در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
هوای پایتخت تا روز سه شنبه آلوده است
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت هشدار داد تا روز سه شنبه هوای تهران در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار دارد؛ لذا گروههای آسیب پذیر از هرگونه فعالیت فیزیکی خارج از منزل پرهیز کنند.
عباس شاهسونی با اعلام اینکه کیفیت هوا در ۱۷ ایستگاه در وضعیت ناسالم برای همه گروهها قرار دارد، افزود: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر ادامه پایداری هوا، تا روز سه شنبه - ۱۸ دی ماه - این شرایط ادامه خواهد داشت و بدترین شرایط پایداری برای روز دوشنبه پیش بینی شده است.ادامه این خبر را اینجا بخوانید.
تاکید وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی قضایی با عربستان
وزیر دادگستری در دیدار با سفیر پادشاهی عربستان سعودی در ایران ضمن ابراز خرسندی از برقراری مجدد روابط دوستانه دو کشور، ارتباط موثر، مستحکم و راهبردی ایران با عربستان را بسیار مهم و اثرگذار توصیف کرد.
امین حسین رحیمی امروز(یکشنبه)میزبان عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی در ایران بود.
وی با اشاره به سیاست اصولی دولت چهاردهم مبنی بر توسعه مناسبات دوستانه با همه کشورها بهخصوص کشورهای همسایه، حفظ و توسعه ارتباطات در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، بین دو کشور را خواستار شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کمبود کدام ویتامینها در کودکان شایع است؟
دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان گفت: در کودکان زیر ۲ سال کشور کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده میشود که بسیار برای رشد کودک و بخصوص تکامل سیستم عصبی کودک حیاتی است.
ناصر کلانتری افزود: با توجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه ازون، سرطان زا بودن اشعه تابش خورشید، تامین ویتامین د با استفاده از نور خورشید دیگر توصیه نمی شود و باید کودکان این ویتامین را از طریق مصرف مکمل تامین کنند.
وی ادامه داد: کمبود روی نیز در گروه های سنی ۷ تا تا ۱۹ سالگی وجود دارد که باید زینک توسط منابع حیوانی و دانه های روغنی و برخی از منابع گیاهی تامین شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فرصت طلایی فرزندآوری را از دست ندهید
عضو انجمن متخصصان زنان و زایمان با تاکید بر اهمیت توجه زنان به اینکه نباید فرصت طلایی فرزندآوری را از دست بدهند، گفت: با توجه به اینکه کشور به سمت کاهش جمعیت جوان و افزایش سالمندی پیش میرود، زنان نباید فرصت فرزندآوری را از دست بدهند و استفاده از مکمل های ضروری میتواند در تقویت باروری و پیشگیری از بیماریها موثر باشد.
فرناز مشیری افزود: توجه به توصیه های پزشکان در خصوص داشتن شیوه زندگی و تغذیه سالم، ورزش و تحرک کافی، استفاده از مکمل ها و ویتامین های مناسب، انجام واکسیناسیون، می تواند مهمترین اقدامات پیشگیرانه در برابر بروز برخی امراض به خصوص برای زنان باردار موثر باشد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ثبتنام بیش از ۶۳ هزار متقاضی در آزمون کارشناسی رسمی دادگستری
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری با اشاره به برگزاری آزمون کانون کارشناسان رسمی در روز پنجشنبه ۲۰ دی، گفت: امسال ۶۳ هزار و ۵۹۷ متقاضی در ۷۷ رشته کارشناسی رسمی دادگستری ثبتنام کردند که بیشترین میزان ثبتنام مربوط به رشته راه و ساختمان با ۲۴ هزار و ۵۱۵ متقاضی است.
محمد حسین دادخواه در نشست خبری اظهار داشت: متولی برگزاری آزمون کارشناسان رسمی دادگستری هرساله سازمان سنجش آموزش کشور است و امسال این آزمون در ۳۵ شهر به طور همزمان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: بیشترین میزان ثبتنام به ترتیب با ۲۴ هزار و ۵۱۵ متقاضی در رشته راه و ساختمان، رشته حسابداری با پنج هزار و ۵۲۱ متقاضی، رشته برق و ماشین آلات با چهار هزار و ۱۹۲ متقاضی، رشته کشاورزی با سه هزار و ۶۱۳ متقاضی و رشته حقوق خانواده با ۲هزار و ۸۶۲ متقاضی بیشترین فراوانی را دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
آیا همه مادران باردار باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟
مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که آنفلوآنزا در دوران بارداری یک بیماری جدی و در عین حال قابل درمان است، گفت: احتمال بستری شدن در بیمارستان برای این بیماری در مادران باردار بیشتر است و آنان باید بدون توجه به این که در کدام مرحله از بارداری هستند به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
دکتر مریم کاشانیان اظهارداشت: تشخیص به موقع و انجام درمانهای بی خطر برای مادران باردار میتواند به کاهش علائم و کوتاه کردن دوره بیماری کمک کند. بهترین روش برای پیشگیری از آنفلوآنزا، تزریق واکسن سالانه است که این واکسن در دوران بارداری بی خطر است.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزا یک بیماری شایع تنفسی است که در پاییز و زمستان شیوع مییابد، افزود: این بیماری در مادران باردار با شدت بیشتری بروز می کند و این به علت تغییرات فیزیولوژیکی است که در طول بارداری در بدن مادر اتفاق می افتد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کسب ۱۷۰ میلیارد تومان از اجرای طرح مولدسازی مدارس
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۱۷۰ میلیارد تومان از محل مولدسازی کسب شده است، گفت: مدارس کانکسی و سنگی ناایمن در اولویت طرح محرومیت زدایی قرار گرفتهاند.
