شناسهٔ خبر: 70659005 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

یادبودی برای یک هنرمند اصیل؛ صدای ژاله علو نامیراست

یادبود ژاله علو با حضور هنرمندان و مردم در خانه هنرمندان برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم یادبود ژاله علو با حضور مردم و هنرمندان یکشنبه ۱۶ دی در خانه هنرمندان برگزار شد.

احترام برومند، مسعود فروتن، بیوک میرزایی، ناصر ممدوح از جمله مهمانان این مراسم بودند.

محسن حسن‌زاده که اجرای برنامه را برعهده داشت در ابتدای مراسم و با پخش صدای ژاله علو از حضار داخل سالن خواست او را تشویق کنند که حضار چند دقیقه برای علو دست زدند.

حسن زاده با اشاره به نامیرایی صدای ژاله علو بیان کرد: اصالت در هنر، در واژه و اصالت در خانواده، شایسته خانم علو است و بی شک یاد و خاطره اش با هر صوت و صدایی در دل ما زنده می شود.

وی درباره صدای ضبط شده ژاله علو در ابتدای اجراهای تئاتر شهر گفت: آن روز چه روز زیبایی بود که به یاد ماندنی شد وقتی خواستیم ماشین هماهنگ کنیم خانم علو سر ساعتی که عهد کردند، رسیده بودند و در یک ساعتی که صدا را ضبط کردیم یک عمر درس گرفتیم.

مسعود فروتن سپس روی صحنه رفت و با اشاره به عناوین بازیگر رادیو، سینما و تئاتر برای ژاله علو که روی بنر ثبت شده بود، عنوان کرد: ژاله علو بازیگر تلویزیون هم بود. به عنوان یک تلویزیونی، گله دارم که چرا این عنوان را ننوشتند. کسی بازی او در «روزی روزگاری» را فراموش نمی کند. او از رادیو شروع کرد، اما در سریال ها حضور داشت. حتی در دوبله هم کار او را برای «اوشین» نمی توان فراموش کرد. در عین حال در سینما و تئاتر هم فعالیت داشت و یگانه ستاره رادیو بود.

وی با اشاره به اینکه جویای احوال او بوده است، اضافه کرد: ما اگر حتی به دلیل کرونا نمی توانستیم یکدیگر را ببینیم، اما تلفنی ساعت ها حرف می زدیم.

فروتن با اشاره به توانمندی های علو تصریح کرد: او شعرهایی به یادماندنی به جا گذاشته است، اما خواسته است بعد از او چاپ شود. نوعی اصالت و اشرافیت در دیالوگ های او بود که فکر می کردید این ها را از کجا می آورد. ژاله در رادیو، سینما، تلویزیون و تئاتر فعالیت داشت و افتخار من است که در این زمانه زندگی کردم.

در ادامه ناهید امیریان دوبلور، به دلیل دوری از کشور، پیامی صوتی برای این مراسم فرستاد که در آن از تاثیر علو بر کار و حرفه و شخص خود سخن گفت.

در بخش بعدی احترام برومند روی صحنه رفت و بیان کرد: وقتی می گوییم ژاله علو یا این اسم را می شنویم، تنها با ۲ واژه مواجه نیستیم، بلکه معنای بیش از ۷۷ سال کار هنری در همین ۲ کلمه نهفته است. با ۷۷ سال کار آمیخته با عشق و دوستی و صداقت برای مردم، درخشندگی و زرق و برق های کاذب دنیای هنر و حال و هوای مفسدانه در کار خانم علو به چشم نمی آید.

وی اضافه کرد: چطور می شود آلوده ظواهر فریبنده نشوید و با استغنا بگذرید و فقط به روح کار فکر کنید؟ جوان های هنرمند، این کار آسان نیست و باید از بسیاری از لذت ها بگذرید. او هیچ گاه هنرش را از مردم دریغ نکرد. چند سال پیش هم سکانس درخشانی از بازی خود در یک فیلم باقی گذاشت. او از کنار قدرت ها با ظرافت عبور کرد و اعتنایش فقط به مردم و خدا بود.

سپس صوت دیگری در این مراسم پخش شد که از طرف مریم شیرزاد برای ژاله علو ضبط شده بود.

در ادامه، ناصر ممدوح به صحنه آمد و در سخنانی گفت: در سال های اخیر خانم علو به دوبله نیامد، ولی در سال های ۶۰ بود که سریال «اوشین» را کار می کرد و من از او کار یاد می گرفتم. نظیر او از نظر منش و اخلاق نیست و بسیار فوق العاده بود. مثل او در دوبله وجود ندارد و با درگذشتش قلبم گرفت.

در پایان مجری متنی را از طرف خانواده ژاله علو خواند که در آن از حضور همراهان برای مراسم یادبود تشکر شده بود و گفته شد که ژاله علو تنها متعلق به خانواده نبود.