون عمران مجلس باید به سمتی باشد که هزینه مسکن در سبد خانوار اقشار کم درآمد کاهش یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، «عبدالجلال ایری» در نشست مشترک اعضای این کمیسیون با «فرزانه صادق» وزیر و معاونان وزارت راه و شهرسازی، با تاکید بر اهمیت قانون جهش تولید مسکن و تامین مسکن حمایتی افزود: اعضای کمیسیون عمران بر حسب وظیفه نمایندگی خود پیگیر مطالبات مردم در این زمینه هستند و از این منظر اقدامات وزارت راه و شهرسازی را بررسی و ارزیابی می‌کنند تا در نهایت منجر به توفیق بیشتر عملکرد این وزارتخانه شود.

نماینده مردم بندر ترکمن، بندر گز و کردکوی با اشاره به عدم همراهی بانک‌ها در ارائه تسهیلات به ساخت مسکن‌های حمایتی و عدم همراهی برخی دستگاه‌های اجرایی دیگر در این زمینه با وزارت راه و شهرسازی، خاطرنشان‌کرد: با ورود کمیسیون عمران به این مساله شاهد اصلاح روند ارائه تسهیلات بانکی لازم برای پروژه‌های ساخت مسکن در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن هستیم.

تقدیر نماینده طبس از اعطای مسکن به خانواده‌های جان باختگان معدن

در ادامه، نماینده فردوس، طبس، سرایان و بشرویه از وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی بابت تدارک مسکن خانواده جانباختگان حادثه معدن طبس طی ۴۰ روز تشکر و قدردانی کرد.

«محمد نصیری» از اقدامات انجام شده در پی آسمانی شدن ۵۲ تن از معدنچیان در حادثه ریزش معدن در طبس تقدیر کرد و افزود: شاهد یک اقدام جهادی از سوی وزارت راه و شهرسازی بودیم.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با تصمیم و درایت وزیر راه و شهرسازی در مدت ۴۰ روز برای اعضای خانواده جانباختگان آن حادثه یک منزل مسکونی تهیه شد که تسکینی بر آلام خانواده جانباختگان بود.

به گزارش ایرنا، شامگاه شنبه (۳۱ شهریور ۱۴۰۳) هنوز ساعاتی از شروع نوبت شب معدنکاران در یکی از معادن زغال‌سنگ شهرستان طبس نگذشته بود که تصاعد آنی گاز متان در ۲ بلوک معدن حادثه ساز و موجب محبوس شدن شماری از کارگران معدن شد.

این حادثه در بلوک‌های B و C معدن معدنجو روی داد اما گفته شد کانون اصلی نشت گاز و انفجار در بلوک C بود که به بلوک دیگر هم سرایت کرد و بیشترین تعداد کارگران در بلوک B بودند و گرنه تعداد فوتی‌ها افزایش می‌یافت.

آمارهای اولیه حکایت از حضور ۶۹ کارگر در معدن داشت اما تا صبح روز بعد فقط ۱۶ نفر جان سالم به در بردند که راهی بیمارستان شدند و مابقی کارگران یکی پس از دیگری جنازه‌هایشان از اعماق زمین بیرون کشیده شد تا زمانی که شمار جانباختگان به ۴۹ نفر رسید.

آینده روشنی برای وزارت راه متصوریم

در این جلسه «علیرضا نثاری» دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اهمیت عملکرد ساختارمند در وزارت راه و شهرسازی، از همکاری دوجانبه این وزارتخانه و کمیسیون عمران به‌عنوان راهی برای آینده‌ای روشن یاد کرد و خواستار اقدامات جدی برای مولدسازی و صنعتی‌سازی در حوزه ساخت مسکن شد.

وی، وزارت راه و شهرسازی را یکی از ارکان مهم توسعه کشور دانست و گفت: این وزارتخانه در حوزه زیرساخت وظایف بسیار مهمی برعهده دارد.

نماینده نهاوند و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش نظارتی کمیسیون عمران مجلس افزود: اعضای کمیسیون دلسوزانه و با رعایت نکات کارشناسی، مواردی را در جلسات مختلف مطرح و پیگیری می‌کنند. این همکاری و همراهی دوجانبه منجر به آینده‌ای روشن برای وزارت راه و شهرسازی خواهد شد.

نثاری بر ضرورت عملکرد ساختارمند و غیرهیجانی تأکید کرد و گفت: مسکن، اصلی‌ترین مسئله کشور است که خوشبختانه با پیگیری‌های کمیسیون عمران، بانک مسکن در ارائه تسهیلات بانکی فعالانه‌تر عمل کرده و اقدامات خوبی انجام داده است.

وی همچنین با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی نیازمند مولدسازی است، گفت: موضوع صنعتی‌سازی در ساخت مسکن، که در برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید شده، متأسفانه مغفول مانده است. امیدواریم وزیر راه و شهرسازی برای این منظور دستورات جدی صادر کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تأثیر تخصیص تسهیلات از سوی بنیاد مسکن بر رونق ساخت‌وساز ابراز امیدواری کرد در این زمینه اقدامات خوبی انجام شود و شاهد تحولی مثبت در حوزه مسکن باشیم.

عوامل فرابخشی افزایش هزینه‌های ساخت مسکن خارج از اختیارات وزیر است

«صدیف بدری» دیگر عضو کمیسیون عمران مجلس نیز از تقویت هماهنگی بین بخشی با ورود «فرزانه صادق» به وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: تورم، ارز و تحریم که هزینه‌های ساخت مسکن و پروژه‌های زیربنایی را بالا می‌برند و پیش‌بینی‌ها را بر هم می‌زند به عنوان عوامل فرابخشی در حوزه مسکن از دایره اختیارات وزارت راه و شهرسازی خارج است.

وی افزود: در چند ماه گذشته که دولت چهاردهم مستقر شده شاهد تحولات مطلوبی در حوزه مدیران و کارکنان و نیز هماهنگی بین بخشی و میان مدیران را شاهد هستیم.

بدری تاکید کرد: مطمئنم با این رویکرد موجود در وزارت راه و شهرسازی در ماه‌ها و سال آینده اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان‌داشت: مدیران عامل و معاونان شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه با تمام توان در پی رفع دغدغه‌های کمیسیون عمران هستند و با توجه به وضعیت بودجه و اعتبارات این دستگاه‌ها عملکرد قابل قبولی را از ایشان شاهد هستیم.

وی تصریح‌کرد: تورم، ارز و تحریم که هزینه‌های ساخت مسکن و پروژه‌های زیربنایی را بالا می‌برند و پیش‌بینی‌ها را بر هم می‌زند به عنوان عوامل فرابخشی در حوزه مسکن از دایره اختیارات وزارت راه و شهرسازی خارج است.