به گزارش ایرنا ،هم اکنون طرح های بزرگی چون مجتمع گردشگری روستاهای دهنو و سروک، هتل چهارستاره منطقه تل خسرو همچنین پروژه پل معلق منطقه مهریان در حال اجرا هستند که تکمیل این زیرساخت ها می تواند افزون بر ایجاد فرصت های شغلی مستقیم به بهبود درآمد شهروندان ساکن شهرستان بویراحمد کمک می کند.
کارشناسان حوزه گردشگری با اشاره به اینکه شهرستان بویراحمد به علت آب و هوای دلپذیر و طبیعت بکر و تفرجگاه های زیبایی چون آبشار یاسوج، تنگ مهریان، تنگ تامرادی در فصول بهار و تابستان و برگ ریزان منحصر به فرد نقاطی مانند تنگ سریز و تنگ گنجه ای و لذت برف بازی در زمستان کاکان سرزمینی مستعد گردشگری در چهار فصل است تاکید می کنند سرمایه گذاری در این گوشه از ایران زمین به علت نداشتن دوران خواب یا همان کساد، جذابیت های زیادی برای سرمایه گذاران دارد.
آنان تاکید می کنند در شرایطی که برای رسیدن به جاذبه های طبیعی بسیاری از نقاط ایران زمین باید مسافت زیادی را به صورت پیاده یا خودرو پیمایش کرد شهر یاسوج با وجود چند جاذبه بسیار زیبا چون تنگ مهریان، آبشار یاسوج، پارک جنگلی یا کوهستان در دل شهری که رودخانه بشار از آن عبور می کند سرزمینی منحصر به فرد برای ایرانگردی است اما کمبود امکانات باعث شده تا این میراث طبیعی نتواند نقش چندانی در درآمدزایی و ایجاد اشتغال برای ساکنان داشته باشد که این واقعیت ها ضرورت تلاش بیشتر برای بهره برداری از طرح های نیمه تمام را بیشتر کرده است.
موانع احداث بزرگترین طرح گردشگری بویراحمد
عملیات اجرایی پل معلق مهریان که با هدف جذب گردشگر خارجی و داخلی به پایتخت طبیعت ایران بر روی رودخانه ای خروشان و انبوهی از جنگل های بلوط در مسیر جاده یاسوج به اقلید از سال گذشته آغاز شده از همان ابتدای کار در گیرو دار بروکراسی های اداری قرار گرفته است.
طرح پل معلق که قرار است با امکاناتی از قبیل تله کابین، سورتمه، زیپ لاین، دریاچه، کافی شاپ، رستوران و سایر امکانات قرار است در حدود ۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع زمین در تنگ مهریان یاسوج احداث شود طرح سال گذشته کلنگ زنی شد.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مهمترین طرح تحول آفرین حوزه گردشگری شهرستان بویراحمد مجتمع بزرگ گردشگری در منطقه پارک جنگلی یاسوج است.
مجتبی امیرحسینی افزود: این طرح با پیش بینی ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری تنها پنج درصد (خرید برخی تجهیزات) پیشرفت فیزیکی دارد.
وی تاکید کرد:طرح مجتمع گردشگری تنگ مهریان شامل پل معلق به طول بیش از ۳۰۰ متر،جاده سلامت و دیگر زیرساخت های گردشگری می تواند ۲۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد کند.
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه اجرای این طرح در تکمیل زنجیره گردشگری و ماندگاری مسافران و چرخه اقتصادی حاصل از آن نقش اساسی دارد تاکید کرد: تعامل دستگاه های اجرایی با سرمایه گذار این طرح می تواند مسیر اجرای آن را هموار کند.
هتل چهار ستاره
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: احداث هتل چهار ستاره با ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی از دیگر طرح های مهم حوزه گردشگری شهرستان بویراحمد است.
وی با بیان اینکه هتل چهار ستاره یاد شده دارای ۳۰ سوئیت اقامتی است تاکید کرد: کمبود اعتبار مهمترین مانع پیش روی تکمیل این طرح است.
امیرحسینی عنوان کرد: این طرح که با پیش بینی سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد ریالی در حال ساخت است سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل نیاز دارد.
وی بیان کرد:هتل چهار ستاره در فضایی به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع در هفت طبقه در حال ساخت است.
امیرحسینی با اشاره به اینکه سرمایه گذار هتل چهار ستاره پیش از این پارک موج های آبی یاسوج را به مرحله بهره برداری رسانده تاکید کرد: حمایت از سرمایه گذار یاد شده به متقاضیان بخش خصوصی انگیزه بیشتری برای فعالیت می بخشد.
مجتمع گردشگری سروک
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مجتمع رفاهی اقامتی سروک یک زیرساخت مهم سرمایه گذاری در شهرستان بویراحمد است که نیازمند آسفالت جاده دسترسی به طول ۳۰۰ متر است.
امیرحسینی ابراز کرد: این طرح در زمینی به مساحت ۱.۵ هکتار در حال اجراست دارای ۱۵ سوئیت اقامتی است.
