شناسهٔ خبر: 70666381 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خبرهای خوشی برای مالکان خانه‌های ناایمن مسکن مهر سمنان

سمنان - ایرنا - افزایش وام کم‌بهره از ۷۰۰ میلیون به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، تشکیل شورای نظارتی برای بررسی نحوه هزینه‌کردها از سوی پیمانکار، و تکمیل یکی از خانه‌ها به عنوان نمونه‌ و اطلاع مالکان از کیفیت و نوع مصالح، از خوش‌خبری‌ها برای مالکان خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، چندی پیش مالکان خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از سرعت لاک‌پشتی ساخت خانه‌های جایگزین ابراز گلایه‌ کردند و از مسوولان عمل به وعده‌ها در اجرا و تکمیل طرح نور در زمان مقرر و نظارت بر کار پیمانکار را خواستار شدند. خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان در راستای انجام وظایف خود این مطالبه به حق را در قالب گزارشی با عنوان «مددخواهی مالکان مسکن مهر ناایمن سمنان برای تسریع در اجرای طرح جایگزین + فیلم» منتشر کرد.

بخشی از مسکن مهر سمنان در قطعه‌های ۲۳ و ۲۴ ناایمن شناخته شد. در دولت سیزدهم مقرر شد مالکان این واحدها در قبال واگذاری مالکیت این واحدها، بتوانند از خانه‌های جایگزین ویلایی حداقل با متراژ ۷۵ مترمربع بهره‌مند شوند.

خوش‌خبری‌هایی برای مالکان خانه‌های ناایمن مسکن مهر سمنان

۳۳۶ مالک خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان با امید به ساخت یکساله خانه‌های ویلایی جایگزین در قالب طرح نور، سختی‌ها را به جان خریدند و خانه‌هایشان را تخلیه کردند، اما در فرایند ساخت و تحویل‌گرفتن واحدهای جایگزین از خلف وعده‌ها گلایه‌مند و از مسوولان طلب استمداد دارند.

نوزدهم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد ۲۶۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض برای ساخت خانه‌های ویلایی جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان(طرح نور) تخصیص یافت و اکنون مالکان از دستگاه‌های نظارتی و بازرسی درخواست دارند به نوع هزینه‌کرد این اعتبار رسیدگی کنند و نحوه پیشرفت کار از سوی پیمانکار نیز بررسی شود، چرا که با وجود تخصیص اعتبار، ساخت خانه سرعت لاک‌پشتی و نزدیک به صفر دارد.

درخواست بحق مردمی مبنی بر نظارت بر کار پیمانکار از سوی وزارت راه و شهرسازی نیز پیگیری شد. مدیرکل راه و شهرسازی سمنان نیز در این باره بیان کرد که شورای نظارتی برای نظارت بر چگونگی هزینه‌کرد وام در ساخت خانه‌های جایگزین تشکیل شده است و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

سیدمحمد حسینی‌ طباطبایی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشتر مقرر شده بود سه میلیارد ریال وام با کارمزد ۱۸ درصد، ۷۰۰ میلیون ریال وام کم‌بهره و ۸۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به مالکان خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان پرداخت شود، اکنون بنا به تصمیم مسوولان و با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانه‌های ناایمن در قطعه‌های ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی بودند، مقرر شد وام پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی با کارمزد ۱۸ درصد به پنج میلیارد ریال کاهش یابد و وام ۷۰۰ میلیون ریالی با کارمزد پایین به وام سه‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی تبدیل شود.

خوش‌خبری‌هایی برای مالکان خانه‌های ناایمن مسکن مهر سمنان سیدمحمد حسینی‌ طباطبایی مدیرکل راه و شهرسازی استان سمنان

ضرورت تلاش بانک‌های عامل در جذب اعتبار و پرداخت وام

مدیرکل راه و شهرسازی سمنان بیان کرد: طبق تصمیم‌گیری‌ها بانک تجارت و صادرات، بانک‌های عامل پرداخت وام برای خانه‌های جایگزین مسکن مهر ناایمن سمنان در قالب طرح نور هستند و انتظار می‌رود این بانک‌ها برای تامین و تزریق اعتبار برای تسریع در روند ساخت خانه‌های جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان با اهتمام و عزمی جزم پیگیری کنند.

وی تاکید کرد: تسریع در ساخت خانه‌های جایگزین خانه‌های ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان(طرح نور) پیگیری می‌شود و با تامین اعتبارات تعداد زیادی از خانه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

ساخت یک واحد به عنوان نمونه‌ از خانه‌های طرح نور

حسینی‌ طباطبایی با اشاره به نگرانی برخی خانواده‌ها در استفاده از مصالح نامرغوب در ساخت خانه طرح نور، اظهار کرد: یک واحد نمونه پیش از پایان سال ۱۴۰۳ به عنوان الگو تکمیل می‌شود تا دلگرمی برای مالکان باشد و دیگر واحدها نیز طبق نمونه و با مصالح مشابه ساخته خواهد شد.

خوش‌خبری‌هایی برای مالکان خانه‌های ناایمن مسکن مهر سمنان خرید لوله و اتصالات طرح نور

وی بیان کرد: مصالح ساخت خانه طرح نور خریداری شد و نگرانی از بابت هزینه کرد وام پرداخت شده به پیمانکار تا این لحظه وجود نداشته است. شورای نظارتی نیز بر هزینه‌کردها نظارت و بازرسی دارد.

ماجرای خانه‌های ناایمن در مسکن مهر سمنان و صدور حکم تخریب

به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی و در مجموع ۳۳۶ واحد در قالب مسکن مهر طی سال‌های ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و ساکنان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ از یک سو با دلخوری‌هایی از نحوه ساخت و تحویل و از سوی دیگر با رویای صاحبخانه‌شدن ساکن شدند. دیری نگذشت دیوارهای خانه‌های نوسازشان دهان گشود و اهمال‌کاری پیمانکار مطرح و پای دستگاه قضا به مساله باز شد. در نهایت، حکم بر مقاوم‌سازی صادر شد، اما به دلیل تاخیر در مقاوم‌سازی، کار به تخریب رسید.

بعد از تایید و اتفاق نظر مراجع مرتبط بر تخریب ساختمان‌های ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت و به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بسته‌های حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته شد.

با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانه‌های ناایمن در قطعه‌های ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی هستند، تصمیم بر این شد که فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند وام کمک‌هزینه ساخت دریافت کنند.

پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدام‌ها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانه‌های ناایمن در نظر گرفته شد.