شناسهٔ خبر: 70663037 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

دغدغه‌های سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در کردستان

«اگر به عقب برگردم، چالش‌های سرمایه گذاری در طرح گردشگری را به جان نمی‌خرم»، این صحبت‌های یک سرمایه گذار و کارآفرین جوان کردستانی است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریسا بهرامی - "با وجود ظرفیت‌های بالقوه کردستان در حوزه گردشگری، سهم استان از این صنعت پردرآمد در کشور ناچیز است".

این را کیومرث حبیبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان  دیشب در جلسه  ستاد اجرایی خدمات سفر استان گفت.

او این را هم گفته بود که با توجه به تغییرات و تحولات ایجاد شده در سپهر سیاسی استان، توقعاتی فراتر از قبل برای ارائه خدمات هرچه بهتر برای مسافرین و گردشگران ایجاد شده است، بنابراین باید از تمام ظرفیت‌ها برای پاسخ‌گویی به آنها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه از صنعت گردشگری اقتصاد غیر رسمی دنیا نام برده می‌شود، افزوده بود: سهم استان کردستان از گردشگری این صنعت بی‌دود علی‌رغم ظرفیت‌های بالایی که دارد، رقم بالایی نیست.

به گفته حبیبی در استان کردستان با فقر واحد‌های خدماتی، اقامتی، رفاهی استاندارد مواجه هستیم و با وجود تمام اقدامات انجام شده لازم است به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

تا اینجا صحبتهای معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان درست است و همه این دغدغه ها را می توان نظر مشترک دلسوزان کردستان دانست.

اما همان دیشب، خبرنگاران رسانه‌های گروهی به یک مجتمع گردشگری و رفاهی در سنندج دعوت شدند که عمر افتتاح آن به یک سال نمی‌رسد، مجتمعی که تنها ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفته و ارزش روز آن ۹۵۰ میلیارد تومان است.

سرمایه گذاران این طرح که ۱۸ نفر از اعضای یک خانواده هستند، بی گدار به آب نزده‌اند و راه‌های علمی و عملی برای راه اندازی آن را با سفر به ۱۶ کشور جهان تا قبل از سال ۱۳۹۷ انجام داده‌اند، این را سید پیام حسینی از سرمایه گذاران مجتمع الماس غرب کفت و افزود: هیچ مجموعه‌ای بدون تفکر و برنامه‌ریزی لازم به سرانجام لازم نمی‌رسد به همین دلیل ما قبل از آغاز کار، شرایط لازم را برای سرمایه‌گذاری در این مجتمع گردشگری مهیا کرده بودیم.

وی افزود: در سفر‌های خارجی طرح‌ها و برنامه‌های سایر کشور‌ها را از نزدیک مشاهده و سعی کردیم از تجارب موفق آنها استفاده کنیم.

این کارآفرین کردستان ادامه داد: طرح مطالعاتی این مجتمع، هفت سال طول کشید و علت آن پرهیز از دچار شدن به سرنوشت مجموعه‌هایی بود که بدون برنامه ریزی وارد عرصه می‌شوند.

حسینی که مجموعه خود را تابستان امسال به بهره برداری رسانده می‌گوید: هنوز حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد از برنامه خود را پیش برده‌ایم و در فاز اول تنها احساس و منطق خانوار‌های مراجعه کننده در نطر گرفته شده از تفریح و سرگرمی تا اسکان و اقامت و پذیرایی.

وی از ثبت یک آموزشگاه و پیگیری مقدمات ثبت یک دانشگاه برای این مجتمع خبرداد و علت آن را اینطور گفت: می‌خواهیم تا در عرصه علمی با تمایز بسیار و قدرتمندانه ورود پیدا کنیم چرا که آموزش نقطه قوت لازم برای نیروی کار چه در مجتمع و چه در بازار کار است.

این سرمایه گذار کردستانی افزود: سعی داریم تا چرخه آموزش را در بخش مشاغل خانگی در بخش‌های آموزش، تجهیز، بازار فروش و در نهایت صادرات داشته باشیم تا چرخه کاملی برای مشاغل خانگی ایجاد شود چرا که در کشور و استان ما، نگاه به مشاغل خانگی بسیار ضعیف و دست پایین انگاشته می‌شود ولی با علمی و صنعتی شدن آن به عنوان یک برنامه بلندمدت می‌شود این بخش را به قوی‌ترین جنبه اشتغال تبدیل کرد.

وی پیشبرد طرح‌ها و سرمایه گذاری‌ها را نیازمند حمایت جامعه و دولت برشمرد و گفت: اولین دغدغه در حوزه سرمایه گذاری نگاه مدیران است و به نظر من مدیران باید کارآفرین باشند و در حوزه عملیاتی نیز وارد شده باشند تا بتوانند حمایت لازم از بخش خصوصی را انجام دهند و مردم نیز با استفاده خود در خدمات و طرح‌های داخل استان، به رونق و توسعه طرح‌های ایجاد شده، کمک کنند.

حسینی ادامه داد: برای سهامی کردن مجتمع گردشگری با سازمان بورس صحبت‌هایی شده تا مردم سهامدار این مجموعه باشند و این مجتمع به مالکیت شهروندان درآید.

این کارآفرین با نقد از مسوولان اجرایی و دولتی گفت: حداقل حمایت‌های دولتی، ۳۵۰ متر آسفالت تا ورودی مجتمع است تا مردم بتوانند به سهولت به اینجا بیایند ولی همین هم دریغ شده است.

وی گفت: این مجموعه با اشتغال ۶۰ نفر اسغال مستقیم دارد و قصد داریم تا تا ۲ سال آتی این عدد را به ۲۰۰ نفر برسانیم.

به گفته حسینی یکی از برنامه‌های این مجتمع، راه اندازی انجمن‌های کارآفرین از افراد توانمند در حوزه ایده و عمل است چرا که با گذر از چالش‌هایی که داشته‌ایم، شاید اگر این راه سخت را به عقب بر می‌گشتیم هیچ وقت اقدام به سرمایه گذاری نمی‌کردیم ولی الان که در مسیر هستیم این راه را برای دیگران شفاف سازی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در این مجتمع گردشگری سعی کرده‌ایم همه نیاز‌های یک گردشگر و مسافر را فراهم کنیم، گفت: شهربازی، کافه، رستوران، فروشگاه لوازم خانگی، هتل، سالن‌های ورزشی و آموزشی از جمله بخش‌های مجتمع گردشگری الماس غرب است.