شناسهٔ خبر: 70657284 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

فیلم | شاهکار خلبان ایرانی در نجات جان ۲۶۳ مسافر جده به تهران | فرود امن پس از انفجار موتور در ارتفاع ۲۵ هزار پایی | توضیح هواپیمایی جمهوری اسلامی

هواپیمای ایرباس ۳۰۰ ایران‌ایر با رجیستر-IBC که در حال انتقال زائران عمره گزار از جده به تهران بود، به دلیل بروز نقص فنی در یکی از موتورها، شامگاه گذشته در فرودگاه مدینه فرود اضطراری کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین وبسایت رسمی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) توضیح داد: فرود هواپیما مطابق با استانداردهای بین‌المللی و به منظور حفظ ایمنی مسافران انجام شد که با موفقیت صورت گرفت و تمامی سرنشینان در سلامت کامل از هواپیما پیاده شدند. با هماهنگی‌های انجام‌شده، هواپیمای جایگزین بلافاصله برای انتقال مسافران اعزام شد و زائران پرواز شماره ۱۶۵۳ ساعاتی بعد با هواپیمای جایگزین به تهران بازگشتند.

با برنامه ریزی صورت گرفته قرار است تجهیزات فنی موردنیاز همراه با متخصصان فنی برای رفع مشکل این هواپیما با پرواز دیگری به مدینه اعزام گردد تا اقدامات لازم برای بازگرداندن هواپیمای مذکور به تهران انجام شود.

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران"هما" ضمن عذرخواهی از مسافران محترم بابت این مشکل، تأکید می‌کند که ایمنی مسافران همواره در صدر اولویت‌های این شرکت قرار دارد.

از سوی دیگر پس از توضیحاتی که هما در وبسایت خود منتشر کرد بسیاری از صفحات مجازی شرح این فرود اضطراری را بازتاب دادند و نوشتند: مهارت خلبانهای هما جان ۲۶۳ مسافررا نجات داد

شاهکاری دیگر از خلبانان هما که باعث فرودی امن پس از انفجار موتور در ارتفاع ۲۵ هزار پایی شد.

پرواز شماره ۱۶۵۳ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) از مبدأ جده به مقصد تهران، روز جمعه با وجود سکوت خبری به یکی از پرافتخارترین لحظات هوانوردی کشور بدل شد. این پرواز با ۲۶۳ مسافر از زائرین بیت الله الحرام ۱۰ خدمه پرواز با هدایت دو خلبان با سابقه همایی در مرحله افزایش ارتفاع و در نزدیکی شهر مدینه، پس از رسیدن به ارتفاع ۲۵ هزار پایی، دچار نقص فنی شد؛ انفجار در بخش توربین موتور شماره یک، یکی از خطرناک‌ترین اتفاقات در پرواز.

در شرایطی که هر لحظه می‌توانست به سانحه‌ای دلخراش بدل شود، این خلبانان شایسته همایی بودند که با مهارت و تسلط بی‌نظیر خود، شرایط اضطراری را به بهترین شکل ممکن مدیریت کردند. اجرای دقیق دستورالعمل‌های بحران و تصمیم‌گیری سریع و هوشمندانه آنها، با وجود از دست دادن یک موتور و بطبع تمامی سیستم های هیدرولیک، الکترونیک و کنترل فرامین سیستم اصلی که با نقص فنی از دست رفتن کلیه سیستم های ناوبری همراه شده بود منتج به فرودی ایمن و بدون هیچ آسیبی در فرودگاه مدینه شد.

انفجار در موتور حین پرواز یکی از چالش‌برانگیزترین و خطرناک‌ترین سناریوها در پرواز است. اما خلبانان هما، با تکیه بر دانش و تجربه‌ای مثال‌زدنی، توانستند از بروز فاجعه جلوگیری کنند و جان ده‌ها مسافر و اعتبار صنعت هوایی کشور را نجات دهند. این موفقیت بار دیگر ثابت کرد که خلبانان همایی نه‌تنها شایسته تحسین، بلکه در سطحی بالاتر از استانداردهای جهانی قرار دارند.

این حادثه همچنین یادآور محدودیت‌های شدید ناوگان هوایی کشور است. با وجود سن بالای ناوگان و تحریم‌های ظالمانه که شرایط تعمیر و نگهداری را دشوار کرده است، مهارت و تعهد خلبانان همایی، همچون ستونی استوار، ایمنی مسافران را تضمین می‌کند.

در روزهایی که سوانح هوایی در جهان به تیتر رسانه‌ها بدل شده‌اند، عملکرد خلبانان هما در این پرواز، نه تنها شاهکاری در مدیریت بحران، بلکه نشانگر جایگاه ویژه و افتخارآمیز خلبانان ایرانی در صنعت هوانوردی کشور است.