شناسهٔ خبر: 70667179 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

۷۳ هکتار از جنگل‌ها و مراتع گلستان طعمه آتش شد

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: از ابتدای سال‌جاری تا کنون ۱۳۲ مورد آتش‌سوزی در ۷۳ هکتار از جنگل‌های طبیعی، دست کاشت و مراتع استان رخ داد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی استان، عیسی گلبینی‌مفرد با بیان اینکه از ابتدای سال‌جاری تا کنون ۱۳۲ مورد آتش‌سوزی در ۷۳ هکتار از جنگل‌های طبیعی، دست کاشت و مراتع استان رخ داده است، اظهار کرد: آتش‌سوزی‌های این مدت در عرصه‌های جنگلی و مرتعی گلستان در مقایسه با ۳۶ هکتار سال گذشته ۱۰۱ درصد بیشتر شد.

وی افزود: بیش از ۲۶ هکتار از این آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های طبیعی، ۷.۳ هکتار در جنگل‌های دست‌کاشت و ۳۹.۲ هکتار در مراتع گلستان رخ داده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: به غیر از آق‌قلا، گمیشان و گنبدکاووس تمام شهرستان‌های استان در این مدت درگیر آتش شدند که بیشترین درگیری با ۳۴.۳ هکتار مربوط به علی‌آبادکتول است.

وی ادامه داد: همچنین از ابتدای فصل زمستان تا کنون ۴.۱ هکتار از جنگل‌های طبیعی گلستان درگیر آتش‌سوزی شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۹۸ درصدی را نشان می‌دهد.

گلبینی‌مفرد تغییرات جوی را مهمترین علت افزایش آمار آتش‌سوزی‌های ۱۵ روز اخیر برشمرد و اظهار کرد: زمستان سال‌جاری در مقایسه با سال گذشته بارندگی و رطوبت هوای کمتر بود.

وی گفت: علاوه بر آن هرچه همکاری مردم هنگام حضور در جنگل نسبت به رعایت مسائل ایمنی برای روشن کردن آتش و اطمینان از خاموشی آن زمان ترک محل بیشتر شود، به همان نسبت تأثیر مثبتی در کاهش حریق خواهد گذاشت.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: شش شهرستان بندرگز، رامیان، علی‌آبادکتول، گالیکش، گرگان و مینودشت در این مدت درگیر آتش‌سوزی شدند که بیشترین مساحت آن با ۲.۱ هکتار مربوط به مینودشت بوده است.

وی ادامه داد: بیشتری آتش‌های رخ داده در جنگل‌های طبیعی گلستان در این مدت از نوع کف‌سوز بوده است که با حضور به موقع نیروها در کنار مردم محلی در کمترین زمان خاموش و از گسترش آن جلوگیری شد.

گلبینی‌مفرد گفت: پیگیری برای جذب دیده‌بان حریق در زمستان به نتیجه نرسید که بعد از شناسایی مناطق بحرانی که همه‌ساله در این فصل درگیر آتش می‌شوند با به‌کارگیری نیروهای شرکتی و رسمی برنامه‌های کشت و مراقبت هدفمند را در این نقاط به ویژه زمان هشدار هواشناسی بیشتر می‌کنیم.

وی افزود: احتمال وقوع آتش‌سوزی در مینودشت و گالیکش به دلیل وجود برگ‌های خزان در کف جنگل، فراهم بودن شرایط وزش باد و کاهش بارندگی‌ها و رطوبت هوا در این فصل از سال در مقایسه با دیگر شهرستان‌ها بیشتر است، از این رو نیرو و تجهیزات بیشتری برای این نقاط اختصاص می‌دهیم.