شناسهٔ خبر: 70664484 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

به بهانه سالروز شهادت چهار خلبان دفاع مقدس؛

خلبانان تیزپروازی که ۱۷ دی اوج گرفتند

تهران- ایرنا- امروز ۱۷ دی‌ماه یادآور عروج خلبانان شهید؛ محمود یزدان پناه، نصرت‌الله آقایی، احمدرمضانی و علی اصغر ملائک صفت چهار تیزپرواز ارتش جمهوری اسلامی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، امروز دوشنبه ۱۷ دی مصادف با سالروز شهادت خلبان محمود یزدان‌پناه است. وی مرداد سال ۱۳۳۱ در تهران دیده به جهان گشود. پس از پایان تحصیلات در شهریور سال ۱۳۴۹ به نیروی هوایی پیوست، بعد از پایان دوره پیشرفته پرواز در آمریکا در سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت و به عنوان خلبان «اف ۵» انتخاب و به پایگاه چهارم شکاری منتقل شد.

یزدان‌پناه با شروع جنگ تحمیلی به مقابله با دشمن پرداخت و صبح روز هفدهم دی سال ۱۳۵۹ با یک فروند «اف ۵‌» برای هدف قرار دادن مواضع دشمن در دهلران و بستان اعزام شد. پس از انجام ماموریت در حوالی بستان هواپیمای وی مورد هدف پدافند دشمن قرار گرفت و مفقودالاثر شد.

خلبانان تیزپروازی که ۱۷ دی اوج گرفتند خلبان شهید محمود یزدان‌پناه

شهادت ۲ خلبان در دو مایلی فرودگاه کرمانشاه

خلبان نصرت الله آقایی فروردین سال ۱۳۲۷ در ساوه متولد شد. با پایان تحصیلات در اردیبهشت سال ۱۳۴۶ وارد نیروی هوایی شد و پس از طی دوره «تی ۳۷» در آمریکا با درجه ستواندومی به ایران بازگشت و به عنوان خلبان «سی ۱۳۰» انتخاب و در پایگاه یکم شکاری مشغول خدمت شد.

وی قبل از اینکه به عنوان خلبان انتخاب شود هدف کش قسمتی از آموزش متصدیان توپ‌های اورلیکن را برعهده داشت. آقایی که پنج هزار و ۵۰۰ ساعت پرواز را در کارنامه خود داشت با شروع جنگ به نقل و انتقال مهمات و جابه جایی رزمندگان و زخمی‌ها پرداخت. ظهر روز هفدهم دی سال ۱۳۵۹ ماموریت یافت مقادیری مهمات را به ماهشهر حمل و پس از فرود بلافاصله ماموریت یافت برای حمل مجروحان سپاهی به کرمانشاه پرواز کند.

ساعت ۱۸ بود که هوا کاملا تاریک و آسمان کرمانشاه مه آلود و دید به حداقل رسیده بود خلبان آقایی در فاصله پنج دقیقه ای تا فرود قرار داشت که آژیر قرمز حمله هوایی به صدا درآمد، وی سعی کرد در کمترین زمان فرود بیاید اما هواپیما در دو مایلی باند به دلیل عدم دید کافی خلبان از ناحیه بال راست به تپه برخورد کرد و خلبان و تیم همراه او به شهادت رسیدند. او در این پرواز خلبان اول بود.

خلبانان تیزپروازی که ۱۷ دی اوج گرفتند خلبان شهید نصرت الله آقایی

خلبان شهید ملائک صفت

علی اصغر ملائک صفت آبان سال ۱۳۲۹ در تهران دیده به جهان گشود. پس از پایان تحصیلات در آبان سال ۱۳۵۰ وارد نیروی هوایی شد و بعد از گذراندن دوره «تی ۳۷» در آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۵۶ با درجه ستوان دومی به ایران بازگشت و به عنوان خلبان «سی ۱۳۰» انتخاب و در پایگاه یکم شکاری مشغول خدمت شد.

وی با شروع جنگ به نقل و انتقال مهمات، رزمندگان و زخمی‌ها پرداخت. ظهر روز ۱۷ دی سال ۱۳۵۹ پس از اینکه به همراه خلبان آقایی از ماموریت ماهشهر بازگشتند به عنوان خلبان دوم با خلبان آقایی برای حمل مجروحان سپاهی به سمت کرمانشاه پرواز کردند و پس از برخورد هواپیما با تپه به شهادت رسیدند.

خلبانان تیزپروازی که ۱۷ دی اوج گرفتند خلبان شهید علی اصغر ملائک صفت

شهید سرلشکر خلبان رمضانی

احمد رمضانی آذر سال ۱۳۲۳ در شمیران به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات در رشته کارشناسی علوم و فنون نظامی، شهریور سال ۱۳۴۶ وارد نیروی هوایی شد و بعد از گذراندن دوره «تی ۳۷» در آمریکا با درجه ستوان دومی به ایران بازگشت و به عنوان خلبان «سی ۱۳۰» انتخاب و در پایگاه هفتم شکاری مشغول خدمت شد.

وی سال۱۳۵۲ ازدواج کرد و صاحب ۲ فرزند پسر شد. به عنوان نیروی هوایی ارتش در جبهه حضور یافت و ۱۷ دی سال ۱۳۵۹ با سمت خلبان در کرمانشاه بر اثر سانحه هوایی توسط نیروهای عراقی شهید شد. مزار خلبان رمضانی در بهشت زهرای تهران قرار دارد.

خلبانان تیزپروازی که ۱۷ دی اوج گرفتند شهید خلبان احمد رمضانی