به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، پنجمین چاپ از کتاب «مقتل حسینی نوجوان» از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
این کتاب که به قلم علی شعیبی نوشته شده است، تلاش دارد مخاطب نوجوان خود را با چرایی واقعه عاشورا و حوادث عصر امام (ع) آشنا کند. هرچند عاشورا و قیام کربلا از موضوعات مورد توجه نویسندگان در سالهای گذشته بوده است، اما تدوین این موضوع در قالب «مقتل» برای نوجوانان تازگی دارد.
مقاتل آثاری هستند که به چگونگی شهادت یا درگذشت شخصیتهای مهم از زاویه دید شاهدان عینی و راویان میپردازند. این قالب در میان شیعیان بیشتر برای شرح واقعه عاشورا و نحوه شهادت امام حسین (ع) و یارانشان به کار میرود. مقتلنویسی در اینباره از قرن دوم هجری و با تلاش ابومخنف در «مقتلالحسین» آغاز شد و تا روزگار ما نیز ادامه دارد.
کتاب شعیبی با در نظر گرفتن این قالب اصیل، سعی دارد با بهره بردن از منابع روایی و حدیثی درست، به شرح ماجرا بپردازد تا مخاطب نوجوان در پایان کتاب متوجه شود که ضرورت قیام امام (ع) در جامعه اسلامی و تاثیر آن بر آینده اسلام چه بوده است؟
به گفته نویسنده؛ کتاب از پنج فصل تشکیل شده است. فصل نخست کتاب به تولد امام حسین (ع) اختصاص دارد. تولد ایشان یک تولد خارقالعاده بوده و اتفاقات خاصی در آن رخ داده است. بنا بر روایات نقل شده، فرشتگانی در آن زمان نازل شدند و خداوند نیز دستوراتی داده است. فصل دوم کتاب به دوارن کودکی امام حسین (ع) میپردازد.
فصل سوم «مقتل نوجوان» به ریشههای قیام حضرت سیدالشهدا (ع) اختصاص دارد. در این فصل به طور مفصل به چرایی وقوع این قیام از زمان پیامبر اکرم (ص) پرداختم و سعی کردم به این سؤالات پاسخ دهم که چه شد که یزید، یزید شد و چه شد که معاویه در عصر امام علی (ع) با وجود انتخاب جانشین از سوی رسول خدا (ص)، از حکومت کنارهگیری نکرد و ...؛ تمامی این موضوعات در این فصل مورد بررسی قرار گرفته است. سعی شده تا با زبانی ساده و خلاصه به تمام ریشهها و علتهای تاریخی واقعه عاشورا پرداخته شود؛ به طوری که مخاطب با خواندن این بخش به چکیدهای کامل از این ماجرا دست خواهد یافت. فصل سوم به این دلیل انتخاب شد که بتواند به پرسشهای مخاطب نوجوان درباره چرایی وقوع حماسه عاشورا پاسخ دهد.
شعیبی ادامه داد: کتاب در فصل چهارم وارد ماجرای کربلا شده است و فصل پنجم نیز به طرح احادیثی مبنی بر فضیلت گریه بر مصائب اهل بیت (ع) و امام حسین (ع) و فضیلت برگزاری مراسم عزاداری برای حضرت سیدالشهدا (ع) و سرودن شعر در رثای حضرت اختصاص دارد.
انتهای پیام/ 118
∎