شناسهٔ خبر: 70672915 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت راه و شهرسازی | لینک خبر

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور:

تکمیل کریدورهای آزادراهی؛ لازمه توسعه متوازن و فراگیر

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور تکمیل کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب کشور را از اولویت‌های اصلی دولت و وزارت راه وشهرسازی دانست و گفت: توسعه متوازن، فراگیر و عادلانه از شاخص‌های گفتمان دولت وفاق ملی است که بی تردید یکی از اولویت‌های مصداقی و عملیاتی این گفتمان ایجاد و تکمیل قطعات باقیمانده یا کار نشده در کریدورهای ترانزیتی آزادراهی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، هوشنگ بازوند معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل این شرکت، تکمیل کریدورهای ترانزیتی در بخش آزادراهی را اولویت دولت و وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد و گفت:‌ توسعه متوازن، فراگیر و عادلانه از شاخص‌های گفتمان دولت وفاق ملی است که بی تردید یکی از اولویت‌های مصداقی و عملیاتی این گفتمان ایجاد و تکمیل قطعات باقیمانده یا کار نشده در کریدورهای ترانزیتی آزادراهی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تکمیل کریدورهای آزادراهی را در قالب ۷ طرح تشریح کرد و گفت:‌ این کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غربی کشور در مجموع ۶ هزار و ۱۸۶ کیلومتر است که در حال حاضر ۲ هزار و ۸۳۶ کیلومتر از آنها به بهره‌برداری رسیده است، ۳۳۹ کیلومتر در دست اجرا قرار دارد و برای تکمیل بخش‌های باقیمانده بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

وی کریدور شماره یک آزادراهی کشور را که از شمال تا جنوب کشور امتداد دارد یکی از مهمترین شریان‌های ترانزیتی کشور اعلام کرد و گفت: این کریدور از تهران آغاز می‌شود و با عبور از قم، اراک، خرم‌آباد و اهواز به بندر امام خمینی در جنوب متصل می‌شود.

بازوند ادامه داد: این کریدور ۸۱۷ کیلومتر است که تاکنون ۴۵۰ کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده است و ۱۴۵کیلومتر آن در قالب آزادراه قم-سلفچگان و اراک-خرم‌آباد در دست اجرا قرار دارد و به منظور تکمیل بخش‌های باقیمانده ۳۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه دومین کریدور آزادراهی کشور را تسهیل کننده ارتباط پایتخت با شمال غرب کشور دانست و اظهار داشت:‌ این کریدور به طول ۹۱۴ کیلومتر از تهران تا مرز بازرگان در شمال غرب کشور طراحی شده است که در حال حاضر ۶۶۴ کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده است و عملیات اجرایی ۹۲ کیلومتر شامل قطعه ۶ آزادراه ارومیه تبریز و آزادراه تبریز مرند در دست اجرا است.

بازوند در تشریح سومین کریدور آزادراهی کشور از تهران تا ایلام در غرب کشور اظهار کرد: این کریدور به طول ۶۰۷ کیلومتر از تهران آغاز و با عبور از ساوه، همدان، کرمانشاه و حمیل به ایلام در غرب کشور می‌رسد. ۲۸۸ کیلومتر آن در حال حاضر زیر عبور قرار دارد و ۸۵ کیلومتر نیز در دست احداث قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی اتصال تهران به بندرعباس را چهارمین کریدور آزادراهی کشور اعلام کرد و گفت: این کریدور شمال-جنوبی ۱ هزار و ۲۹۷ کیلومتر است که محدوده تهران تا نطنز به طول ۳۱۲ کیلومتر به صورت آزادراه در دست بهره‌برداری قرار دارد و عملیات اجرایی ۹۸۵ کیلومتر دیگر هنوز آغاز نشده است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه تکمیل کریدور شماره پنج با هدف اتصال آزادراهی تهران-قزوین-رشت- آستارا را یکی دیگر از اولویت‌های دولت دانست و ادامه داد: این کریدور ۵۲۰ کیلومتر است که در حال حاضر تا رشت به صورت آزادراهی زیر عبور قرار دارد و عملیات اجرایی ۱۹۰ کیلومتر دیگر نیازمند ۳۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

بازوند در ادامه از تکمیل شدن ۷۰۷ کیلومتر از کریدور آزادراهی شماره شش خبر داد و گفت: این کریدور نیز در قالب اتصال تهران-قم-اصفهان-شیراز و بوشهر طراحی شده است و در حال حاضر حدود ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه مسیر تهران-چرمشهر-گرمسار-سمنان-مشهد-سرخس را هفتمین کریدور آزادراهی کشور اعلام کرد و توضیح داد: این کریدور ۹۵۴ کیلومتر است که ۸۵ کیلومتر آن در قالب آزادراه جنوبی تهران تکمیل شده است و به منظور اتصال‌آزادراهی پایتخت به شمال شرق کشور ۸۳۶ کیلومتر از آن باقیمانده است.

وی در خاتمه یادآور شد: در حال حاضر ۳ هزار و ۵۲ کیلومتر مسیر آزادراهی در کشور به بهره‌برداری رسیده است، ۷۶۰ کیلومتر در دست اجرا قرار دارد و ۱ هزار و ۸۸۲ کیلومتر نیز در دست مطالعه است و با توجه به تاکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر تکمیل هرچه سریعتر این اولویت‌های آزادراهی به دنبال مشوق‌های لازم برای حضور بخش خصوصی در کنار دولت در توسعه شبکه آزادراهی کشور و بهره‌مندی از مزایای آن هستیم.