شناسهٔ خبر: 70672390 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بهره برداری کامل از ظرفیت ۹۰ میلیون تنی سیمان در گرو تامین انرژی

­دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از ظرفیت تولید سالانه ۹۰ میلیون تن سیمان خبر داد و گفت: به دلیل محدویت‌های انرژی، سال گذشته ۷۶ میلیون تن سیمان تولید شد.

صاحب‌خبر -

آقای علی اکبر الوندیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به مصرف سالانه ۶۵ میلیون تن سیمان در کشور گفت: ناترازی انرژی، پارسال کاهش تولید بیش از ۱۳ میلیون تنی سیمان در کشور را در پی داشت که این میزان براساس برآورد‌های انجام شده امسال به بیش از ۱۷ میلیون تن می‌رسد.

<div id="video-display-embed-code_11898547"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4424460/11898547?width=600&height=350"></script></div>

وی افزود: فاصله تامین نیاز داخل تا تولید حدود ۵ میلیون تن است که در صورت تشدید ناترازی در آینده، صنعت سیمان توان تولید نیاز داخل را نخواهد داشت. 

­دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، تامین انرژی را کلیدی‌ترین چالش صنعت سیمان دانست و افزود: مردادماه امسال فعالیت ۷۰ درصد کوره‌های سیمان و هم اکنون نیز فعالیت ۳۰ درصد کوره‌های سیمان کشور به خاطر ناترازی در تامین گاز و برق متوقف شده است به عنوان مثال در برخی کارخانه‌های بزرگ همچون سیمان تهران نه تنها گاز تامین نمی‌شود بلکه اجازه مازوت سوزی نیز به این کارخانه‌ها نمی‌دهند که همین امر تعطیلی ۵ خط تولید این کارخانه و کاهش ۵۰ درصدی تولید سیمان را در پی داشته است. 

الوندیان همچنین از توقف کوره‌های تولید سیمان در اطراف استان تهران، خراسان شمالی و جنوبی و استان‌های شمال غربی کشور خبر داد و گفت: هم اکنون صنعت سیمان به محدویت ۵ ماه محرومیت از گاز وارد شده که نشان می‌دهد دیگر توقف کوره‌های کارخانه‌ها بخاطر محدودیت‌ها برای یکی دو روز نیست. 

وی ناترازی و کمبود انرژی را تهدیدی برای تامین نیاز داخل و حتی بازار‌های صادراتی عنوان کرد و افزود: همکاری صنعتگران و دولتمردان برای رفع چالش انرژی، استمرار تولید و حفظ اشتغال پایدار ایجاد شده در این صنعت و بکارگیری فناوری‌های نوین تولید در صنعت سیمان ضروری است. 

<div id="video-display-embed-code_11898557"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4424460/11898557?width=600&height=350"></script></div>

­دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، به برنامه ریزی برای بهره مندی از فناوری‌های نوین برای تولید سیمان‌های آمیخته اشاره و اظهار امیدواری کرد با کمک فناوری علاوه بر رفع بخشی از خلا تولید و مصرف در داخل به حفظ بازار صادراتی هم کمک کنیم. 

صادرات سیمان ایران به ارزش حدود نیم میلیارد دلار

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به بازار صادراتی سالانه حدود ۱۴ میلیون تنی سیمان به ارزش نیم میلیارد دلار اشاره کرد و افزود: پارسال توانستیم حدود ۱۳ میلیون تن به کشور‌های اوراسیا، حاشیه خلیج فارس، کشور‌های شرقی و هند و بخشی از کشور‌های افریقایی سیمان صادر کنیم. 

الوندیان افزود: باید تلاش کنیم با وجود چالش‌های موجود، هم بازار صادراتی را حفظ کنیم و هم سیمان داخل را تامین کنیم. 

سرمایه گذاری صنعتگران برای تولید انرژی خورشیدی با کمک دانش بنیان‌ها 

الوندیان درباره ورود دانش بنیان‌ها به حوزه صنعت سیمان نیز گفت: با ورود دانش بنیان‌ها به تامین انرژی خورشیدی و سرمایه گذاری صنعت سیمان، هم اکنون ۲۸ مگاوات انرژی خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۳۵ مگاوات هم در حال نصب است. 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان به کمک شرکت‌های دانش بنیان در حوزه تولید سیمان اشاره کرد و گفت: حوزه بازیافت انرژی حرارتی (WHR) یکی از حوزه‌های مورد اقبال دانش بنیان هاست که تاکنون در صنعت سیمان مغفول مانده بود. 

<div id="video-display-embed-code_11898636"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4424460/11898636?width=600&height=350"></script></div>

الوندیان از دعوت دانش بنیان‌ها برای توسعه افزودنی‌های مورد نیاز صنعت سیمان خبر داد و گفت: امروزه با عملیاتی شدن ۴۰ محصول در صنعت سیمان، وارد تنوع محصولی شده‌ایم و امیدوارم به همت دانش بنیان‌ها خلا تولید کلینکر را نیز جبران کنیم.

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان؛ نخستین کارخانه سیمان ۹۱ سال گذشته با ظرفیت ۱۰۰ تن در روز به بهره برداری رسید و هم اکنون این صنعت با وجود سرمایه عظیم برای کشور، نیازمند توجه ویژه‌ای است.