جوان آنلاین: «هِوی متال» (heavy metal) ژانری از موسیقی راک است که در سالهای پایانی دههٔ ۱۹۶۰ و اوایل دههٔ ۱۹۷۰ تا حد زیادی در بریتانیا و آمریکا بوجود آمد. گروههای هوی متال صدای خشن و حجیمی را آفریدند که مشخصهٔ آن گیتارهای تحریف شده، تکنوازی طولانی، ضربآهنگهای قوی و بلندی صوت است. «رَپ» (Rap) نیز نوعی ژانر موسیقی است که در دهه۷۰ میلادی توسط سیاهپوستان آمریکا و آمریکاییهای لاتین در محلههای حاشیهنشین و اغلب فقیرنشین «برانکس» (واقع در نیویورک) که غالباً به «گتو» معروف هستند، پدید آمد.
به گزارش ایرنا، علیرضا خسروپناه دزفولی روز یکشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان افزود: بیش از ۹۵ درصد از جوانان و نوجوانان ما به موسیقی گرایش دارند، اما ما آنقدر نسبت به موسیقی سنتی و فاخر خود بیمهری کردهایم که جوانان به سراغ موسیقیهای نازل رفتهاند، چه کسی مقصر این تغییر رویه است؟
وی اضافه کرد: نوجوان و جوان امروز به موسیقی علاقهمند است و باید با ابزار موسیقی در راستای معرفی شخصیتهای تاثیرگذار و میراث کهن گذشتگان بپردازیم.
خسروپناه تاکید کرد: دلیل تغییرات ناخوشایند در عرصه فرهنگ کشور، برخوردهای سلیقهای است، اما این عرصه جای اینگونه برخوردها نیست بلکه جای علم و دانش است و پشت آن هم حکمت وجود دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید کرد: مساله ما باید معرفی و تبیین هویت ایرانی- اسلامی برای نسل جوان باشد، اما بعضی مواقع شاهدیم که برخی صاحبان تریبون علیه «ایرانیت» حرف میزنند و این خوب نیست، زیرا هویت ما ایرانی اسلامی است و این موضوع باید بدرستی تبیین شود.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی باید بصورت قرارگاه اداره شود، افزود: مادامی که باور به کار قرارگاهی و مشارکتی نداشته باشیم، موفق نخواهیم بود چرا که کار قرارگاهی با فکر و تدبیر و اذندیشه پیش میرود.
خسروپناه اظهار داشت: گفته میشود شورای فرهنگ عمومی بدلیل نداشتن بودجه، ضمانت اجرایی ندارد، اما این دیدگاه درست نیست.
وی تصریح کرد: معنی ضمانت اجرایی، داشتن بودجه نیست بلکه بودجه بخشی از کار قرارگاهی و تدبیر و برنامهریزی بخش دیگر آن است.
وی گفت: اولویت کار فرهنگی در حوزههایی همچون شورای زنان، شورای قرآن و بسیاری از عرصههای دیگر باید به سطح مدارس ببریم و در این زمینه سرمایهگذاری صورت بگیرد و هر دستگاهی هم در حیطه کاری خود برای آن برنامهریزی کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: برخی دستگاهها کارآمدند، اما اثربخش نیستند، بنابراین آنها باید از طرحهای موفق کشوری اجرا شده و همچنین حلقههای میانی و فعالان مردمی استفاده کنند.
خسرپناه همچنین با اشاره به جایگاه فرازمند اصفهان در زمینههای مختلف فرهنگی گفت: جامعیت علمی، فلسفی و هنری، وجود رهبران مکاتب عرفانی، فلسفی، فقهی و حدیثی و ابرمردان دوران دفاع مقدس در دوران معاصر، همه جزو ظرفیتهای این استان در عرصه فرهنگ محسوب میشود.
وی افزود: اصفهان ظرفیت عظیمی از متفکران، فعالان میدانی، استادان دانشگاه و میراث ارزشمندی از نیاکان را دارد که در کشورمان بینظیر است.
خسروپناه خاطرنشان کرد: جوانان اصفهانی هنوز نمیدانند که چه میراث کهنی دارند؛ درواقع به آنها از این سرمایه عظیم هنوز چیزی گفته نشده است.
وی افزود: باید در مدارس اقداماتی برای معرفی شخصیتها البته با سبک و سلیقه نوجوان و جوان اجرا شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اصفهان با ظرفیتهای عظیمی که از گذشته دارد باید با روش قرارگاهی، نقصها و چالشهای عرصه فرهنگ را حل کند.