شناسهٔ خبر: 70675109 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

فرسایش خاک، تهدیدی جدی برای منابع طبیعی استان ایلام به شمار می‌رود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام با اشاره به وجود ۵۳ هزار هکتار حوزه آبخیز بحرانی در استان، افزود: فرسایش خاک در ایلام سالانه ۱۶.۵ تن در هکتار است که این میزان بالاتر از میانگین جهانی و کشوری می‌باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، یاسم خانمحمدیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: اقدامات مطلوبی در زمینه ساخت سازه آبخیزداری در اراضی دره ارغوان بالادست شهر ایلام برای جلوگیری از صدمات به تأسیسات شهری انجام شده است.

وی با بیان اینکه آبخیزداری هزینه نیست بلکه به نوعی سرمایه گذاری است، بیان کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه حفظ خاک از حفظ آب واجب تر است، باید در زمینه حفظ خاک به عنوان یک سرمایه ملی با اجرای طرح های مختلف آبخوانداری و آبخیزداری تلاش شود.

خانمحمدیان با اشاره به مشارکت خوب مردم استان به ویژه شهرستان‌های آبدانان و چرداول در زمینه آبخیزداری، ادامه داد: با همکاری مردم اقدامات مشارکتی خوبی در زمینه پروژه‌های آبخیزداری برای کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از سیلاب انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام فرسایش خاک در جهان را بین چهار تا پنج تن و در کشور ایران ۱۶ تن در هکتار در سال عنوان کرد و گفت: سالانه حدود ۱۶ و نیم تن در استان فرسایش خاک وجود دارد که با میانگین آمار جهانی و کشوری متفاوت و فاصله زیادی دارد.

وی با بیان اینکه آمار فرسایش در استان ایلام به دلایل متعددی بالا است، یادآور شد: وجود شیب بالای اراضی استان، کوهستانی بودن اراضی، کشاورزی های غیر اصولی و استفاده روش های نادرست شخم زدن از مهمترین عوامل فرسایش خاک در استان هستند.

خانمحمدیان با بیان اینکه حدود ۶۵۰ هزار هکتار مطالعات تفصیلی و اجرایی در زمینه آبخیزداری در استان انجام شده است، گفت: خروجی تمام روان آب‌های استان ایلام به سمت کشور عراق است.

وی با اشاره به اقدامات این اداره کل در زمینه کنترل فرسایش و کنترل سیل و ذخیره نزولات آسمانی در خاک، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از سیل و کنترل فرسایش خاک تاکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار متر مکعب اقدام و فعالیت مکانیکی از جمله پروژه‌های سنگی، پروژه‌های خشکه چینی و پروژه‌های گابیون بندی در سطح استان انجام داده است.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام بیش از پنج هزار هکتار چاله فنسی برای ذخیره نزولات جوی در خاک در نقاط این استان اجرا شده است.