شناسهٔ خبر: 70657017 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

اتفاقات غیر متعارف در منطقه

اعدام هفت ایرانی در عربستان سعودی به جرم قاچاق مواد مخدر، برخورد غیرمعمول با هیأت دیپلماتیک ایران در فرودگاه بیروت و شهادت یکی از کارکنان سفارت ایران در سوریه نشان دهنده وجود اراده‌هایی برای تضعیف روحیه محور مقاومت و ایجاد تفرقه در منطقه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، در هفته‌های اخیر، وقایع متعددی در منطقه رخ داده که کنار هم قرار دادن آنها، گوشزد کردن قدرت واقعی ایران و محور مقاومت در منطقه را ضروری می‌کند.

اعدام هفت ایرانی در عربستان سعودی به جرم قاچاق مواد مخدر، برخورد غیرمعمول با هیأت دیپلماتیک ایران در فرودگاه بیروت و شهادت یکی از کارکنان سفارت ایران در سوریه از جمله این اتفاقات است. این رویدادها در کنار تحولات دیگر، تصویری از تلاش‌های برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای ایجاد فشار بر ایران و محور مقاومت را ارائه می‌دهد. اما آیا این اقدامات نشانه ضعف ایران و محور مقاومت است یا بخشی از جنگ روانی و فشارهای سیاسی؟

وقایع اخیر نشان‌دهنده وجود اراده‌هایی سیاسی برای تحت فشار قرار دادن ایران و محور مقاومت است. اما این فشارها نه تنها تأثیری بر عزم مقاومت نداشته، بلکه باعث شده است که بازیگران منطقه‌ای، از جمله لبنان و یمن، به فکر تقویت بیشتر مواضع خود باشند. افسانه ضعف ایران و محور مقاومت، یک تصویر ساختگی است که با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد. ایران و محور مقاومت، همان‌گونه که در گذشته نشان داده‌اند، همچنان به عنوان قدرتی تعیین‌کننده در منطقه باقی خواهند ماند.

مختارید اما ته این مسیری که می‌روید خر داغ می‌کنند 

تصویرسازی از ایران به عنوان یک کشور تضعیف‌شده، ریشه در دو عامل دارد: اول، تلاش برای تضعیف روحیه محور مقاومت و ایجاد تفرقه در منطقه. دوم، جنگ روانی با هدف نمایش ایران به عنوان کشوری که در برابر فشارها عقب‌نشینی کرده است. این تصویرسازی اشتباه، برخی کشورها را به سمت سیاست‌های ماجراجویانه سوق داده است.

عربستان سعودی با سیاست‌های سخت‌گیرانه قضایی، از جمله اعدام‌های اخیر، سعی دارد تصویری از قاطعیت داخلی و منطقه‌ای ارائه دهد. این در حالی است که برخی قوانین سختگیرانه این کشور در حوزه مواد مخدر، حتی داروهای مسکن را نیز مشمول مجازات سنگین می‌کند.

در سوریه نیز شهادت یکی از کارکنان سفارت ایران در روزهای نخست بحران، نمایانگر عمق خصومت گروه‌های مخالف با حضور ایران بود.

این اقدامات در کنار رفتار غیرمتعارف با هیأت دیپلماتیک ایران در فرودگاه بیروت، بیش از آنکه قاطعیت کشورهای مذکور در اجرای قوانینشان را نشان دهد یک عزم سیاسی برای یک تقابل رسانه‌ای را به ذهن متبادر می‌کند.

رفتار لبنان در این ماجرا، پیامدهایی برای دولت لبنان نیز خواهد داشت. همانطور که در شب واقعه، اعتراض جامعه لبنان را برانگیخت. تداوم این روند ممکن است اراده‌های برای همسویی با تصمیمات دولت را در سایر موضوعات از جمله تداوم آتش بس یک طرفه با رژیم صهیونیستی با چالش مواجه کند.

