به گزارش ایکنا، آیین افتتاحیه نمایشگاه عکس «برخطِ مقاومت» به بهانه سالگرد شهادت آیتالله سیدمحمد باقر حکیم در گالری شماره یک خانه عکاسان حوزه هنری امروز ۱۶ دی برگزار شد.
نمایشگاه عکس «برخط مقاومت» از سلسله نمایشگاههای خانه عکاسان ایران در موضوعات جبهه مقاومت است که از مهر 1402 و با شروع عملیات طوفانالاقصی به صورت مستمر در حوزه هنری دایر میشود.
در ابتدای جلسه سید امیر جاوید، قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بینالملل گفت: من مسجدی شدنم و نماز خواندنم را مدیون شهید حکیم هستم. در زمان کودکیام ایشان امام جماعت مسجدی در خیابان خالداسلامبولی بود. اگر لبخند، مهر همیشگی و آغوش باز ایشان روی کودکان نبود، شاید ما به این راحتی پایمان به مسجد باز نمیشد. آثار این نمایشگاه همانطور که مشاهده میکنید، با نماز پیوند خورده است.
وی افزود: این شهید در طول حیات خود سیره شهدا را پیش گرفت و توانست الگویی ماندگار در جهان امروز شود. در این نمایشگاه عکسهای زیادی از چهرههای نورانی وجود دارد. هنر زبانی است که میتواند لحظههای زیبا را تصویر کند و ما میبایست از آن بهره لازم را ببریم.
وی بیان کرد: حوزه هنری همیشه آغوش خود را به روی هنرمندان متعهد عراقی باز نگه میدارد چون رسالت این مرکز حمایت از هنر مقاومت است. مقاومت امروز دیگر محدود به ایران، عراق، لبنان یا سوریه نیست بلکه میتواند کل جهان اسلام و حتی دنیا را در بر بگیرد؛ تنها کافی است با زبان هنر به شکل مناسبی مقاومت را ثبت کنیم.
در ادامه جلسه سردار ایرج مسجدی، هماهنگ کننده نیروی قدس سپاه پاسداران و سفیر پیشین ایران در عراق گفت: این نمایشگاه بیانگر گوشهای از شخصیت والای آیتالله حکیم است. به شخصه از کسانی که بانی برگزاری این نمایشگاه هستند کمال تشکر را دارم. چنین رویدادهایی باید با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند تا بتوانیم الگوهای واقعی را در معرض دید جوانان قرار دهیم.
هنر ابزاری برای ترویج اندیشه است
وی ادامه داد: همه بخشهای هنر قادرند ابزاری باشند تا فرهنگ مقاومت و شهادت را ماندگار کرده و سبب اشاعه آن شوند بهشرطیکه بتوانیم از این ابزار بهره صحیحی ببریم. هنر امروزه تنها ابزاری صرفاً هنری نیست بلکه از آن برای ترویج اندیشه استفاده میکنند ما نیز از هنر باید برای اشاعه فرهنگ مقاومت بهره ببریم.
سردار مسجدی ادامه داد: چند شب پیش مستندی با عنوان «جمال» دیدم که درباره شهید ابومهدی المهندس بود. در این مستند سینمایی به زیبایی به وجوهی از زندگی این شهید پرداخته میشد. این اتفاق میتواند درباره دیگر شهدا نیز تکرار شود، پس توصیه من این است پیرامون شهدا فیلمهای بیشتری ساخته شود.
وی تصریح کرد: آشنایی من با شهید حکیم به سال ۶۳ برمیگردد. خانواده این شهید جملگی از مفاخر هستند. سیره و روشی که شهدایی نظیر شهید حکیم در زندگی پیش گرفتند قادر است الهام بخش آثار هنری بسیاری باشد.
سفیر سابق ایران در عراق در ادامه به بیانات امام خمینی (ره) درباره شهید حکیم اشاره کرد و گفت: امام خمینی میفرمایند «در عراق تعدادی از علما را دستگیر کردند که من میشناسم. وقتی انسان میبیند شهید آقای صدر آن عالم فاضل و همشیره ایشان با چه وضعی شهید شدند و همچنین رفتاری بدی را که رژیم بعث با آقای حکیم انجام داد را میبیند، انسان متأثر میشود.» آقای حکیم یک عالم فرهیختهای بود که در بحث علم فقه اصول و قرآن و تاریخ و اجتماع، کتابها و آثار بسیاری دارد که شما جوانان باید آنها را بخوانید.
