شناسهٔ خبر: 70675800 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

۵ نشانه هورمونی سرطان سینه

سرطان سینه یک نگرانی عمده برای سلامت زنان در در ایران و سراسر دنیا است. تشخیص زودهنگام برای درمان موفقیت آمیز آن ضروری است و درک تغییرات هورمونی بدن می‌تواند نشانه‌های ارزشمندی را درباره احتمال ابتلا به این بیماری ارائه دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ به گفته دکتر محمد اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ایران ۲۱.۴ درصد مبتلایان سرطان سینه زیر ۴۰ سال دارند درحالی که در دنیا این عدد حدود ۴ درصد است بنابراین این موضوع نیازمند توجه است. این بیماری ۲۶ درصد از سرطان‌هایی که زنان در ایران به آن مبتلا می‌شود، را به خود اختصاص داده است.

باتوجه به آمار‌های موجود در زمینه ابتلای زنان ایرانی به سرطان سینه، نتایج جدیدترین تحقیقات و هر نوع اطلاعات جدید در زمینه این بیماری می‌تواند راهگشا باشد. اما چطور می‌توان احتمال دارد فردی مبتلا به سرطان سینه است؟ هورمون‌هایی مانند استروژن، پروژسترون و حتی تستوسترون نقش مهمی در کنترل بافت سینه ایفا می‌کنند. با این حال، هنگامی که این هورمون‌ها از ریتم معمول خود خارج می‌شوند، می‌توانند نشانه‌ای از شروع سرطان سینه باشد. در این مطلب به ۵ موردی اشاره می‌کنیم که می‌تواند نشانگر هشدار نسبت به ابتلا به سرطان سینه باشد.

نوسانات هورمونی در طول دوره قاعدگی

چرخه قاعدگی به طور طبیعی تغییرات هورمونی را به همراه دارد، اما نوسانات مداوم یا شدید می‌تواند علامت قرمز باشد. اگر متوجه حساسیت شدید سینه‌ها، تورم یا توده‌هایی شدید که پس از قاعدگی فروکش نمی‌کنند، ممکن است ارزش مشورت با پزشک را داشته باشد. افزایش سطح استروژن برای دوره‌های طولانی می‌تواند رشد غیر طبیعی سلولی در بافت پستان را تحریک کند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

قاعدگی زودرس یا یائسگی دیررس

زنانی که قبل از ۱۲ سالگی شروع به قاعدگی می‌کنند یا بعد از ۵۵ سالگی یائسگی را تجربه می‌کنند، برای مدت طولانی در معرض استروژن قرار دارند. این فعالیت هورمونی طولانی ممکن است احتمال رشد سلول‌های غیر معمول در سینه‌ها را افزایش دهد که به طور بالقوه منجر به سرطان می‌شود. پیگیری این وضعیت و مشورت با پزشک درباره آن می‌تواند به ارزیابی خطر ابتلا به سرطان سینه در شما کمک کند.

بارداری و اضافه بار هورمونی

در دوران بارداری، بدن به طور طبیعی سطوح بالایی از استروژن و پروژسترون را برای حمایت از رشد کودک تولید می‌کند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این سطوح هورمونی بالا ممکن است باعث رشد سریع سلول‌های سینه شود، که برخی از آنها می‌توانند بدخیم شوند. اگر متوجه توده‌ها یا تغییرات مداوم در بافت سینه در طول یا بعد از بارداری شدید، آنها را نادیده نگیرید.

درمان جایگزینی هورمونی (HRT)

زنانی که برای علائم یائسگی تحت درمان جایگزینی هورمونی (HRT) قرار می‌گیرند، اغلب استروژن و پروژسترون مصنوعی دریافت می‌کنند. در حالی که این شیوه درمان به کاهش ناراحتی یائسگی کمک می‌کند، می‌تواند تعادل طبیعی هورمونی را نیز مختل کند. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده طولانی مدت از HRT ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. ضروری است که مزایا و معایب HRT را با پزشک خود بررسی کنید. درمان جایگزینی هورمون (HRT) برای درمان نشانه‌های یائسگی مانند گرگرفتگی، تعریق شبانه و خشکی واژینال استفاده می‌شود.

عدم تعادل هورمونی فراتر از حد طبیعی

عدم تعادل هورمونی ناشی از شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا اختلال عملکرد تیروئید نیز می‌تواند خطر سرطان سینه را افزایش دهد. افزایش سطح استروژن یا تستوسترون فراتر از محدوده طبیعی می‌تواند باعث رشد غیر طبیعی سلول‌های سینه شود. بررسی‌های معمول سطح هورمون و توصیه‌های پزشکی می‌تواند به مدیریت این خطرات کمک کند. / همشهری