شناسهٔ خبر: 70666640 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

وبلاگ مشرق

لطفا تمامش کنید آقای واعظی!/ نسخه "پیرمردهای سیاسی" برای حل مشکلات کشور

محمدباقر قالیباف اخیرا در یک جلسه بیان کرد که ریشه مشکل ناترازی انرژی در ایران را "ناترازی مدیریتی" می‌داند. این صحبت قالیباف در حالی است که مجلس عملا هیچ اختیار اجرایی ندارد.

صاحب‌خبر -

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

لطفا تمامش کنید آقای واعظی!

لطفا تمامش کنید آقای واعظی!/ نسخه "پیرمردهای سیاسی" برای حل مشکلات کشور

محمود واعظی، از مقامات دولت اعتدال به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با ایلنا با بیان اینکه موضوع معیشت و اقتصاد نیز با تحریم‌های ظالمانه و تبادلات بین بانکی با بانک‌های خارجی (FATF) ارتباط دارد، اظهار کرده است: رفع تحریم‌های ظالمانه و ایجاد هماهنگی فیمابین دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص دو لایحه‌ای که در این مجمع بلاتکلیف مانده، موجب خواهد شد که محدودیت های روابط بانکی با بانک‌های خارجی نیز مرتفع شود. در این صورت می‌توان امیدوار بود که گشایش‌هایی در زمینه معیشت مردم و اقتصاد کشور به وجود آید. اگر این موضوعات حل و فصل شود، بسیاری از مسائل دیگر نیز قابل حل خواهد بود. در چنین شرایطی با کسب رضایتمندی مردم، دولت موفق می‌شود تا به گفتمان وفاق نزدیک شود![1]

*این وعده‌های سر خرمن را کسی باید به مردم بدهد که کارنامه خسارت محضش در قضیه برجام بر همگان آشکار نباشد!

آقای واعظی با کدام منطق مجددا راه بیراهه دولت اعتدال را نسخه‌پیچی کرده و از بابت FATF و رفع تحریم و... به مردم وعده سر خرمن می‌دهد؟

آیا تجربه خودشان در دولت روحانی اثبات نکرد که گره زدن معیشت مردم به تحریم و مذاکره اشتباه است و بهبود مشکلات صرفا و فقط از طریق مدیریت جهادی و توجه به ظرفیت‌های داخلی می‌گذرد؟

باید تأکید کرد که از عوامل کندی پیشرفت یک ملت؛ ذهن‌های پیر و لجوجی هستند که حاضر به بیان اشتباهات خود نیستند و بر همین طریق؛ مانع پیشرفت بیشتر یک جامعه می‌شوند.

***

علت ناترازی انرژی از نگاه قالیباف

لطفا تمامش کنید آقای واعظی!/ نسخه "پیرمردهای سیاسی" برای حل مشکلات کشور

محمدباقر قالیباف‌، طی سخنانی در جلسه کمیسیون انرژی مجلس پیرامون ناترازی برق گفته است: باید بپذیریم که ما ناترازی انرژی نداریم، بلکه ناترازی مدیریتی داریم و تا زمانی که ناترازی مدیریتی را حل نکنیم، نمی‌توانیم ناترازی انرژی را حل کنیم.

به گزارش مشرق، او با بیان اینکه حکمرانی انرژی ما دچار اشکال است، تصریح می‌کند: با توجه به اینکه در حوزه انرژی ناترازی داریم، باید میزان عرضه و تقاضا با یکدیگر سنخیت داشته باشد ما باید تولید در حوزه انرژی را هم مورد توجه قرار دهیم و نباید تولید را فراموش کنیم اما میزان مصرف هم باید کنترل شود.

قالیباف همچنین درباره معضل قاچاق سوخت گفته است: هم به مردم و هم به دوستانمان در مجلس می‌گویم که شما در آینده نزدیک خواهید دید که با پیگیری‌ها به شدت این حجم قاچاق سوخت که انجام می‌شود کاهش خواهد یافت.[2]

*باید منتظر ماند و دید که وعده قالیباف درباره کاهش قاچاق سوخت چگونه عملی می‌شود؟

این در حالی است که رئیس مجلس و نمایندگان عملا هیچ اختیار اجرایی خاصی ندارند و اگر دولت کاری نکند یا با قانونی مخالف باشد؛ مجلس کاری از پیش نخواهد برد.

مسئله ناترازی انرژی که قالیباف به وجود معضل مدیریتی در آن اشاره کرده است هم جدای از این قاعده نیست.

