نورنیوز-گروه سیاسی: امین حسین رحیمی امروز یکشنبه میزبان عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی در کشورمان بود.
وزیر دادگستری کشورمان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از برقراری مجدد روابط دوستانه دو کشور، ارتباط موثر، مستحکم و راهبردی ایران با عربستان را بسیار مهم و اثرگذار توصیف کرد.
رحیمی با اشاره به سیاست اصولی دولت چهاردهم مبنی بر توسعه مناسبات دوستانه با همه کشورها بخصوص کشورهای همسایه، حفظ و توسعه ارتباطات در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، بین دو کشور را خواستار شد.
عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی نیز در ابتدای این دیدار ضمن اظهار خرسندی از ملاقات با وزیر دادگستری ج.ا.ایران، سلام و تحیت وزیر دادگستری عربستان سعودی را ابلاغ کرد و گفت: امیدوارم توسعه مناسبات در همه حوزهها بخصوص در حوزه حقوقی و قضایی موجبات جهشی بینظیر در روابط دو کشور دوست و برادر ایجاد کند.
وی دیدار و رایزنی با مقامات وزارت دادگستری کشورمان را بسیار اثربخش توصیف و اظهار امیدواری کرد این مناسبات با هدف بهبود روابط دو ملت و گسترش همکاریهای دو جانبه ادامه یابد.
پیشتر وبسایت شبکه سی.ان.ان عربی نیز با انتشار خبری به نقل از وزارت کشور عربستان سعودی نوشت که 6 نفر تبعه ایرانی به اتهام قاچاق حشیش در عربستان سعودی، اعدام شدند.
بر اساس این گزارش، مقامات امنیتی عربستان پس از دستگیری این افراد و بازجویی، آنها را به دستگاه قضایی معرفی کردند و پس از اثبات اتهامات وارده و تجدیدنظرخواهی، حکم اعدام آنها صادر و در منطقه الشرقیه اجرا شد.
محمدجواد اخوان: مسئولان کنسولی ما بیدارند؟
محمدجواد اخوان، مدیرمسئول روزنامه جوان در یادداشتی نوشت:
انتشار خبر اعدام شش شهروند ایرانی در عربستان سعودی به اتهام قاچاق مواد مخدر بار دیگر موضوع نسبتاً دیرین حقوق کنسولی ایرانیان در خارج از کشور و بهویژه کشورهای منطقه را به جریان انداخت. فارغ از اینکه این افراد واقعاً مجرم بودهاند یا نه و در فرایندی عادلانه دادرسی شدهاند یا نه، مسئله اصلی آن است که ایرانی هستند و مانند همه ایرانیان از حقوق شهروندی ایران بهرهمندند. آنگونه که گفته شده، اعدام این افراد بدون اطلاع سفارت ایران در ریاض صورت گرفته و مسئولان دیپلماتیک ما هم از رسانهها این خبر را شنیدهاند و این بدان معناست که حداقل عرف متداول در حقوق کنسولی اتباع خارجی هم رعایت نشده است.
نقض حقوق کنسولی ایرانیان در عربستان، همه ما را به یاد حج خونین سال ۹۴ میاندازد که طی آن بزرگترین حادثه جمعی برای شهروندان ایرانی در خارج از مرزهای ایران در دوره معاصر رخ داد. در فاجعه تلخ منا بیش از ۷ هزار حاجی بیگناه از سراسر جهان به شهادت رسیدند که ۴۶۰ نفر از آنها ایرانی بودند. در روزهای پس از این حادثه به رغم فعال بودن روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، بسیاری از حقوق کنسولی شهروندان ایرانی رعایت نشد و حتی راضی به تحویل پیکر شهدا نیز نبودند. نهایتاً با جملات قاطع و اقتدارآمیز رهبر معظم انقلاب بود که سعودیها عقبنشینی کردند و به تحویل پیکرها رضایت دادند.
استقبال سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش پروازهای عربستان به ایران
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: این سازمان از افزایش پروازهای عربستان به مقصد ایران در قالب توافقنامههای دوجانبه استقبال میکند.
از سال گذشته و با احیای روابط سیاسی ایران و عربستان، توسعه روابط گردشگری میان دو کشور همسایه، در دو سوی خلیج فارس و با تاریخ و دین مشترک در دستور کار قرار گرفت.
۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ بود که وزیر گردشگری عربستان سعودی ضمن پیشنهاد امضای تفاهمنامه همکاری گردشگری با ایران، گفت: تمایل داریم تعداد بیشتری از ایرانیان به عربستان سعودی بیایند و در مقابل، از عربستان گردشگرانی به ایران سفر کنند.
از روز سه شنبه (۱۳ آذرماه ۱۴۰۳) پرواز «مشهد- دمام- مشهد» توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با ۲ پرواز هفتگی در روزهای سه شنبه و پنجشنبه برقرار شد و در این روز مسافران فرودگاه «شهید هاشمی نژاد» مشهد مقدس را با یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۱۹ با ظرفیت باری و مسافری به سمت فرودگاه دمام عربستان سعودی ترک کردند؛ پروازی که پس از وقفهای حدود ۹ سال از سر گرفته شد.
یک هفته پس از احیای مسیر پروازی مشهد به دمام عربستان که با استقبال خوب شهروندان دو کشور مواجه شد، ظرفیت پروازهای این مسیر از سوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) ۲ برابر بیشتر شد؛ بهعبارتی پروازهای مسیر مشهد به دمام و برعکس به چهار پرواز در هفته افزایش یافت.
«سید رضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شامگاه یکشنبه گذشته (۹ دی) در همایشی که با حضور فعالان حوزه گردشگری و جمعی از مدیران شرکتهای مسافرتی و جهانگردی و مدیران بخشهای مختلف دولتی و خصوصی در محل سالن همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: پرواز عربستان به مقصد مشهد آغاز شده و ریاض درخواست افزایش پروازها را دارد. در آینده نیز بنا داریم شرایط را برای حضور گردشگران سایر کشورها از جمله بحرین و کویت فراهم کنیم.
در این زمینه، «جعفر یازرلو» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: هنوز مکاتبه رسمی از عربستان در این خصوص به دست سازمان نرسیده است.
وی تصریحکرد: سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش پروازهای عربستان به مقصد ایران در قالب توافقنامههای فیمابین استقبال میکند.
افزایش ظرفیت این مسیر همراه با استقبال مسافران در مبدا و مقصد، نویدبخش افزایش تعاملات اقتصادی میان شهروندان دو کشور، گسترش ظرفیتهای گردشگری بهویژه در حوزه مذهبی و تعمیق پیوندهای فرهنگی میان دو ملت مسلمان ایران و عربستان و سایر کشورهای همجوار است.
شهری بندری دمام، در شرق عربستان و در ساحل خلیج فارس قرار دارد؛ این شهر که از مهمترین بنادر عربستان به شمار می رود، یکی از غنی ترین مناطق نفت خیز جهان است.
نورنیوز∎