گزارش کیفیت اینترنت در ایران نشان می دهد بیش از ۳۰هزار کاربر اینترنت ماهوارهای در ایران وجود دارد و این روند همچنان رو به رشد است.
استارلینک و سازگاری کاربران با این فناوریهای جدید با گسترش نسل بعدی اینترنت ماهوارهای که بدون نیاز به دریافتکنندههای مجزا (Direct To Cell) تلفن همراه را به اینترنت متصل خواهد کرد، بهطور بالقوه محدودیتهای سنتی دسترسی به اینترنت را ناکارآمد میسازد و چالشهای جدی برای سیاستهای محدودکننده ایجاد میکند.
گزارش کیفیت اینترنت ایران همچنین نشان میدهد ۱۷ درصد از سایتهای تخصصی ایران را تحریم کردهاند و دسترسی به ۱۰ درصد از آنها بهخاطر فیلترینگ ممکن نیست.
حمیدرضا احمدی، نایبرئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک در نشست ارائه چهارمین گزارش وضعیت اینترنت کشور گفت: «۱۷ درصد از سایتهای تخصصی ایران را تحریم کردهاند و کاربر ایرانی هنگام دسترسی به آنها ارور ۴۰۳ دریافت میکنند. ۱۰ درصد از این سایتها بهخاطر فیلترینگ تحریممان کردهاند و ۶ درصد هم IP ایران را آلوده تشخیص میدهند و احتمالاً آن را در لیست سیاه خود قرار دادهاند.»
بخش سوم چهارمین گزارش کیفیت اینترنت ایران به تحریمها اختصاص دارد. بر اساس دادههای این بخش که با بررسی ۱۰۰ هزار وبسایت برتر تراکو انجام شده است، در کنار ۱۰ درصد از وبسایتهایی که بهخاطر فیلترینگ در دسترس نیستند و بخش زیادی از آن را وبسایتها و پلتفرمهای اصلی و پربازدید جهان تشکیل میدهند، ۱۷ درصد از وبسایتها به دلیل تحریم در دسترس کاربران ایرانی قرار ندارند.
در بخش سوم این گزارش آمده است که انجمن تجارت الکترونیک مذاکرات خود را با وکلای بینالمللی در زمینه رفع تحریم کاربران ایرانی از سایتهای مهارتی و کاربردی آغاز کرده است و تلاش میکند با مذاکره با نهادهای بینالمللی از جمله OFAC و شرکتهای فناوری و طرح شکایت در دادگاههای بینالمللی از حق دسترسی آزاد به اطلاعات دفاع کند.