آموزش و پرورش بر اساس بند (ی) تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ باید از طریق مولدسازی املاک مازاد و بلااستفاده، طرحهای نیمه تمام خود را (با اولویت مدارس خیرساز) تکمیل و فضاهای استاندارد و ایمن برای دانشآموزان آماده کند؛ براین اساس، املاک بلااستفاده و مازاد دولتی مشمول طرح مولدسازی هستند و نتایج حاصل از مولدسازی املاک آموزش و پرورش فقط در مدرسهسازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
همچنین مطابق این قانون، هیچ ملک خیرسازی در طرح مولدسازی قرار نگرفته است. موارد احتمالی پس از بررسی اولیه و در مرحله تثبیت سند مالکیت اصلاح خواهد شد. اساساً املاکی که مالکیت آن به نام دولت و دولتیساز نباشد نمیتواند در مسیر مولدسازی قرار گیرد؛ مگر آنکه فرد خیر برنامههای ارتقایی برای خدمات آموزشی آن ملک داشته باشد که با نظارت و رضایت وی فضای استاندارد و ایمن برای دانش آموزان آماده خواهد شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
سازمان جهانی بهداشت اطلاعیه جدیدی در مورد اپیدمی ویروس جدید نداشته است
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به انتشار مطالبی در فضای مجازی و رسانهای مبنی بر شیوع و اپیدمی ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) در یکی از کشورهای جهان، گفت: سازمان جهانی بهداشت در مورد این بیماری، اطلاعیه و اعلامیه جدیدی نداشته و جای نگرانی نیست.
قباد مرادی افزود: بر اساس مقررات بهداشتی بین المللی(IHR) اگر یک بیماری در یک منطقه شیوع زیادی داشته باشد باید به سازمان جهانی بهداشت اعلام شود تا این سازمان پس از بررسیها، اعلام وضعیت پاندمی یا همه گیری کند.
وی افزود: اعلام پاندمی جدیدی از سوی یک کشور، رسمی نیست و تنها زمانی رسمیت مییابد که سازمان جهانی بهداشت پس از بررسیهای تخصصی، این وضعیت را اعلام کند. اعلام وضعیت پاندمی یک بیماری بدون طی مراحل آن از سوی سازمان جهانی بهداشت، باعث ترس و نگرانی مردم میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پلیس آینده باید قادر به مدیریت حرفهای چالشهای امنیتی و انتظامی باشد
فرمانده کل انتظامی کشور گفت: پلیس آینده باید همگام با تحولات اجتماعی و با حفظ ارزشهای دینی و ملی به گونهای عمل کند که ضمن برخورداری از دانش تخصصی، قادر به مدیریت حرفهای چالشهای امنیتی و انتظامی باشد.
سردار "احمدرضا رادان" در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع)،که با حضور "مسعود پزشکیان" رئیسجمهور و هیات همراه برگزار شد بر ارتقای حرفهایگرایی پلیس و لزوم بهرهگیری از فناوریهای هوشمند برای مقابله با پدیدههای نوظهور و ایجاد امنیت پایدار تأکید کرد.
وی با بیان اینکه فناوری هوشمند برای امنیتی پایدار در خدمت پلیس است، گفت: سازمان انتظامی با بکارگیری فناوریهای نوین و تقویت مهارتهای حرفهای کارکنان به سمت پلیسی پیشرفته و بهروز حرکت میکند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۵۶ همت مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت نشده است
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه ۵۶ همت مطالبات حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هنوز پرداخت نشده است، گفت: از این مبلغ ۳۶ همت برای دارو و ۲۰ همت تجهیزات پزشکی است که باید هر چه سریعتر مورد توجه قرار گیرد.
مهدی پیرصالحی در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: اکنون افزایش قیمت ارز مبادله ای را داشتیم که قیمت گذاری در حوزه دارو متناسب با این قیمت نبود و باعث شد برخی شرکت ها از صرفه اقتصادی خارج شدند.
