شناسهٔ خبر: 70666811 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش چهارمحال و بختیاری:

محیط زیست چهارمحال و بختیاری: غذارسانی دستی به حیات وحش ممنوع است

شهرکرد- ایرنا- اداره کل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری به دوستداران حیات وحش توصیه کرد که با توجه به سرد شدن هوا و حضور وحوش به نزدیکی زیستگاه‌های انسانی از غذارسانی به آنها به صورت دستی خودداری کنند و این موضوع را به کارشناسان این اداره بسپارند.

صاحب‌خبر -

فهمیه اسلامی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه کم شدن غذا در مناطق حفاظت‌شده و زیستگاه حیات وحش در فصل سرما، ممکن است حیات وحش به مناطق روستایی و حاشیه شهرهای بیایند که غذادهی دستی و همچنین رها کردن باقیمانده غذاها در حاشیه شهرها و روستاها باعث ایجاد اختلال در روند انتخاب طبیعی حیات وحش شده و حضور حیات وحش در روستاها و شهرها باعث افزایش بروز تعارض بین انسان و حیات وحش و یا حیوانات اهلی و حیات وحش می‌شود.

به گفته وی، رها شدن مواد غذایی و باقیمانده غذا در حاشیه شهرها و روستاها باعث می‌شود که حیات وحش به سمت شهرها و روستاها کشیده شود که این نزدیک شدن باعث بروز آسیب‌های مختلف از جمله شکار شدن حیات وحش، بروز تصادف جاده‌ای و یا تعارض بین انسان و حیات وحش یا تعارض بین حیوانات اهلی با حیات‌وحش به خصوص حیات‌وحش گوشتخوار می‌شود که زمینه بروز بیماری را افزایش می‌دهد.

اسلامی افزود: غذادهی دستی به پرندگان باعث به تعویق انداختن مهاجرت پرندگان شده و غذادهی به حیات وحش باعث از بین رفتن ترس طبیعی از انسان می‌شود که این مساله باعث می‌شود حیات‌وحش به مناطق حفاظت‌شده باز نگردند و در برخی مواقع باعث تخریب زیستگاه انسان‌ها و کشته شدن حیات وحش توسط شکارچیان می‌شود.

وی با اشاره به دفن نامناسب زباله در روستاها و شهرهای حاشیه مناطق حفاظت‌شده به عنوان یکی از عوامل افزایش مهاجرت حیات‌وحش به مناطق حفاظت شده است گفت: افراد باید زباله‌ها و پسماندها را در ظرف‌های دربسته قرار دهند.

آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری مشاهده نشد

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور پرندگان مهاجر در تالاب‌های بین‌المللی چغاخور و گندمان و همچنین آبگیرهای استان برای زمستان‌گذارنی گفت: تاکنون مورد خاصی از شیوع آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است.

اسلامی گفت: تمهیدات لازم برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در مناطق حفاظت شده و تالاب‌های استان در دست اجراست و گروه‌های مشترک اداره کل حفاظت محیط‌زیست و دامپزشکی در تالاب‌ها، زیستگاه‌های آبی و نقاطی که پرندگان مهاجرآبزی و کنارآبزی برای پایش و رصد مشترک و مستمر مستقر شده است.

وی اظهار داشت: محیط‌بانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط‌زیست در صورت مشاهده لاشه پرنده در محیط و زیستگاه پرندگان مهاجر باید تلفات را گزارش دهند و یا پرنده تلف شده را با تمهیدات خاص به دامپزشکی منطقه برای انجام آزمایش ارسال شود.

مشاهده پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه

اسلامی با اشاره به اینکه در هفته گذشته یک قلاده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای چندمین بار ثبت شد گفت: ثبت این گونه حیات وحش توسط محیط بان منطقه ملک آرا خلیل طهماسبی ثبت شده است.

وی گفت: پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود که در راس هرم اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

اسلامی اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

به گزارش ایرنا، ۱۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری جزء مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد که ۹ منطقه تحت مدیریت محیط زیست استان شامل ۶ منطقه حفاظت شده، یک اثر طبیعی ملی، یک پناهگاه حیات وحش و یک پارک ملی است.

در استان چهارمحال و بختیاری ۴۳۳ گونه جانوری و یکهزار و ۳۶۰ گونه گیاهی شناسایی شده است.