شناسهٔ خبر: 70675753 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

«فارن افرز» بررسی کرد؛

آیا دور شدن از آمریکا به نفع اروپا است؟

تهران- ایرنا- نشریه «فارن افرز» پیش‌بینی کرد که دورشدن ایالات متحده از اروپا در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» ممکن است به نفع قاره سبز تمام شود و فرصت هایی را در زمینه از بین بردن ضعف‌هایش ایجاد کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، تارنمای این نشریه معتبر آمریکایی آورده است که انتخاب مجدد «دونالد ترامپ» در نوامبر ۲۰۲۴، احتمال پشت کردن ایالات متحده به اروپا را بیش از هر زمان دیگری واقعی کرد. پس از چهار سال همکاری نزدیک بروکسل با دولت «جو بایدن» در مواجهه با روسیه در جنگ اوکراین و مدیریت مسائل اقتصادی با چین، اکنون اروپا باید برای رهبری جدید ایالات متحده آماده شود؛ رهبری که اغلب با تحقیر به قاره سبز می‌نگرد.

این نشریه با پیش بینی احتمال کاهش مشارکت ایالات متحده در امور اتحادیه اروپا تصریح دارد که اروپا باید سریع‌تر اقدام کند تا منافع امنیتی خود را در برابر روسیه تضمین کند و برای جنگ اقتصادی (مورد نظر ترامپ) آماده شود. در آستانه دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، ایالات متحده و اروپا کمتر از همیشه هم‌نظر به نظر می‌رسند.

فارن افرز تاکید دارد: کاهش همکاری با ایالات متحده می‌تواند فرصتی برای اروپا باشد تا روی پای خود بایستد و به جهان نشان دهد که می‌تواند در موقعیت‌هایی که ایالات متحده دچار ضعف می‌شود، یک متحد قابل‌اعتماد باشد. ... اروپا باید آشکارا به دولت ترامپ نشان دهد که رها کردن متحدان در واقعیت خود ایالات متحده را تضعیف خواهد کرد و رقبای آن را جسورتر می‌کند.

این نشریه، امنیت و دفاع از خود را مهمترین نگرانی اروپا دانسته و آورده است که دولت‌های اروپایی باید متعهد شوند که تجهیزات نظامی لازم برای جلوگیری از جاه طلبی روسیه و تضعیف اوکراین در کنار تضمین امنیت پایدار قاره سبز را به اوکراین ارائه می دهند. ضمن آنکه اروپا باید تولید صنعت دفاعی خود را بیش از پیش افزایش دهد تا محدودیت‌های فعلی در عرضه تسلیحات آمریکایی که اروپا هنوز به آن‌ها وابسته است را برطرف کند.

محور مهم دیگر این گزارش استقلال مالی اروپا است که اکنون به واسطه تهدید تعرفه‌ای ترامپ ضعیف و دچار خطر شده است. اگرچه رقابت در تولید صنعتی به‌تنهایی مشکلی برای بازارهای اروپا به وجود نمی‌آورد، اما ترکیب سیاست‌های ترامپ و واکنش چین می‌تواند بازار اروپا را مملو از محصولات وارداتی کند و رشد اقتصادی آن را برای سال‌ها تحت تأثیر قرار دهد.

طبق این گزارش، وخیم‌تر شدن بحران جهانی آب‌ و هوا در دوره ریاست جمهوری ترامپ دلمشغولی مهم اروپا است. در صورتی که دولت جدید ایالات متحده علاقه‌ای به همکاری در سیاست‌های اقلیمی نشان ندهد، دولت‌های اروپایی باید همچنان با دولت‌های ایالتی و کسب‌وکارهای در آمریکا به صوت انفرادی همکاری کنند تا جریان فناوری‌های سبز و کاهش انتشار کربن را تقویت شود.

در بخش پایانی این گزارش با اشاره به لزوم تدوین قوانین جدید برای تعامل دوسوی آتلانتیک آمده است: در چهار سال آینده، پیوندهایی که اتحادیه اروپا و ایالات متحده را به هم نزدیک تر می‌کند، به‌شدت آزمایش خواهند شد. هر رویکرد اروپایی که بر اساس تلاش برای حفظ نسخه‌ای از رابطه فراآتلانتیک پیشین باشد، محکوم به شکست است. ... با این حال رهبران اروپایی به‌طور مداوم باید به این واقعیت توجه داشته باشند که در هر صورت، اروپا و ایالات متحده همچنان منافع مشترک زیادی خواهند داشت.