به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، سید زمان حسینی مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژیبر شرکت توانیر اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ با یک ناترازی قابل ملاحظه در تولید و مصرف برق در کشور مواجه شدیم که به منظور کاهش این ناترازی، وزارتخانههای نیرو و صمت تفاهم نامهای امضا کردند که به موجب آن صنایع انرژیبر، حداقل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه احداث کنند که ۹ هزار مگاوات آن حرارتی و مابقی تجدیدپذیر باشد.
وی با بیان اینکه این تفاهم نامه تبدیل به قانون شد، گفت: در ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور که سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید، عنوان شده است صنایع انرژیبر مکلف به احداث نیروگاه برای تامین برق خود هستند و چنانچه این کار را انجام ندهند، تامین برق آنها در زمان کمبود برق جزو تعهدات دولت محسوب نمیشود.
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژیبر شرکت توانیر در ادامه از صدور مجوز احداث نیروگاه برای ۱۸هزارو ۴۴ صنعت و شرکت انرژیبر خبر داد و تصریح کرد: براساس مجوزهای صادره، در حال حاضر ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه در دست اجراست که ۲ هزار مگاوات آن به شبکه سراسری برق متصل شده و این رقم تا اوج بار سال آینده به ۳ هزار مگاوات میرسد
حسینی به عنوان نمونه از شرکت فولاد مبارکه یاد کرد که در سال ۱۴۰۰ برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی درخواست داد و تاکنون ۶۰۰ مگاوات آن به بهره برداری رسیده است. این شرکت همچنین در حال احداث ۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر است که ۴۰ مگاوات آن به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: تاکنون برای ۱۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع مجوز صادر شده که ۹۰۰ مگاوات آن در حال اجراست و ۷۰ مگاوات آن به شبکه متصل شده است.
انتهای پیام/