شناسهٔ خبر: 70675034 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در یکسال گذشته

یک هزار و ۳۱۹ گواهی سلامت برای صدور محصولات غذایی اصفهان صادر شد

اصفهان-ایرنا- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: یک هزار و ۳۱۹ «گواهی سلامت» در یکسال گذشته برای صدور محصولات صنایع غذایی استان صادر شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمود اعتباری روز دوشنبه در نشست خبری «گردهمایی بزرگ صنعت غذای استان اصفهان» در تالار «شهدای شاهچراغ» دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: عمده اقلام صادراتی شامل شیرخشک صنعتی، پنیر، آب پنیر، کره، خامه، خشکبار، فرآورده‌های گوشتی، گز، گروتن و شربت گلوکز است که به عراق، کشورهای اروپایی و حوزه خلیچ فارس صادر می شود.

وی ادامه داد: چهار صادرکننده برتر صنایع غذایی در استان اصفهان مستقرند و این صنعت نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور بر عهده دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: بسیاری از بیماری های غیرواگیر از طریق غذا ایجاد می شود و از سوی دیگر می‌توان با استفاده از بعضی فرآورده های غذایی جلوی بروز برخی بیماری‌ها را گرفت از این رو مصرف غذای سالم نقش مهمی در بهداشت و سلامت جامعه دارد.

وی خاطرنشان کرد: کارخانجات صنایع غذایی که «سیب سلامت» و شناسه «یکتا» دریافت کرده‌اند، تولیدات استاندارد مطابق با معیارهای بین‌المللی سلامت و بهداشت دارند، اما داشتن این نماد به منزله بی‌ضرر بودن همه محصولات تولیدی آنها نیست.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: بروز بیماری‌هایی مانند سرطان نیازمند وجود ریزفاکتورهای متعددی است و انتساب اینگونه بیماری ها به مصرف یک نوع غذا، علمی نیست، اما توصیه می‌شود که کمتر از غذاهای آماده استفاده شود.

گشایش بازار صادراتی راه برون رفت صنابع غذایی استان از مشکلات جاری

رییس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان نیز در این نشست خبری گفت: صنایع غذایی با چالش های فراوانی مواجهند اما راه برون رفت از مشکلات این صنعت، گشایش بازارهای صادراتی است که دولت چهاردهم به آن توجه ویژه دارد.

مسعود بختیاری ادامه داد: تسهیل در تعهدسپاری ارزی برای صادرکنندگان صنایع غذایی و عقد تقاهمنامه صادراتی با سایر کشورها برای افزایش مراودات تجاری نیز می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت صنایع غذایی کشور داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اصفهان در تولید شیر و تخم مرغ دارای رتبه نخست، با تولید ۷۱ هزار تُن گوشت قرمز دارای رتبه چهارم و از لحاظ بهره‌وری در گاوداری های و مرغداری های گوشتی دارای رتبه دوم کشور است و با داشتن ۲۱۳ واحد پرورش ماکیان نیز در این زمینه جایگاه ممتازی دارد.

وی تصریح کرد: کارخانجات صنایع غذایی استان در زمینه غلات و آرد، لبنیات، شیرینی و شکلات، کنسرو و تولید فرآورده‌های گوشی و همچنین از لحاظ زیرساخت و محصولات پایه مورد نیاز در صنایع غذایی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند اما تاکنون بطور شایسته از این ظرفیت‌ها استفاده نشده است.

رییس انجمن صنایع غذایی اصفهان اظهار داشت: برای معرفی ظرفیت‌های صنایع غذایی استان و در کنار آن بیان مطالبات این صنعت، روز شنبه(۲۲ دی) پیش‌رو برای نخستین بار گردهمایی بزرگ صنایع غذایی استان با حضور مدعوان زیادی از بزرگان صنایع غذایی استان‌ها در مجموعه «قلب شهر» اصفهان برگزار خواهد شد.

به گزارش ایرنا، صنایع غذایی پس از انقلاب اسلامی گسترش زیادی در سراسر کشور بویژه در اصفهان داشته‌اند و برخی از زیرمجموعه‌های این صنعت در این سال‌ها توانسته‌اند در کنار پاسخ به نیاز داخلی با بِرندسازی اقدام به صدور محصولات خود در بازارهای جهانی کنند.