***

نسخه "پیرمردهای سیاسی" برای حل مشکلات کشور

لطفا تمامش کنید آقای واعظی!/ نسخه "پیرمردهای سیاسی" برای حل مشکلات کشور

محمدرضا تاجیک، از فعالان اصلاح‌طلب اخیرا طی یادداشتی با عنوان "به وقت تغییر" که انصاف‌نیوز آنرا منتشر کرده است، نوشت: ایران، در تاریخ اکنون خود، یکبار دیگر شاهد نوعی مومیایی‌شدن و انجماد نظام اندیشگی است. در این دوران، هیچ‌گاه امکان تجربۀ رخداد «گشت از خویشتن» یا هستی‌شناسی انتقادی خویش و خروج از نازایی تب‌آلود اندیشگی و صغارت خودخواسته و دگرخواسته‌، فراهم نگشته، و هیچ‌گاه امکان محاسبۀ نفس یا محاکمۀ نفس ممکن نگردیده است.

او سپس می‌افزاید: شاید موثرترین راه برون‌شد از این انجماد و سترونی و تصلب، آن باشد که اصحاب قدرت بگذارند آنچه اکنون به نام نظم و نظام انقلابی-دینی تجربه می‌شود، به بیان هگل، با انتقاد از خویش، اعتماد و اطمینان به خویش را بازیابد، و از رهگذر غلبه بر خویش، خویش را فعلیت بخشد، و شرایطی ایجاد شود که این نظم و نظام بتواند از «خود به‌مثابه امر واقع و امر نمادین» فاصله بگیرد، پرسش کند، و خویش را به صورت و سیرت دیگر تغییز دهد.

تاجیک در خاتمه نیز می‌نویسد: امروز، انقلاب بیش از همیشه به انقلاب نیازمند است. به بیان دیگر، انقلاب و نظام انقلابی تنها با پوست‌انداختن می‌تواند پوست خود را نجات دهد.[3]

*این حرف‌های تاجیک صورت روتوش‌شده اظهارات چند سال قبل کسانی مثل حجاریان و بهشتی درباره "تجدید نظرطلبی" است.

فرمول ذهنی چند انقلابی سابق و پیر که در اثنای پشیمانی خود از انقلاب اسلامی اما به جدار محکم استقرار گفتمان و اصل نظام اسلامی برخورده‌اند و در این رهگذر از آنجا که دچار ایستایی شده‌اند لذا خواستار مقولاتی مثل تجدید نظر در اصل حرکت انقلاب و یا انقلاب در انقلاب می‌شوند.

پس از اشاره به حاق انگیزه اینان باید اشاره کرد که عمر حکومتی نظام جمهوری اسلامی ایران؛ عمر زیادی نیست و نظام اسلامی ما هنوز در مرحله نوجوانی به سر می‌برد. (نگاهی به فراز و فرودهای 200 ساله انقلاب فرانسه در این زمینه راهگشاست)

نظام اسلامی ما لکن در همین مرحله نوجوانی و آغازیدن اما توانسته تجربیات سترگی را انباشته کند و از معرکه‌های بزرگی به سلامت بگذرد.

انباشته‌سازی و گذری که به اذعان دوست و دشمن توانست خرد انقلابی و عقلانیت حکومتی نظام جمهوری اسلامی ایران را عیان سازد و اثبات کند که انقلاب اسلامی ایران از لحاظ شالوده و افق پیش رو بسیار مستحکم است.

در این مسیر استقرار البته خلل‌ها و ایرادات ریز و درشتی هم بواسطه عملکرد برخی دولت‌ها بروز یافته است که این مقتضای تمام دموکراسی‌هاست. فرایندی که طی آن مردم با آزمون و خطای رأی خود به مرور درمی‌یابند که درست و غلط کدام است.

لکن این سرشت طبیعی حکومت‌داری و مردمسالاری البته نه تنها موجب بروز ضعف در ساحت نظام جمهوری اسلامی ایران نشد بلکه آنرا قویتر ساخت و یک نگاه ساده به چالش‌هایی که نظام جمهوری اسلامی از آنها عبور کرده مؤید همین مدعاست.

مسئله ساده است:

آقای تاجیک به جای تأکید به رئیس‌جمهور برای اجرای قانون سقف اجاره‌بها، نقد دوستان خود در زمینه علاقه به "خیابان" و بیان مثبتات و دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی؛ طریقی برگزیده است که از انتهای آن آنارشیسم خارج شود...

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1575723

2_ mshrgh.ir/1677284

3_ https://ensafnews.com/570137