شناسهٔ خبر: 70670730 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران مطرح کرد

آمار ۷۰ درصدی مراجعات سرپایی به اورژانس‌های بیمارستانی/ضرورت ایجاد کلینیک‌های تخصصی اورژانس

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: حدود ۷۰ درصد مراجعه به اورژانس‌های کشور برای خدمات سرپایی است و حدود یک درصد نیز برای افرادی است که به احیای پزشکی نیاز دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر نادر توکلی در نشست خبری «هفدهمین کنگره سالیانه طب اورژانس» که امروز، دوشنبه، ۱۷ دی ماه در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: هفدهمین کنگره سالیانه طب اورژانس از ۱۹ تا ۲۱ دی ماه در دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار می‌شود. سال ۸۳، نخستین دوره کنگره طب اورژانس برگزار شد. گروه‌های مختلفی در این کنگره مانند هلال‌احمر، معاونت درمان وزارت بهداشت، سازمان اورژانس کشور و انجمن‌های علمی در این کنگره حضور دارند.

وی درباره رویکرد جدید بیمارستانی توضیح داد: براساس رویکرد جدید بیمارستانی، ۳ منطقه «اورژانسی»، «بخش ویژه» و «بخش بستری» برای بیمارستان‌ها درنظر گرفته می‌شود. متخصصان پزشکی با توجه به تخصص مورد نیاز هر کدام از این مناطق ۳گانه به ارائه خدمت می‌پردازند و سایر متخصصان به عنوان مشاور حضور دارند. همچنین ۲۷۷ مقاله به کنگره ارسال شده که از این تعداد ۱۳۶ مقاله پذیرش شده است.

توکلی با بیان اینکه پنل‌ها و کارگاه‌های متعددی با موضوع‌های مختلف در هفدهمین کنگره سالیانه طب اورژانس برگزار می‌شود، گفت: هفدهین کنگره سالیانه طب اورژانس به موضوع «هوش مصنوعی» توجه می‌کند. سیستم اورژانسی کشور به پزشکی از راه‌دور متصل است و آمبولانس‌های کشور می‌توانند اطلاعات مربوط به بیمار را به مرکز درمانی که انتقال داده می‌شود، ارسال می‌کنند.

وی با بیان اینکه تفهیم بسیاری از تعاریف حوزه اورژانس به فرهنگسازی نیاز دارد، تصریح کرد: «تریاژ» از بخش‌های آزمایشگاهی به حساب می‌آید اما مردم باید بدانند که خدمات بر اساس وضعیت بیماران که در تریاژ مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند، ارائه می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه کادر درمان می‌بایست در ارتباط با مسائل اورژانس آموزش ببینند، گفت: مسائلی مانند چگونگی مواجهه با شرایط بحرانی و وضعیت افراد در اورژانس بسیار مهم است و پرسنل اورژانس می‌بایست درباره چگونکی مواجهه با شرایط بحرانی آموزش ببینند. عدم آموزش و بی‌اطلاعی از چگونگی مواجهه با شرایط بحرانی سبب بروز برخی خشونت‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی قوانین بازدارنده نیست و کادر درمان به حمایت حقوقی نیاز دارند، گفت: مدیریت ازدحام و خشم موجود در اورژانس به مهارت نیاز دارد و اگر کادر درمان در این خصوص آموزش نبینند با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

توکلی همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری درباره میزان بدهکاری بیمه‌ها به دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: میزان بستانکاری دانشگاه علوم‌پزشکی ایران از بیمه‌ها ۳۴۰۰ میلیارد تومان است که میزان بدهکاری سازمان تامین اجتماعی ۲هزار میلیارد تومان و میزان بدهکاری خدمات درمانی و بیمه سلامت نیز ۱۴۰۰ میلیارد تومان است. میزان مطالبات ۳۴۰۰ میلیارد تومانی مربوط به ۱۰ ماه گذشته است.

وی با بیان اینکه ظرفیت رشته تخصصی طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی ایران ۳۰ نفر است، گفت: ظرفیت رشته طب اورژانس دانشگاه‌های کشور خالی مانده و در حال حاضر ۳ نفر در دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته تخصصی طب اورژانس تحصیل می‌کنند.

توکلی با بیان اینکه ۱۰۴۰ بیمارستان در کشور در بخش‌های مختلف به ارائه خدمات می‌پردازند، افزود: سهم بیمارستان‌های دولتی از مجموع بیمارستان‌های کشور، ۶۷۲ مورد است که این بیمارستان‌ها ۶۹.۸ درصد خدمات سیستم بهداشتی و درمانی کشور را ارائه می‌دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه میزان مراجعه به اورژانس کشور حدود ۲۰ میلیون نفر در سال است، خاطرنشان کرد: حدود ۷۰ درصد مراجعه به اورژانس‌های کشور برای خدمات سرپایی است و حدود یک درصد نیز برای افرادی است که به احیای پزشکی نیاز دارند.

وی درباره آخرین وضعیت راه‌اندازی «کلینیک تخصصی اورژانس» نیز گفت: وزارت بهداشت، آیین‌نامه راه‌اندازی کلینیک تخصصی اورژانس را صادر نکرده است. اگر آیین نامه احداث این مراکز صادر شود بسیاری از متخصصان طب اورژانس می‌توانند با احداث و تاسیس کلینیک تخصصی اورژانس برای خدمات بپردازند. نکته مهم این است که تمام مراکز درمانی کشور به اورژانس نیاز ندارند و در حال حاضر ۲هزار و ۵۰۰ متخصص طب اورژانس در کشور حضور دارند که در این رشته فعالیت نمی‌کنند و به طور مثال ممکن است با استفاده از مدرک پزشکی عمومی خود به ارائه خدمات زیبایی بپردازند. همچنین تاسیس این کلینیک‌ها می‌تواند از مراجعه غیر حضوری در اورژانس‌های بیمارستان‌ها جلوگیری کند.

توکلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره فرسودگی تجهیزات در مراکز درمانی گفت: بسیاری از تجهیزات و امکانات مانند سونوگرافی، ارزیابی نوار قلب و دستگاه تصویربرداری دچار فرسودگی بوده و آزاد شدن ارز ترجیحی تجهیزات سرمایه‌ای اگر اتفاق افتد برای تامین آنها با مشکل مواجه می‌شویم.

وی درباره ترافیک جمعیتی برخی مراکز اورژانس کشور نیز گفت: بسیاری از اورژانس‌ها با ترافیک مراجعه‌کنندگان و بستری بیماران مواجه هستند. در حال حاضر، بسیاری از بیماران در صف انتظار بستری در بخش های آی سی یو و سی سی یو قرار دارند. هر بیماری که به اورژانس مراجعه می کند باید در مدت شش ساعت تعیین تکلیف شود و ظرف ۱۲ ساعت نیز از اورژانس خارج شود. از ۱۵۱ هزار تخت بستری در کشور ۱۰۷ هزار در بخش دولتی است و نیازمند ۳ هزار متخصص طب اورژانس هستیم و در بسیاری بیمارستان‌ها با کمبود متخصص طب اورژانس روبرو هستیم.

انتهای پیام