پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
∎
در حالی که جهان هنوز درگیر عواقب پاندمی کرونا است، موج جدیدی از نگرانیها درباره شیوع آنفلوآنزا به وجود آمده است. کارشناسان بهداشتی نسبت به افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا هشدار دادهاند و این موضوع زنگ خطر را برای بسیاری به صدا درآورده است.
مینو محرز، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، نسبت به شیوع احتمالی ویروس آنفولانزای H۱N۱ در سطح جهان هشدار داد. وی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا در ایران و اروپا پس از تعطیلات کریسمس، احتمال وقوع یک پاندمی جدید مشابه کرونا را مطرح کرد.
احتمال وقوع پاندمی آنفولانزای H۱N۱
محرز در این باره گفت: «صحبت بر سر این است که ممکن است ویروس جدید پاندمی شود. ممکن است هر ده سال شکل جدیدی از آنفولانزا بیاید. وقتی کرونا آمد انتظار آنفولانزا داشتیم الان ممکن است H۱N۱ پاندمی شود.» وی افزود: «اگر با آنفولانزای H۱N۱ با شکل جدید مواجه باشیم، واکسنهای فعلی روی آن اثر ندارد و باید در واکسنهای سال بعد گنجانده شود.»
علائم آنفلوآنزا و راههای پیشگیری
مینو محرز با اشاره به افزایش شیوع آنفولانزا در سال جاری نسبت به سالهای گذشته، این مسئله را ناشی از عواملی همچون کمبود واکسن، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و جهشهای سریع ویروسها دانست. وی تأکید کرد: اغلب موارد مشکوک به کرونا در آزمایشها آنفلوآنزا تشخیص داده میشوند.
با وجود پیشرفتهای چشمگیر پزشکی، همچنان هیچ درمان قطعی و سریعی برای آنفلوآنزا یافت نشده است. هرچند داروهای ضدویروسی میتوانند شدت و مدت بیماری را کاهش دهند، اما ریشهیابی و نابودی کامل ویروس آنفلوآنزا همچنان یک چالش بزرگ برای محققان است.
محرز در ادامه به درمان آنفلوآنزا اشاره کرد و گفت: در صورت تشخیص زودهنگام، میتوان با داروهای ضدویروسی، مدت بیماری را کاهش داد. با این حال، وی تاکید کرد که تا زمانی که واکسن جدید برای مقابله با سویههای جدید آنفلوآنزا تولید شود، رعایت پروتکلهای بهداشتی همچنان ضروری است.
کمبود تختهای ICU، بمب ساعتی برای ایران در بحرانهای بعدی
دکتر مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی، در گفتوگویی صریح به کمبود شدید تختهای مراقبتهای ویژه (ICU) در کشور اشاره کرد. وی معتقد است: این کمبود، میتواند در صورت بروز پاندمیهای بعدی یا شیوع گسترده بیماریهایی مانند آنفلوآنزا، به یک بحران جدی تبدیل شود.
محرز همچنین به گروههای پرخطر مانند سالمندان، کودکان و بیماران مبتلا به بیماریهای زمینهای اشاره کرد و گفت: این افراد در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، بیشتر در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان هستند. وی با یادآوری تجربه تلخ شیوع کرونا، خاطرنشان کرد که با وجود عملکرد خوب کادر درمان، کمبود شدید تختهای ICU بزرگترین چالش در آن دوران بود.
دکتر محرز با ابراز نگرانی از وضعیت موجود، تأکید کرد که تاکنون اقدام جدی برای افزایش تعداد تختهای ICU در کشور انجام نشده است و این مسئله میتواند در آینده به یک بحران جدی تبدیل شود. وی هشدار داد: «اگر این ویروس تبدیل به پاندمی شود و یا در آینده با پاندمیهای بعدی مواجه شویم که نیاز به بستری افراد زیادی باشد، ما با بحران کمبود بیمارستان و تخت بیمارستانی مواجه خواهیم شد. چون همین الان شرایط ما از زمان کرونا بدتر شده است.»
منبع:رویداد 24
لینک کوتاه کپی لینک