شناسهٔ خبر: 70662634 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

نمایندگان جامعه مسیحیان ایران: دیدار با رئیس قوه قضاییه گواهی بر آزادی ادیان در ایران است

نمایندگان جامعه مسیحیت ضمن سازنده خواندن دیدار خود با رئیس دستگاه قضا، اظهار کردند که چنین دیداری گواهی بر آزادی اقلیت‌های دینی در ایران است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه همزمان با ایام میلاد حضرت عیسی (ع) دیداری با نمایندگان جامعه ارامنه و آشوری (دینی و مجلس شورای اسلامی) کشور داشت.

رئیس دستگاه قضا در این جلسه اظهار کرد: ما در قوه قضاییه به سمت تخصصی کردن دادگاه‌ها در حال حرکت هستیم و هر یک از شهروندان و هم‌وطنان مسیحی می‌توانند از سازوکار‌های مربوطه در این حوزه برای پیشبرد پرونده‌های‌شان بهره بگیرند.

در همین رابطه گقارد منصوریان، نماینده مسیحیان ارمنی جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان ضمن اشاره به دیدار صورت گرفته، گفت: چنین دیداری گواهی بر آزادی اقلیت‌های دینی در ایران است.

 

روایتی از دیدار صمیمانه جامعه مسیحیان با رئیس قوه قضاییه/ نماینده مسیحیان ارمنی جنوب کشور: این ملاقات نمونه بارزی از آزادی ادیان در کشور است

 

وی با بیان اینکه دیدار نمایندگان جامعه مسیحیت کشور با رئیس قوه قضاییه دیداری ثمربخش بود، اظهار کرد: نمایندگان اقلیت‌های دینی مسیحی (ارامنه و آشوری) اعم از نمایندگان مجلس، اسقف اعظم اصفهان و جنوب کشور، دستیار اسقف تهران و شمال کشور و مسیحیان کاتولیک ارامنه در نشست صمیمی با رئیس قوه قضاییه حضور داشتند و برگزاری این ملاقات حضوری منجر به طرح مسائل و دغدغه‌ها شد.

منصوریان، افزود: نمایندگان اقلیت‌ها در این دیدار ضمن طرح دغدغه‌های خود از دستگاه قضا و رئیس قوه قضاییه به‌صورت ویژه تشکر کردند و رسیدگی بی هیچ تبعیض به پرونده‌های موجود در قوه قضاییه و برقراری عدالت را مورد تقدیر قرار دادند.

وی با بیان اینکه اسقف اعظم اصفهان و جنوب ایران در این دیدار به‌صورت ویژه از رئیس قوه قضاییه به دلیل مرخصی پنج روزه برای محکومان مسیحی به مناسبت سال نو و همچنین حل مسئله دیه اقلیت‌ها تشکر کرد، عنوان کرد: مسئله دیه اقلیت‌های دینی در ایران چند سال قبل با لطف رهبر معظم انقلاب و مسئولان قوه قضاییه حل شد؛ در عین حال، نمایندگان اقلیت‌های دینی در این دیدار از حل مسائل ارث و میراث در سال گذشته، همکاری قوه قضاییه و دادگاه‌های کشور با صدور احکام و اجرای آن‌ها در موضوع احوال شخصیه براساس قوانین خود اقلیت‌ها قدردانی کردند.

نماینده مسیحیان ارمنی جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر در تشریح دیدار صورت‌گرفته و تاثیرهای سازنده و مفید آن، اظهار کرد: این یک ملاقات عالی بود و نمایندگان اقلیت‌ها هم اعلام کردند که این ملاقات نمونه بارزی از آزادی ادیان در کشور است؛ دغدغه‌ها و مسائلی که مدنظر مسئولان جوامع ما بود، در دیدار با رئیس دستگاه قضا مطرح شد؛ رئیس دستگاه قضا توضیحات مفیدی برای حل‌وفصل این دغدغه‌ها و مسائل ارائه کرد و به نحوی خط مشی را مشخص کرد؛ این دیدار همچنین تاثیر بالایی در جامعه ما دارد؛ ضمن اینکه تاثیرگذاری بسیار مهمی بر حل‌وفصل مسائل و مشکلات جوامع اقلیت‌های دینی به‌ویژه بر مشکلات میان اعضای جامعه دارد و می‌تواند به حل‌وفصل سریع‌تر و روان‌تر مشکلات یادشده منجر شود.

همچنین وانیا سرگیز، دستیار اسقف کلیسای کاتولیک تهران از دیگر حاضران در دیدار رئیس قوه قضاییه با نمایندگان جامعه مسیحیت کشور در گفت‌وگو با میزان گفت: رئیس قوه قضاییه در این دیدار به دغدغه‌های ما گوش داده و اعلام کرد که به آن‌ها رسیدگی می‌کند.

 

روایتی از دیدار صمیمانه جامعه مسیحیان با رئیس قوه قضاییه/ نماینده مسیحیان ارمنی جنوب کشور: این ملاقات نمونه بارزی از آزادی ادیان در کشور است

 

سرگیز، اظهار کرد: ما افتخار حضور در محضر رئیس قوه قضاییه را داشتیم و این افتخاری بود که در عید سال نو در چنین نشست صمیمانه‌ای باشیم؛ رئیس قوه قضاییه با روحیه باز دغدغه‌های نمایندگان اقلیت‌های مسیحی را گوش کرده و اعلام کرد که به این خواسته‌ها و دغدغه‌ها رسیدگی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رئیس قوه قضاییه در این دیدار بلافاصله پس از طرح مسائل از نمایندگان اطلاعات مربوط به پرونده‌های مورد نظر را جویا شد، گفت: این امر نشان می‌دهد که قوه قضاییه به حقوق اقلیت‌ها براساس قانون عمل می‌کند؛ رئیس قوه قضاییه به خواسته‌های ما خیلی زود جواب داد؛ شعبه‌هایی در ارومیه، اهواز و اصفهان که ما در آن‌ها پرونده‌های قضایی داشتیم، خیلی زود رسیدگی کردند.

دستیار اسقف کلیسای کاتولیک تهران، اضافه کرد: ما در درجه اول ایرانی هستیم؛ ما ایرانی مسیحی هستیم؛ اگرچه ما اقلیت دینی و از ادیان توحیدی هستیم، اما برای ما ایرانی بودن باعث افتخار است.

وی با بیان اینکه از صمیم قلب به ایرانی بودن خودمان افتخار می‌کنم، گفت: ما در ایران به همه حقوقی که داریم می‌رسیم و حقوقمان پایمال نشده‌اند؛ همه قضات در سراسر ایران در پرونده‌های مربوط به ما در موضوع‌های مختلف طلاق، دیه، انحصار وراثت، ... به نمایندگان ما نامه می‌دهند و ما براساس قوانین کلیسای خود پاسخ آن‌ها را می‌دهیم و آن‌ها عین نامه ما عمل می‌کنند؛ فکر نمی‌کنم در هیچ جای دنیا چنین رویه‌ای وجود داشته باشد.

انتهای پیام/