شناسهٔ خبر: 70657767 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

رویکرد تحولی؛ تولید

تولید انواع فرآورده‌های دامی و لبنی در چالدران

دامداران و عشایر چالدران سالانه با تولید نزدیک به ۹ هزار تن شیر، انواع فرآورده‌های لبنی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، شهرستان چالدران به دلیل داشتن بیش از ۲۰۰ هزار هکتار اراضی مرتعی و زراعی و آب و هوای مناسب یکی از قطب‌های مهم تولید انواع فراورده‌های دامی و لبنی در آذربایجان غربی است.
احمدی مدیر جهاد کشاورزی چالدران می‌گوید: در شهرستان چالدران ۲۶۰ هزار راس دام سبک و ۶ هزار ۵۰۰ راس دام سنگین وجود دارد که بطور متوسط سالانه ۱ هزار ۷۰۰ تن گوشت قرمز و ۵ هزار ۳۰۰ تن شیر تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
 شیر‌های بدست آمده بعد از جمع آوری در کارگاه‌های کوچک تولید محصولات لبنی به انواع فراورده‌ها تبدیل و روانه بازار مصرف می‌شود.
 اختصاص نزدیک به ۸۰ هزار هکتار از مراتع چالدران به عشایر کوچ رو شهرستان‌های شمال استان باعث شده ظرفیت تولید انواع فراورده‌های لبنی در چالدران افزایش پیدا کند.
 آرامش رئیس اداره امور عشایری چالدران گفت: سالانه عشایر کوچ رو شهرستان‌های شمال استان با ۴۰۰ هزار راس دام در ییلاقات چالدران ۲ هزار ۵۰۰ تن گوشت و ۳ هزار ۵۰۰ تن شیر و ۳ هزار تن پشم تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.
احمدی مدیر جهاد کشاورزی چالدران همچنین گفت: با توجه به اینکه چالدران قطب تولید محصولات دامی است متقاضیان می‌توانند برای راه اندازی کارگاه‌های صنایع تبدیلی و استفاده از تسهیلات به جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
 در حال حاضر ۴ هزار ۵۰۰ نفر به عنوان دامدار در زمینه تولید انواع فراورده‌های دامی و لبنی در چالدران مشغول فعالیت هستند و در بیش از ۱۰ کارگاه در مقیاس کوچک انواع فراورده‌های لبنی در چالدران تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

 

<div id="video-display-embed-code_11896507"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4423978/11896507?width=600&height=350"></script></div>