به گزارش بورسنیوز، در پایان ۹ ماه از سال جاری، تقاضاهای ۱۷ هزار و ۶۲۶ پرونده اوراق بهادار در خصوص توقیف، ۱۲ هزار و ۵۱۸ پرونده در زمینه رفع توقیف، ۱۰ هزار و ۶۷۲ پرونده مرتبط با فروش و ۲ هزار و ۴۱۲ پرونده در خصوص استعلام دارایی به ثبت رسیده است.
در این بازه زمانی ۹ ماهه، درخواستهای یک هزار و ۱۳۵ پرونده اوراق بهادار در زمینه توثیق، یک هزار و ۳۰۶ پرونده در حوزه رفع توثیق، ۶۱۹ پرونده مرتبط با فروش توثیق و ۳۷۸ پرونده در زمینه استعلام توثیق انجام شده است.
یکی از خدماتی که شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در بازار سرمایه ارائه میدهد، به موضوع توقیف و توثیق اوراق بهادار مربوط میشود.
توقیف اوراق بهادار تحت نظارت دستورات صادر شده از مراجع ذیصلاح قانونی مانند محاکم حقوقی و کیفری دادگستری، ادارات کل امور مالیاتی و ... قرار دارد. در این راستا، دستوری برای توقیف اوراق بهادار متعلق به شخصی که به پرداخت وجه محکوم شده، صادر میشود. مرجع صادرکننده دستور توقیف همچنین میتواند در خصوص رفع توقیف و یا فروش اوراق بهادار توقیفی نیز اقدام کند.
توثیق اوراق بهادار به معنای مسدود کردن اوراق بهادار متعلق به شخص (وثیقهگذار) به نفع شخص دیگری (وثیقهگیر) است. در این فرآیند، وثیقهگذار با ارائه مدارک لازم و مطابق با دستورالعملهای مربوطه به شرکت سپردهگذاری مرکزی مراجعه کرده و پس از طی مراحل لازم، مراتب انسداد در سامانه پس از معاملات ثبت میشود. سپس وثیقهگیر میتواند نسبت به رفع توثیق و یا فروش اوراق بهادار وثیقه شده اقدام نماید.
انتهای پیام/