شناسهٔ خبر: 70674248 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

معاون اجتماعی دادگستری استان قزوین تاکیدکرد؛

ضرورت ایجاد پویش «نه به مصرف موادمخدر» در فضای مجازی

معاون اجتماعی دادگستری کل استان قزوین گفت: مسئولان می‌توانند از فضای مجازی برای تبیین مضرات و آثار سوء مصرف مواد مخدر و اعتیادآور بهره ببرند و برای آگاه‌سازی مردم اقدام کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «علی فولیان» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در جلسه کمیته استانی مدیریت و کنترل فضای مجازی ذیل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که در دادگستری کل استان قزوین برگزار شد گفت: گزارشات و آمارها بیانگر آن است که مصرف مواد مخدر در بین اقشار مختلف در سطح کشور و استان رو به رشد و گسترش است.

وی افزود: این زنگ خطری است برای همه ما مسئولان؛ به ویژه اینکه نوجوانان و جوانان درگیر اعتیاد شده‌اند و این موضوع بسیار نگران کننده است.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین تصریح کرد: ما مسئولان باید مبارزه با مواد مخدر را متناسب با اهداف و سیاست‌های کلی نظام و تاکیدات و هشدارهای مکرر مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) و مطابق بند چ ماده۸۵ قانون برنامه هفتم توسعه؛ در اولویت کاری خود قرار دهیم و در این زمینه به نحوی برنامه‌ریزی کنیم تا نرخ شیوع اعتیاد به مواد مخدر کاهش پیدا کند.

فولیان خاطرنشان کرد: استفاده از مواد مخدر چالش‌ها و آسیب‌های فراوانی  را برای خود فرد، خانواده، فرزندان و جامعه ایجاد می‌کند و معضلاتی مانند طلاق، کودکان کار، سرقت‌های خرد و قتل از جمله آسیب‌های مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آن است.

وی عنوان کرد: برای مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر نباید صرفاً اقدامات خود را به مجازات محدود کنیم، چرا که واژه مبارزه با اعتیاد صرفاً به معنای برخورد، تعزیر و مجازات نیست. قطعاً بخشی مهم و اعظمی از این مبارزه مربوط به اقدامات پیشگیرانه است و تمرکز بر پیشگیری باید در اولویت کاری همه مسئولان قرار گیرد.

این مقام مسئول در ادامه در تبیین مسئولیت همه دستگاه‌ها و نهادها در کاهش نرخ رشد اعتیاد اظهارکرد: در قانون برنامه هفتم توسعه به صراحت اشاره شده است که تمام تلاش‌ها باید در جهت کاهش نرخ شیوع اعتیاد باشد و باید سالانه به میزان ده درصد نرخ اعتیاد کاهش یابد.

فولیان ابراز نگرانی نسبت به شیوع این معضل به ویژه نسبت به جامعه دانش آموزی و قشر نوجوان و جوان جامعه عنوان کرد: نکته‌ای که امروز ما با آن مواجه هستیم آن است که مواد مخدر وارد فضای مجازی شده و بخش زیادی از وقت نوجوانان به جهت جذابیت شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی سپری می‌شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در ادامه با اشاره به اینکه گرایش به سمت اعتیاد و مواد مخدر با شگردها و شیوه‌های مختلف وارد فضای مجازی شده و جامعه هدف آن کل آحاد جامعه را شامل می‌شود، افزود: ما گاهاً شاهد آموزش نحوه تهیه مواد مخدر، خرید و فروش آن و تبلیغات دورغین سودجویان در خصوص فواید استفاده از مواد مخدر و گاهاً آموزش، تحریک و تشویق نوجوانان به استعمال این مواد از سوی سوداگران در فضای مجازی هستیم و متاسفانه جوانان و نوجوانان ما تحت تاثیر این فضا، آرام آرام به سمت مواد مخدر ویرانگر می‌روند.

فولیان با تاکید بر بحث نظارت هرچه بیشتر والدین بر فعالیت فرزندان خود در فضای مجازی و تلاش بر مدیریت این فضا اظهار کرد: هرچه آگاهی عموم مردم در این خصوص افزایش یابد، افراد کمتری درگیر این معضل خواهند شد و یکی از راهبردهای کمیته شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز افزایش سطح آگاهی‌های عمومی و تبیین آسیب‌ها و مضرات مصرف مواد مخدر در جامعه است.

وی خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل این کمیته آن است که با حضور موثر کلیه دستگاه‌های مسئول و انجام هماهنگی‌های لازم و تعیین خط مش‌ها، برنامه ها و سیاستگزاری‌ها کارساز؛ اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش و مقابله با هرگونه نشر و توزیع مطالب آسیب‌زا به ویژه در حوزه اعتیاد و مواد مخدر در فضای مجازی به نحو مطلوب و کارآمد کنترل و مدیریت شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با تاکید بر اینکه در سطح استان؛ پویش سراسری نه به اعتیاد - نه به مصرف مواد مخدر ایجاد شود و گفت: فضای مجازی همچون شمشیر دو لبه؛ هم تهدید و هم فرصت محسوب می‌شود، در جایی که سوداگران برای فرزندان این کشور برنامه دارند تا آنان را به ورطه اعتیاد بکشانند؛ مسئولان نیز می‌توانند از این فضا برای تبیین مضرات و آثار سوء مصرف مواد مخدر و اعتیادآور بهره ببرند و برای آگاه‌سازی مردم اقدام کنند.

فولیان با تاکید بر تولید محتوای مناسب در پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد: باید از تمام ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی در این حوزه استفاده کرد و کلیه نهادها و دستگاه‌ها اعم آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، سمن‌ها و غیره باید با شناسایی جامعه هدف خود، برای آگاهی بخشی عمومی در این حوزه به صورت شفاف، دقیق، سریع و ساده استفاده کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: در اجرای این پویش کلیه دستگاه‌های دخیل، اصحاب رسانه‌، مطبوعات، فعالان فضای مجازی، گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و آموزشی در فضای مجازی، سمن‌ها و ظرفیت‌های مردمی، هنرمندان و بلاگرهای صفحات پرمخاطب در فضای مجازی نیز باید حضور فعال داشته باشند.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین با یادآوری اینکه یکی از ارکان مهم برای کنترل جرائم حوزه مواد مخدر، اشراف اطلاعاتی بر جریان‌های ترویج و عرضه مواد مخدر در فضای مجازی است؛ با تاکید بر نظارت و کنترل هرچه بیشتر دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی در مدیریت صحیح این فضای بیان کرد: علاوه بر اقدامات ایجابی و آگاه‌سازی جامعه از آسیب‌های مواد مخدر، قطعاً اقدامات رصدی، سلبی و برخورد قضایی با تبلغ‌کنندگان و فروشندگان مواد در فضای مجازی در تحقق اهداف این مبارزه و کاهش نرخ اعتیاد در استان راهگشا خواهد بود.