شناسهٔ خبر: 70669286 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اجرای طرح مدیریت مورد موجب توانمند سازی ۴۶۴ معتاد شد

سرپرست اداره فوریت اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان با اشاره به حمایت بهزیستی از ۴۶۴ معتاد بهبودیافته و بازگشت این افراد به جامعه گفت: "مدیریت مورد " طرح مددکاری در توانمند سازی و بازگشت معتادین بهبود یافته به اجتماع است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ کرمی گفت: نیاز‌های این قشر از جامعه متفاوت از سایرین است و به دلیل اینکه عموما افرادی طرد شده و بیگانه از توانمندی‌های خود هستند، برای بهبودی کامل آنها به اقدامات مددکاری اجتماعی نیاز است.

وی شناسایی نیاز‌ها و اولویت بندی نیاز‌های فرد در مسیر درمان، کمک به تداوم مراقبت و درمان جسمی و روانی، تسهیل دسترسی به محیطی امن، حمایت کننده از سبک زندگی بدون مواد برای افراد در حال بهبودی و بی بضاعت، افزایش دسترسی به خدمات حمایتی پس از درمان، آماده ساختن خانواده جهت پذیرش فرد در حال بهبودی، مشاوره و حمایت یابی در زمینه دسترسی به خدمات اولیه به مراجعین و خانواده‌های آنان را از اهداف اختصاصی این طرح برشمرد.

این مقام مسئول با اشاره به وظایف مددکاران در طرح مدیریت مورد افزود: در این طرح در کنار هر معتاد مددکارانی به عنوان تسهیل‌گر حضور داشته و اقداماتی را با هدف مانایی در درمان و بازگشت فرد به خانواده و تسهیل جامعه پذیری و صیانت اجتماعی افراد در مسیر درمان را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه این طرح قصد دارد تا پیگیر وضعیت معتادان بهبود یافته، بعد از درمان آنها نیز باشد،اضافه کرد: اگر خانواده و خود این معتادین بهبودیافته نیازمند حمایت‌هایی در زمینه اسکان و سرپناه، کمک‌های معیشتی، خدمات مشاوره فردی و خانوادگی، حرفه آموزی، خدمات بهداشت و درمان، پیگیری حقوقی و قضایی و ارجاع به واحد‌های ارائه دهنده خدمات به این ترتیب کمک دریافت خواهند کرد.

کرمی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین خدماتی که در این طرح به مددجویان بی خانمان ارائه می‌شود، ارجاع مراجعین بی خانمان به مرکز توانمندسازی جهت اقامت موقت حداکثر یکسال می‌باشد، تا زمانی که با کمک مددکار و دریافت آموزش‌های لازم، به شبکه اجتماعی علی الخصوص خانواده بازگردد. این مرکز محیطی امن و کاملا عاری از مواد است و مطابق دستور العمل تدوین شده فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به تاثیر معضلات اجتماعی به خصوص بیکاری در بازگشت فرد بهبود یافته به اعتیاد افزود: در این طرح مهارت ها، علایق و استعداد‌های افراد شناسایی و متعاقب آن اشتغال وی بررسی می‌شود.