شناسهٔ خبر: 70668397 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

خبرنگاران رکن سواد فضای مجازی هستند/ لزوم همسطح سازی سواد مجازی والدین با فرزندان

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت بازشناخت و مطالعه مجدد سواد فضای مجازی، بر لزوم همسطح سازی سواد مجازی والدین با فرزندان تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی، ششمین همایش سواد فضای مجازی با محوریت «فضای مجازی و فرهنگ در عصر هوش مصنوعی» امروز دوشنبه، ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ در حال برگزاری است.
سیدمحسن بنی هاشمی، دبیر علمی این رویداد در آغاز مراسم درباره مقالات دریافتی گفت: امسال ۱۴۰ مقاله دریافت کردیم که ۳۰ مقاله از همکاران هیات علمی دانشگاه‌ها بودند. مقالات این همایش به صورت ارائه، مجله، کتاب و کتاب چکیده‌ها عرضه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه «سواد فضای مجازی از ملزومات آینده سرزمین ماست»، بیان کرد: برای این همایش پیش نشست‌های علمی در چند خبرگزاری داشتیم. چون خبرنگاران رکن سواد فضای مجازی هستند. همچنین نشست فعالان فضای مجازی را هم برگزار کردیم. پیوست هنری این رویداد نیز به صورت همایش انیمیشن برگزار شد.

سعید پورابوالقاسم رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مراسم گفت: تغییر آرایش رسانه‌ای جهان از جریان اصلی به جریان فضای مجازی این پیام را به ما صادر می‌کند که ما متعهد و مسئولیم تا فرزندان این نسل و نسل‌ای آتی را از فرصت‌ها و چالش‌های حضور در جهان متاورس، شخصیت ها و انسان‌های آواتاری، زندگی در عصر هولوگرام، دوست یا دوستان ساخته شده توسط هوش مصنوعی، عصر اینترنت جهانی و غیر قابل فیلترینگ، پیشاپیش آگاه کنیم.

وی افزود: باید بپذیریم که هم اکنون، کنترل، هدایت، بسیج و تهییج افکار عمومی مردم یا همان کاربران در انحصار و در دست شبکه های اجتماعی، پیام رسانه ای موبایلی و پلتفرم های فضای مجازی است.

پورابوالقاسم تاکید کرد: آنچه ما را برآن داشته که هر ساله این همایش را با جدیت و تلاش بیشتری در محورهای مختلف برگزار کنیم؛ چیزی جز آموزش، آگاهی رسانی در این حوزه به خانواده ها و نسل جوان نیست. کمک به تصمیم سازان به دلیل تغییر معنای حکمرانی و شناخت چالش ها و فرصت های جهانی و ملی پیش روی ایران از دیگر اهداف این همایش است.

پور ابوالقاسم با تاکید بر اینکه امروزه یکی از منابع اصلی تجربه زیستی و اجتماعی شدن جوانان و نوجوانان نسل Z و آلفا رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند، گفت: هم اکنون دغدغه همه خانواده‌ها باید همسطح سازی سواد مجازی خودشان با فرزندانشان باشد.

وی  با بیان اینکه متاسفانه «والدگری» از خانواده به «شبکه‌های اجتماعی» منتقل شده است، اظهار داشت: نسل بتا در دنیایی متولد می‌شود که هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به طور گسترده‌ای در زندگی روزمره وجود دارند. این نسل از همان ابتدا با این فناوری‌ها آشنا است و قطعا توانایی بالایی در استفاده از آن‌ها خواهد داشت. از همین رو هر چه که به سوی ظهور رسانه‌های نوین در حوزه فضای مجازی گام بر می‌داریم، ضرورت بازشناخت و مطالعه مجدد سواد فضای مجازی بیشتر نمایان می‌شود.

اساتید و صاحب‌نظران حوزه رسانه و ارتباطات در این همایش به بحث و بررسی درباره تأثیرات هوش مصنوعی بر فرهنگ و فضای مجازی خواهند پرداخت. این رویداد با همکاری دانشگاه بین‌المللی سوره و با حضور چهره‌های برجسته‌ای همچون دکتر  سید محسن بنی هاشمی دبیر علمی ششمین سواد فضای مجازی، سعید پورابوالقاسم رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و باقر ساروخانی، استاد برجسته حوزه رسانه و ارتباطات در حال برگزاری است.