شناسهٔ خبر: 70662604 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل فنی‌وحرفه‌ای قم:

بیش از ۲ میلیون نفر ساعت آموزش به حرفه‌آموزان فنی‌وحرفه‌ای در قم ارایه شد

قم- ایرنا- مدیرکل فنی‌وحرفه‌ای قم گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ، ۲ میلیون و ۱۲۵ هزار و ۳۲۸ نفرساعت آموزش به حرفه آموزان فنی و حرفه‌ای در ۴۵۹ آموزشگاه این استان ارایه شد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام سید محمود عرب روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: ۴۵۹ آموزشگاه آزاد و مراکز دولتی فنی‌وحرفه‌ای در این استان فعالیت می‌کنند و به ۱۸ گروه هدف آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای می‌آموزند.

وی بیان کرد: آموزش‌ها شامل یک‌میلیون و ۵۳۰ هزار و ۲۴ نفرساعت آموزش در بخش خدمات، ۲۷۳ هزار و ۳۷۲ نفرساعت در بخش صنعت، ۱۹۵ هزار و ۶۶ نفرساعت در بخش فرهنگ و هنر، ۶۴ هزار و ۷۱۷ نفرساعت در بخش کشاورزی و ۶۲ هزار و ۱۴۹ نفرساعت در کارگاهی بوده‌است.

وی اضافه کرد: ۳۹ رشته و ۴۰۰ حرفه در پنج بخش خدمات، صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر و کارگاهی در استان قم به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود.

عرب ادامه داد: ۳۷۸ آموزشگاه در زمینه خدمات، ۳۵ آموزشگاه در زمینه صنعت، ۱۵ آموزشگاه در زمینه کشاورزی، ۵۰ آموزشگاه در زمینه فرهنگ و هنر و ۱۶ آموزشگاه کارگاهی به هنرآموزان فنی و حرفه‌ای خدمات ارایه می‌دهند.

وی گفت: مهارت‌های فنی و حرفه‌ای استان قم در بخش دولتی در هشت مرکز با حضور ۳۵ مربی درون‌سازمانی و حدود ۸۰ مربی برون‌سازمانی به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود.

به گفته وی، تعداد ۵۴۱ مربی نیز در ۴۵۱ آموزشگاه آزاد فنی‌وحرفه‌ای استان فعالیت دارند.

مدیرکل فنی‌وحرفه‌ای قم گفت: گروه‌های آموزشی در ۲ بخش دولتی و آموزشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای آزاد استان قم شامل صنایع خودرو، صنایع چوب، جوشکاری و بازرسی جوش، تاسیسات، صنایع چرم پوست و خز، مدیریت صنایع، مکانیک، برق، ساختمان، امور اداری، بهداشت و ایمنی، مراقبت و زیبایی، صنایع پوشاک، هتلداری، امور دام و ماکیان، امور زراعی، صنایع غذایی و فرش است.

وی خاطرنشان کرد: صنایع‌دستی، هنرهای تجسمی، فناوری نرم و فرهنگی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، خدمات حقوقی، صنعت گاز، کنترل و ابزار دقیق، صنایع فلزی، معماری، معدن، امور مالی و بازرگانی، فناوری اطلاعات، خدمات آموزشی، گردشگری، امور باغی، خدمات تغذیه‌ای، طلا و جواهرسازی، هنرهای تزیینی و فناوری نانو از دیگر گروه‌های آموزشی می‌باشد.

وی، توانمندسازی افراد فاقد مهارت و ارائه آموزش‌های مهارتی در راستای یاری‌رساندن به ایجاد اشتغال پایدار در جامعه و حفظ آن را مهم‌ترین رسالت سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای عنوان کرد.

عرب با اشاره به بازار محور بودن اغلب آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای استان، خاطرنشان کرد: ویژگی این آموزش‌ها، پرورش کارآفرین است؛ به این معنی که افراد پس از کسب مهارت و دانش فنی، قادر به کسب فرصت‌های شغلی مناسبی خواهند بود و یا در نهایت فرصت شغلی ایجاد می‌نمایند.