سردار مسجدی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: از زمانی که شهید سلیمانی فرمانده سپاه قدس شدند، ملاقاتهای زیادی با شهید حکیم داشتند اما یک بار هم راضی نمیشدند آقای حکیم به دفترشان بیاید و هر زمان کاری در میان بود، حاج قاسم به دیدار شهید حکیم میرفتند.
شهید حکیم چهره ماندگار جهان اسلام است
در ادامه مراسم، نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر عراق در ایران پشت تریبون حاضر شد و سخنانی درباره شهید محمدباقر حکیم ایراد کرد. وی اظهار کرد: شهید حکیم چهرهای ماندگار در جهان اسلام است که تمام رفتار و کردارش در راستای مقاومت و فرهنگ شهادت بود.
در پایان، حاضران از نمایشگاه عکس «بر خط مقاومت» در گالری شماره یک خانه عکاسان بازدید کردند.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است: «آیت الله شهید سید محمد باقر حکیم (۱۳۱۸ - ۱۳۸۲ هـ ش) در نجف اشرف دیده به جهان گشود. ایشان در دامان پدرشان آیتالله العظمی سید محسن حکیم مرجع عالیقدر جهان تشیع تربیت اخلاقی و جهادی و علمی یافت و افزون بر محضر پدر نزد آیات عظام سید ابوالقاسم خویی و شهید سید محمد باقر صدر به تحصیل علم پرداخت و رابطه معنوی ویژهای با شهید سید محمد باقر صدر پیدا کرد که فراتر از رابطه استاد و شاگردی بود.
سید محمد باقر از جوانی در کنار بعد علمی فعالیت جهادی و سیاسی خود را آغاز کرد و اولین بار در سال ۱۳۵۰ حدود دو سال به زندان رژیم بعث در عراق افتاد همچنین بار دیگر در سال ۱۳۵۲ به همراه گروهی از علما از جمله شهید صدر به زندان افتاد تا اینکه در سال ۱۳۵۵ در پی اعتراضات به منع شعائر حسینی و پیاده روی اربعین توسط رژیم بعث که از آن به انتفاضه صفر یاد میشود برای بار سوم زندانی و زیر شکنجههای سخت قرار گرفت و محکوم به حبس ابد شد، اما بعد از یک سالونیم از زندان آزاد و حدود یک سال بعد با مهاجرت از عراق مرحله تازهای از فعالیت جهادی ایشان آغاز شد.
آیت الله حکیم در مهر ۱۳۵۹ و اندکی پس از آغاز جنگ تحمیلی به ایران هجرت و به دعوت امام خمینی (ره) در همسایگی ایشان در تهران سکونت یافتند و میهمان امام (ره) بودند. ایشان با هدف یکپارچه کردن نیروهای مخالف رژیم بعث فعالیتهای گسترده سیاسی را آغاز کرد و رهبری عراقیان مهاجر را بر عهده گرفت و مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق را بنا نهاد. همچنین با تأسیس شاخه نظامی بدر متشکل از مجاهدین عراقی در ایران نقش به سزایی در مقابله با رژیم بعث عراق ایفا کرد.
پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از این حضور تأثیرگذار در ایران ایشان کمتر از دو ماه بعد از سرنگونی رژیم بعث در اردیبهشت ۱۳۸۲ به عراق بازگشت و در نجف اشرف ساکن شدند و به فعالیتهای سیاسی و فرهنگی خود ادامه داد و در این راستا نماز جمعه را در صحن مطهر علوی (ع) در نجف اشرف برپا کردند. شهید آیتالله حکیم سرانجام در ۸ شهریور ۱۳۸۲ پس از اقامه چهاردهمین نماز جمعه طی یک عملیات تروریستی بر اثر انفجار خودروی بمب گذاری شده در جوار بارگاه امیر مؤمنان علی (ع) به لقاء الله شتافت.»
سیدحیدر حکیم فرزند شهید حکیم، سردار قمی معاون رئیس جمهور در امور افغانستان، یاسر عبدالظاهر رایزن عراق در ایران، حبیبالله عباسی مدیر روابطعمومی نهاد ریاستجمهوری، نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر عراق در ایران، سیدمحمدحسین حجازی، مدیر عامل شرکت نوسازی عباس آباد، مسئول جوانان جنبش حماس، مجید یراقبافان و سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران در این مراسم حضور داشتند.
انتهای پیام