حزب الله به خواست دولت لبنان تاکنون در برابر نقض آتش بس یک طرفه از جانب رژیم صهیونیستی پاسخی نداده اما این روند تا ابد تداوم نخواهد داشت و اقداماتی نظیر آنچه در فرودگاه بیروت رخ داد مردم و حامیان مقاومت را به سمت پاسخ به نقض حاکمیت لبنان و فاصله گرفتن از رویکرد انفعالی دولت لبنان سوق خواهد داد.

در همین راستا شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان نیز گفته است: «ما یک فرصت مشخص برای پایان نقض آتش بس قرار می‌دهیم.»

یک گروه مقاومت سوری بهتر از یک دولت گرفتار عمل می‌کند 

برخلاف روایت‌های ساختگی، محور مقاومت همچنان در برابر فشارها ایستادگی کرده و حتی دستاوردهای جدیدی را رقم زده است. علی‌رغم ترور رهبران حماس، مقاومت در غزه همچنان پابرجاست و اسرائیل علی رغم تداوم حملات به غزه نتوانسته به اهداف خود دست یابد.

تبلیغاتی که اوایل جنگ مدعی آزادی تمام اسرا صهیونیست و نابودی حماس بود اکنون نابودی اسرا با هدف جلوگیری از امتیاز دادن به حماس را مقدمه چینی می‌کند.

حزب‌الله لبنان همچنان با حفظ قدرت خود، به خواست دولت لبنان و مردم این کشور پایبند بوده است. این پایبندی باعث شده که رژیم صهیونیستی جرات تحرکات گسترده‌تر را داشته باشد اما مقاومت در لبنان ثابت کرده که در دفاع از حریم لبنان قادر است خیلی زود ورق رابرگرداند.

نیروهای مقاومت یمنی علی‌رغم حملات گسترده ائتلاف آمریکایی-انگلیسی حملات خود را به اهداف صهیونیستی ادامه داده‌اند. جدیدترین این اقدامات نیز امروز رخ داد. یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در این باره اعلام که نیروهای مقاومت یمنی یک عملیات نظامی را با استفاده از موشک مافوق صوت فلسطین 2 علیه نیروگاه برق در جنوب حیفا اشغالی انجام دادند.

در مورد سوریه نیز باید گفت که شکل‌گیری احتمالی یک گروه مقاومت مردمی در سوریه می‌تواند جایگزین مناسبی برای دولت بشار اسد باشد که به دلیل فشارها و مشکلات داخلی نقش محدودی در محور مقاومت داشته است.

دبیرکل حزب الله لبنان نیز این نکته را شنبه شب اینگونه مورد تاکید قرار داد: «من معتقدم مردم سوریه در آینده نقش مهمی در رویارویی با رژیم صهیونیستی خواهند داشت.»

ایران بحران‌های بزرگتری پشت سر گذاشته است

تاریخ ایران و محور مقاومت نشان می‌دهد که در سخت‌ترین شرایط نیز توانسته‌اند نه تنها مقاومت کنند، بلکه پیشرفت داشته باشند. جنگ هشت‌ساله ایران با عراق نمونه‌ای روشن از این توانمندی است.

امروز نیز علی‌رغم فشارهای اقتصادی و سیاسی، ایران همچنان یکی از بازیگران کلیدی منطقه‌ای است. برخوردهای اخیر علیه ایران، در نهایت به زیان حامیان سیاست‌های ضد منطقه‌ای تمام خواهد شد.

مهمتر از همه، تداوم این روند زمینه را برای تشدید فعالیت‌های محور مقاومت در مرزهای رژیم صهیونیستی بیشتر از گذشته فراهم خواهد کرد.

اتفاقات چندوقت اخیر منطقه بار دیگر نشان داد عقب‌نشینی در برابر فشارها، نه تنها موجب احترام نمی‌شود، بلکه به طمع‌ورزی دشمنان دامن می‌زند. قدرت و توانایی مقاومت است که احترام و اعتبار می‌آورد، نه ضعف و انفعال.