شناسهٔ خبر: 70660241 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی:

جهان اسلام بعد از رنسانس تسلیم مدرنیته شد

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی گفت: جهان اسلام بعد از رنسانس دچار مشکل شد و نتوانست نیروی کارآمد خود را تأمین کند و به جای خلاقیت و ابتکار، تسلیم مدرنیته شد.

صاحب‌خبر -

مجید طرقی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مجید طرقی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه، امروز یکشنبه ۱۶ دی‌ماه در بازدید رؤسای دانشگاه‌های پاکستان از مجتمع علوم انسانی ـ اسلامی المصطفی طی سخنانی با اشاره‌ به دوران رنسانس و پیامد‌های آن، اظهار کرد: جهان اسلام بعد از رنسانس دچار مشکل شد و نتوانست نیروی کارآمد خود را تأمین کند و به جای خلاقیت و ابتکار، تسلیم مدرنیته شد. جهان اسلام نتوانست سیستم تربیتی کارآمد داشته باشد و نیرو‌های کارآمد تربیت کند، در حالی که در زمان‌های قبل، حاکمیت کشور‌های اروپایی به دست مسلمانان بود.

وی ادامه داد: چرا مسلمانان سقوط کردند؟ علل عقب‌ماندگی مسلمانان و پیشرفت غرب چه بود؟ مشکل در چیست؟ بعضی‌ها مشکل را در نظام سیاسی یا اقتصادی یا حقوقی و مانند آن می‌دانند. اما مشکل به نظر بنده تربیت است. مشکل به نظام تربیتی برمی‌گردد. اگر بخواهیم پیشرفت داشته باشیم، باید به تربیت توجه کنیم. البته لازم است تفکر صوفی‌گری که بر نظام‌های تربیتی در پاکستان حاکم شده را کنار بگذاریم.

طرقی با مقایسه دو مدل انسان شناسی افزود: اگر می‌خواهید مدرسه داشته باشید، باید بدانید انسان مطلوب شما چه کسی باید باشد؟ شهید مطهری کتابی دارد به نام انسان کامل، در این کتاب ۷ یا ۸ تفکر در مورد انسان مطرح و رد شده است. انسان دارای ابعاد مختلفی است ما باید برنامه مطلوب خودمان را از تربیت انسان مشخص کنیم.

مجید طرقی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه

وی افزود: غرب، انسان اقتصادی می‌خواهد دنبال رفاه هست ولی ما مشخص نکردیم مطلوب ما چیست. شما در مدارس به بچه‌ها شغل یاد نمی‌دهید حافظ قرآن تربیت می‌کنید ولی انسان مولد و عالم دیندار تربیت نمی‌کنید.

طرقی با قرائت روایتی از پیامبر اکرم(ص) به تربیت مولد اشاره کرد و گفت: رسول اکرم(ص) فرمودند: «ملعون ملعون ملعون من القی کله علی الناس، آدمی که مولد نباشد و مصرف کننده باشد ملعون است». اینطور به مسلمانان القا شد که مسلمانان باور کردند شما به آمریکا وابسته و نیازمند‌ید. به صراحت می‌گویم استعداد ما کم نیست، خاک ما کم نیست بلکه نظام تربیتی ما ضعیف است، بچه‌های آمریکایی مثل بچه‌های ما ضعیف به دنیا آمدند، تکنولوژیست به دنیا نیامدند و با نظام تربیتی قوی شدند.

وی خاطرنشان کرد: برادران پاکستانی با نظام تربیتی می‌توانید پیشرفت کنید به شرط اینکه از مسائل متفرقه و تفکرات بی اساس دست بردارید؛ کسی که عاشق اسلام و اهل بیت(ع) باشد، باید در همه عرصه‌ها پیشرفت کند هم دین و هم تخصص، این تفکر که دیندار، یک انسان بی استعداد است را بزداییم. 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تصریح کرد: از طراحی‌های دشمن، نزاع بین شیعه و سنی است و بیشتر انرژی ما صرف این می‌شود و این ساخته دست غرب است. همه، هم شیعه و سنی در پاکستان عاشق پاکستانند همه برای پاکستان تلاش می‌کنند و این از طریق مدرسه محقق می‌شود.

انتهای پیام