سیدمرتضی صفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سلامت تغذیه یکی از مهمترین موضوعاتی است که میتواند در بهبود سلامت جسمی و روحی مؤثر باشد، اظهار کرد: بسیاری از افراد با کمخونی و فقر آهن درگیر هستند که استفاده از مکملهای آهن یکی از راههای جلوگیری از ابتلاء به بیماری کمخونی و فقر آهن است.
وی با بیان اینکه برای درمان بیماری کمخونی از روشهای مختلفی استفاده میشود که بهترین و کمخطرترین آنها استفاده از مکملهای خوراکی است، افزود: در صورتی که مکملهای آهن با معده خالی مصرف شود، جذب بهتری خواهد داشت، اما ممکن است عوارض گوارشی متوجه افراد شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه با بیان اینکه مصرف قرص آهن در شب و پیش از خواب عوارض کمتری برای افراد به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: ویتامین C میتواند جذب آهن را افزایش دهد ، از همین رو، به طور معمول مصرف این ویتامین همراه با منابع آهن پیشنهاد میشود.
صفوی با اشاره به اینکه جذب آهن از موادغذایی تحت تأثیر شکل آهن موجود در موادغذایی است، ادامه داد: آهن موجود در پروتئینهای حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان است، بیشتر جذب میشود، اما جذب آهن پروتئینهای گیاهی مانند سبزیها و میوهها کمتر است.
وی با بیان اینکه ویتامین C موجود در سبزیها و میوهها میتواند جذب آهن را بالا ببرد، گفت: مصرف چای همراه یا بعد از غذا ، جذب آهن را تا حد ۵ درصد کاهش میدهد و قهوه، تخم مرغ، شیر و لبنیات، نان گندم و حبوبات نیز جذب آهن را کاهش میدهد و فراوردههای حاوی آهن طی یک تا دو ساعت بعد از خوردن این مواد غذایی نباید مصرف شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه اضافه کرد: بعضی مواد غذایی از جمله جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ و سبزیهای دارای برگ سبز تیره مانند. جعفری و اسفناج، حبوبات مانند عدس و لوبیا، میوههای خشک مانند برگ زردآلو، برای افراد درگیر کمخونی بسیار مفید است و میتواند به منظور پیشگیری از ابتلاء به کمخونی نیز مؤثر باشد.