وی ادامه داد: تا پیش از این تعداد زیادی از داروهای بیمارستانی نیز تولید نمی شد و ۵۷ قلم داروهای بیمارستانی کمبود داشتیم و این رقم امروز به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کشف ۲۱۷ میلیون لیتر سوخت قاچاق در سال جاری
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در تشریح عملکرد ۹ ماهه کشفیات سوخت، گفت: در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۲۱۷ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی کشف شد.
سردار حسین رحیمی با اشاره به رشد ۶۱ درصدی کشف سوخت قاچاق نسبت به سال قبل،اظهارداشت: در این مدت تعداد ۲۵ هزار و ۱۵۰ فقره پرونده برای متهمانی که در زمینه قاچاق سوخت فعالیت داشتند تشکیل که این موضوع از رشد ۱۷ درصدی نسبت به سال قبل برخوردار است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به توقیف ۲۲ هزار و ۳۴۵ دستگاه خودرویی که در زمینه قاچاق سوخت فعالیت داشتند، اضافه کرد: در ۹ ماهه سال جاری تعداد چهار مرحله طرح سراسری مبارزه با قاچاق سوخت در سراسر کشور برگزار شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
شرایط پلنگ دماوند پیچیده است/ اقدامات برای بهبود ادامه دارد
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیاتوحش تاکید کرد: شرایط پلنگ دماوند روستای مغانک پیچیده است اما با این وجود تلاشها و اقدامات برای بهبود شرایط این گونه ارزشمند ادامه دارد.
غلامرضا ابدالی در دومین جلسه کمیته دامپزشکی این سازمان پیرامون بررسی وضعیت پلنگ دماوند افزود: با وجود اینکه پلنگ دماوند با شرایط پیچیدهای روبرو است؛ اما با تلاش جمعی که در حال انجام است امیدواریم بتوانیم گامی مثبت و موثر برای بهبود این گونه با ارزش برداریم.
دومین جلسه کمیته دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون بررسی وضعیت پلنگ دماوند با حضور ۱۲ دامپزشک بخش خصوصی و ۴ دامپزشک شاغل در سازمان حفاظت محیط زیست دیروز (شنبه ۱۵ دی ) در دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش تشکیل شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تلفن ۱۲۳ راهنماییهای لازم درباره همسرآزاری را میدهد
رئیس مرکز اورژانس اجتماعی، پیشگیری از آسیبها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی کشور گفت: همسران و کودکان آزاردیده از جمله گروههای آسیبپذیری هستند که برای دریافت خدمات لازم میتوانند با سامانه فوریتهای اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ تماس بگیرند.
سلمان حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از وظایف خودروهای خدمات سیار اورژانس اجتماعی نیز اعزام به محل و بررسی موارد همسرآزاری مراجعه کنندگان است.
وی خاطرنشان کرد: مراکز اورژانس اجتماعی شامل سه فعالیت خط ۱۲۳ و خودروهای خدمات سیار و مراکز مداخله در بحران است. در مراکز مداخله در بحران نیز مشاوره حضوری بحران انجام میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مراجعه بیش از ۷۴ هزار نفر به دلیل نزاع به پزشکی قانونی تهران
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از مراجعه بیش از ۷۴ هزار نفر به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی این استان از ابتدای امسال تا پایان آبان خبر داد.
امیدرضا کارگربیده اظهار داشت: در هشت ماهه اول سال جاری ۷۴ هزار و ۸۴۵ نفر به دلیل آسیب های ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که تعداد مراجعان به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی ۷۳ هزار و یک نفر اعلام شده بود ۲.۵ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: از کل مراجعان به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع در هشت ماهه اول امسال، ۴۶ هزار و ۵۲۸ نفر مرد و ۲۸ هزار و ۳۱۷ نفر زن بودند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تعطیلی مدارس به دلیل «شپش» صحت ندارد/این آلودگی قابل کنترل است
رئیس گروه مدیریت بیماریهای منتقل از آب و غذا وزارت بهداشت به ایرنا میگوید: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل شیوع شپش صحت ندارد. این آلودگی نه یک عفونت است و نه بیماری بلکه یک آلودگی قابل کنترل است، بنابراین نیازی به تعطیلی مدارس نیست.
دکتر محمد زینلی می افزاید: آلودگی به شپش موضوعی رایج است که در مقاطع خاصی از سال، بهویژه از مهرماه با بازگشایی مدارس، بیشتر مشاهده میشود.
موضوع شپش یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی است. شپش یک انگل خارجی خونخوار بدن انسان است که مخزن آن فقط انسان است و سه نوع اصلی دارد: شپش سر، تن و عانه. در حال حاضر، شپش سر به دلیل شیوع بالاتر آن مورد توجه ماست.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.