وی با اشاره به اینکه این طرح با ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در حال ساخت است در صورت تکمیل ۳۰ فرصت شغلی ایجاد می کند.
امیرحسینی با اشاره به جاذبه های تابستانگردی روستای سروک در نزدیکی شهر یاسوج تاکید کرد: تکمیل این طرح به رونق روستاگردی در سرزمینی بکر کمک می کند.
مجموعه تفریحی کاکان
سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: فاز نخست مجتمع تفریحی روستای کاکان با زیرساخت هایی شامل آلاچیق،رستوران،کافی شاپ، زمین چمن مصنوعی فوتبال و زمین والیبال ساحلی دیگر زیرساخت پذیرش گردشگران در شهرستان بویراحمد است.
امیرحسینی اضافه کرد: این طرح که با یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در حال احداث است و فاز نخست آن دهه فجر بهره برداری می شود ۳۰۰ میلیارد ریال وام برای تکمیل نیاز دارد.
وی مجتمع رفاهی روستای دهنو با امکاناتی مانند سالن همایش،رستوران،شهربازی، ۲۴ سوئیت اقامتی و جکوزی یکی از زیرساخت های مهم در حال اجرای شهرستان بویراحمد است که اکنون ۵۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
امیرحسینی عنوان کرد: این طرح که با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیارد ریالی در دست ساخت است نیازمند تزریق ۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری از طریق اعطای تسهیلات بانکی است.
وی با اشاره به اینکه این مجتمع اقامتی افزون بر ایجاد ۳۰ فرصت شغلی می تواند به فروش سوغات محلی روستاهای کاکان کمک کند بر حمایت از بیشتر از سرمایه گذار آن تاکید کرد.
امید به گرهگشایی از موانع طرح های گردشگری با تلاش دولت
استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه هفته گذشته نشست بررسی برای بررسی موانع طرح های در دست اجرای گردشگری شهرستان بویراحمد برگزار شد تاکید کرد: کمبود اعتبار مشکل بخش زیادی از این طرح هاست که تلاش می شود برای گره گشایی از این مشکل چاره اندیشی شود.
یدالله رحمانی افزود: بزرگترین مجموعه تفریحی رفاهی کهگیلویه وبویراحمد در منطقه مهریان پس از چند سال همچنان در مرحله تامین زمین محل اجراست.
وی با اشاره به اینکه سازمان جنگل های کشور اجرای این طرح در پارک جنگلی یاسوج را تایید کرده تصریح کرد: کارگروهی متشکل از معاونت اقتصادی استانداری،منابع طبیعی، میراث فرهنگی و سایر مسوولان مرتبط برای پیگیری موانع عملیات اجرایی این طرح تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه ایجاد جاده دسترسی،روشنایی معابر و زیرساخت هایی مانند گاز از دیگر موانع بهره برداری از طرح های در دست اجرای شهرستان های بویراحمد است خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی مرتبط برای اقدام های مورد نیاز موظف شده اند و امید داریم این موانع به زودی مرتفع شود.
توسعه گردشگری ضرورتی برای کاهش شمار بیکاران
نماینده مردم بویراحمد،دنا و مارگون با اشاره به سکونت ۱۴هزار شهروند جویای کار در شهرستان بویراحمد بر همراهی بیشتر دولت برای تکمیل و بهره برداری از طرح های حوزه گردشگری به عنوان یکی از ظرفیت های مهم این شهرستان تاکید کرد.
محمد بهرامی از مسوولان حوزه گردشگری خواست تا از همه ظرفیت ها برای تکمیل و بهره برداری از طرح های اشتغال آفرین به ویژه گردشگری در شهرستان بویراحمد استفاده کنند.
شهرستان بویراحمد که از شمال با شهرستانهای دنا و مارگون، از شمال شرقی با شهرستان سمیرم استان اصفهان، از غرب با شهرستان کهگیلویه، از جنوب غربی با شهرستان چرام،از جنوب با شهرستانهای رستم و ممسنی استان فارس و از شرق با شهرستان سپیدان استان فارس همسایه است در ارتفاع یکهزار و ۸۶۴ متر از سطح دریا قرار دارد بهشتی از طبیعت خدادادی در جنوب کشور محسوب می شود، در صورت تقویت زیرساخت ها می تواند مردم استان های جنوبی کشورمان را از سفرهای طولانی برای رسیدن به تفرجگاه های استان های شمالی کشور بی نیاز کند.
یاسوج مرکز شهرستان بویراحمد که این شهر به علت قرار گرفتن در دامنه قله دنا (بلندترین قله زاگرس)، دارا بودن رودخانه های بشار و مهریان، آبشار یاسوج، دریاچه سد شاه قاسم، چشمههای متعدد، جنگلهای بلوط و برخورداری از آب و هوای مطبوع در طول چهار فصل، به عنوان پایتخت طبیعت ایران مشهور شده گه همین ظرفیت ها در صورت تعامل بیشتر دولت با بخش خصوصی می تواند سرآغاز تحول در صنعت گردشگری این گوشه از جنوب کشورمان باشد.