به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، محمد جواد رنجبر افزود: دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاههای خبری خراسان رضوی پس از وقفهای هشت ساله، امسال به همت خانه مطبوعات و رسانههای خراسان رضوی و پس از برنامه ریزی های متعدد و پیگیریهای مستمر، با حمایت معاونت امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری و پیگیری ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار می شود.
وی ادامه داد: کمک به توسعۀ فضای رسانه ای و تقویت جایگاه مطبوعات و رسانه های استان، افزایش رقابت مؤثر و سازنده در تعالی و توسعۀ محتوایی رسانههای استان، کمک به ارتقای کمی و کیفی آثار تولیدی در رسانه های محلی، ایجاد زمینۀ پویایی و نشاط رسانه ای و فضای رقابتی سالم و مطلوب در میان فعالان رسانهای استان، تقدیر از روزنامهنگاران و فعالان برتر رسانهای استان و کشف استعدادهای رسانه ای از جمله اهداف برپایی دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری خراسان رضوی است.
برگزاری جشنواره در سه بخش
دبیر دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری خراسان رضوی گفت: این جشنواره در سه بخش رقابتی «آثار»، رقابتی «موضوعی» و بخش ویژه برگزار می شود.
وی اضافه کرد: بخش رقابتی «آثار» در ۱۰ قالب مقاله، سرمقاله و یادداشت، عکس (خبری و غیرخبری)، خبر، گزارش (خبری، تحقیقی)، مصاحبه، تیتر، طراحی و صفحه آرایی، طنز مکتوب، طرح و کاریکاتور و گزارش ویدئویی برگزار می شود.
رنجبر ادامه داد: «جهش تولید با مشارکت مردم»، «ایثار و شهادت»، «جبهه مقاومت»، «ناترازی انرژی»، «آسیبهای اجتماعی»، «ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی» و «جوانی جمعیت»؛ هفت محور بخش رقابتی «موضوعی» جشنواره را تشکیل می دهد.
عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانههای خراسان رضوی درباره بخش ویژه این جشنواره هم گفت: «جهانشهر مشهد الرضا، اولویت ها و چالش ها» نیز به عنوان بخش ویژه دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری خراسان رضوی انتخاب شده است.
شرایط شرکت در جشنواره مطبوعات
دبیر دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری خراسان رضوی درباره شرایط شرکت در این جشنواره اظهار کرد: همه روزنامهنگاران شاغل و آزاد استان که در مطبوعات غیرسراسری (منطقه ای، استانی یا محلی)، نمایندگی نشریات سراسری یا خبرگزاریها و همچنین پایگاههای خبری استان فعالیت میکنند، می توانند در این جشنواره شرکت کنند. همچنین آثار شرکت کنندگان باید در یکی از روزنامهها، خبرگزاریها و پایگاههای خبری دارای مجوز از هیئت نظارت بر مطبوعات (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) با نام منتشر شده باشد.
وی افزود: دوره انتشار آثار از اول دی ماه ۱۴۰۲ تا دهم بهمن ماه ۱۴۰۳ بوده و متقاضیان میتوانند حداکثر در دو بخش اصلی و در هر بخش، حداکثر با سه اثر در جشنواره شرکت کنند. همچنین متقاضیان میتوانند حداکثر در دو محور بخش موضوعی جشنواره و در هر محور، حداکثر با دو اثر شرکت کنند. در بخش ویژه نیز هر شرکت کننده امکان ارسال حداکثر دو اثر را دارد.
رنجبر ادامه داد: فراخوان و جزئیات جشنواره در سایت جشنواره به آدرس khrz.Pressfestival.ir بارگذاری شده و آثار جشنواره صرفاً از طریق این سایت پذیرش و داوری آثار نیز توسط اساتید دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به صورت الکترونیکی انجام می شود.
وی درباره جوایز جشنواره هم گفت: جایزه نفرات اول در هر رشته بخش رقابتی «آثار»، تندیس جشنواره، هدیه نقدی و لوح تقدیر بوده و نفرات دوم و سوم هر رشته نیز هدیه نقدی و لوح تقدیر است. همچنین برگزیدگان بخش رقابتی «موضوعی» و بخش ویژه، هدیه نقدی و لوح تقدیر دریافت می کنند.
آخرین مهلت ارسال آثار
دبیر دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاههای خبری خراسان رضوی آخرین مهلت ارسال آثار به این جشنواره را دهم بهمن ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد و افزود: مراسم اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان، اسفندماه امسال برگزار می شود.
رنجبر در پایان از همکاران عزیز مطبوعاتی استان امام رضا (ع) به ویژه اعضای خانه مطبوعات و رسانه ها برای حضوری پرشور در دومین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری خراسان رضوی، دعوت کرد و افزود: تاکنون تعدادی از دستگاه های اجرایی و تشکل ها برای مشارکت در این جشنواره اعلام آمادگی کرده اند و فرصت برای اعلام آمادگی دیگر دستگاه های علاقه مند نیز وجود دارد.
∎