نوسانات شدید دلار و سیاستهای محتاطانه بازارساز، بازیگران بازار ارز را در بلاتکلیفی قرار داده است. آیا تزریق ارز پتروشیمیها و تحولات سیاسی میتواند ثبات نسبی را به بازار بازگرداند یا مسیر نزولی دلار همچنان ادامه خواهد داشت؟
بازار ارز در حالی امروز به استقبال معاملات میرود که طی روز یکشنبه شاهد روندی نوسانی و نامتوازن بود. قیمت دلار در دومین روز هفته با دو موج صعودی و نزولی همراه بود و در ابتدای معاملات با افزایش قیمت روبرو شد اما در ادامه مسیر کاهشی را در پیش گرفت و در محدوده دو کریدور قیمتی هفتم و هشتم جابجا شد.
بنا به گفته تحلیلگران، بازار ارز پس از افتهای روز شنبه در مرزهای حمایتی تثبیت شد و با رسیدن قیمتها به محدوده اشباع فروش، شاهد نوعی پولبک بود. اگر این کاهش ناشی از مداخلات بانک مرکزی باشد، احتمال ادامه افت نرخها وجود دارد، اما اگر روند اصلاحی باشد، کاهشها پایدار نخواهد بود و بازار ممکن است به سطح قبلی بازگردد.
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز یکشنبه را در پله سوم از کف کریدور هشتم و بدون تغییر نسبت به روز قبل آغاز کرد و در ابتدا با کاهش به کف این کانال رسید، اما در ادامه مسیر تغییر کرد و با افت به کریدور هفتم وارد شد و در نزدیکی کانال نهم این کریدور معامله شد. در طول معاملات، قیمت دلار بین پله اول کریدور هشتم و کریدور هفتم در نوسان بود و در نهایت دوباره به کریدور هشتم بازگشت.
دلار هرات نیز با گپ مثبت ۵۱۰ تومانی نسبت به معاملات شب گذشته در نیمه دوم کانال نهم کریدور هفتم بازگشایی شد. ابتدا با کاهش به کف کانال رسید و در همان محدوده معامله شد.
درهم امارات هم با گپ مثبت ۲۲۰ تومانی در کف کانال ۲۲ هزار تومان کار خود را آغاز کرد و در ابتدا اندکی افزایش یافت و به ۲۲ هزار و ۲۰ تومان رسید. سپس با تغییر روند، نزولی شد و تا ۲۱ هزار و ۸۶۰ تومان کاهش یافت. قیمت درهم در ادامه، همزمان با نوسانات مثبت دلار صعودی شد و به کانال ۲۲ هزار تومان بازگشت. بر اساس بررسیها، حباب دلاری درهم ۵۴۵ تومان کاهش یافت.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «نوسان قیمت دلار در مرزهای حمایت؛ بازگشت آرامش به بازار ارز؟/ پیشبینی قیمت دلار امروز 17 دی 1403» بخوانید.